На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд (ВІДЕО)

Реалізація заходів були ідентичною до тих, що їх свого часу проводили на Закарпатті в контексті так званого "тарифного майдану" маніпульовані з росії псевдоактивісти, а риторика відповідала "класичному" набору пропагандистських наративів спецслужб рф по дестабілізації ситуації в Україні

На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд (ВІДЕО)

На Закарпатті вранці понеділка група екзальтованих жінок перекрила трасу М-06 "Київ – Чоп" через, як стверджувалося", "терористичні, бандитські методи мобілізації".

Інформація про можливий захід почала "розганятися" в соціальних мережах за три дні до анонсованого часу проведення акції. На цьому етапі влада і правоохоронці бездіяли та не запобігали акції, за суттю і методами реалізації ідентичної до тих, що їх свого часу проводили на Закарпатті, наприклад, в контексті так званого "тарифного майдану" маніпульовані з росії псевдоактивісти на взірець Івана Данацка, Павла Павлова та інших.

Місцями блокування на трасі міжнародного значення було анонсовано виїзд із села Ракошино біля Мукачева з боку Ужгорода та між рестораном "Козачок" (селище Чинадійово) та селом Карпати.

Попри формально "антирашистську" риторику, суть анонсів абсолютно відповідала "класичному" набору пропагандистських наративів спецслужб рф по дестабілізації ситуації в Україні – налаштування проти чинної влади, протиставлення влади і народу, недовіра до Верховного Головнокомандувача, пропагування "бунтів", перешкоджання процесу мобілізації тощо. У тексті побіжно вжито терміни "фашистський", "бандитський", "тероризм", що відповідає російській термінології на означення владного режиму в Україні.

Як і в попередніх, організовуваних спецслужбами рф дестабілізаційних блокуваннях доріг на Закарпатті, попри передбачену законом заборону таких заходів на автошляхах міжнародного значення, їх учасники влаштували безконечний "похід" нерегульованими пішоходними переходами. І так само наполягали, що, начебто, ходити по "зебрі" – не заборонено.

Однак, на відміну від попередніх випадків, сьогодні поліція такі тонкощі не оцінила і м'якою силою звільнила перехід від "пішоходок". Деяких із особливо активних "запросили" в поліцейські авто. О 12:30 рух трасою було відновлено.

Як повідомила речниця поліції в Закарпатті Ганна Дан, наразі тривають першочергові слідчі дії й вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності всіх причетних осіб. Також, за словами Г.Дан, слідчі вноситимуть за цим фактом відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – це стаття 279 Кримінального кодексу України "Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства".

Голова Мукачівської районної військової адміністрації Сергій Гайдай на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук пост фактум прокоментував перекриття доріг громадянами в межах Мукачівського району: "Сьогодні декілька десятків жінок на декілька годин перекрили важливу трасу "Київ – Чоп" на двох ділянках: в районі санаторію "Карпати" та у селі Ракошино. Жінки обґрунтували свій протест тим, що невдоволені мобілізацієї та роботою ТЦК.

На місце події оперативно прибули поліцейські для забезпечення порядку.

На одній з ділянок, а саме в районі санаторію "Карпати", ініціативна група з жінок вирушила на розмову до місцевого ТЦК, протест було одразу припинено.

У Ракошино до жінок представники ТЦК приїхали самостійно, аби вислухати претензії населення, щоб цивілізованим шляхом вирішити так звану проблему, заявлену громадянами.

О 12:30 дорогу було повністю розблоковано.

За час протесту на дорозі утворилося скупчення автомобілів, переважно вантажних. Певні фури мали вантажі, повʼязані з діяльністю Сил Оборони країни.

Спричинена пауза в русі могла коштувати життів наших бійців на фронті.

Тож хочу звернутися до наших громадян на майбутнє: війна не терпить таких вчинків. Ваші дії мають бути раціональними. Ваші дії не мають шкодити, тим паче фронту і нашим захисникам.

Якщо Ви невдоволені діями представників державних структур – ми завжди все можемо вирішити цивілізовано. Організувати зустріч та почути один одного.

Наша сила – в єдності, а не навпаки".

Пізніше С.Гайдай опублікував більш радикальні "вечірні роздуми про сьогоднішні події".

"У кожної проблеми є імʼя, по батькові та прізвище - і в цьому випадку я його знаю.

І розхитувати ситуацію в районі НЕ ДОЗВОЛЮ.

Триває війна. І такі штучні «протести» лише дають привід рашистам радіти, несуть загрозу для обороноздатності країни, дискредитують ТЦК. А отже і українське військо.

Маю надію, що громадяни це розуміють. А певним особистостям, напевно, треба розтлумачувати.

На антидержавницькі акції буде рішуча відповідь.

***

У кого є питання до ТЦК – можете поставити їх завтра цивілізовано, не паралізуючи рух на трасах.

Завтра у вівторок 26.03.2024 року в селі Ракошино відбудеться зустріч з представниками Мукачівського РТЦК.

Початок о 10:30", – написав очільник Мукачівської РВА.

Варто зазначити, що на цьому тлі російські пабліки із задоволенням перепостили картинки "масових заворушень" на Закарпатті та знову почали піднімати тему Закарпатської народної республіки.

25 березня 2024р.

Теги: блокування, мобілізація, дестабілізація

Коментарі

закарпатець 2024-03-29 / 14:24:21
До 13.41.
Ну дуже вже ти премудрий. А ще бачу тобі смішно. А ще видно ти не вилазиш із окопів цілі два роки.
Ти майже вперше почув, що кадирівці взагалі існують. Ти мабуть не бачив ролики із фронту, що вони, буряти та "русич" витворяють із полоненими та населенням окупуваних територій. Майже ти не чув, що ці звірі ріжуть голови полоненим, розстрілюють, каструють їх. Все тобі смішно, ти мабуть зелений приколіст?
А ще ти мабуть пишеш із Чехії чи з мадярстану і думаєш там відсидітися, якщо би, не приведи Господи, орда сюди прийшла?
Так собі многі німці, мадяри та закарпатці думали у 1944 році, але орда дійшла до середини Європи і згвалтувала біля мільйона німок та спиз.... звідтам усе, що побачила.
А на херсонщині та київщині у 2022 році орки зробили те ж саме.
І дякувати мені не треба, подякуєш оркам, якщо зустрінешся з ними, будеш мати за що. Ти головне частіше перекривай траси та плюй на ТЦКашників, і твої шанси зустрітися з ординцями збільшаться.
І у слові "дякуємо" буква "є", а не "е", вчи мову ос.....

До нижнього 2024-03-29 / 13:41:54
Дякуемо , що подiлився особистим досвiдом зустрiчi з кадировцями ! Сподiваемось , що пишеш з окопа i дякуемо за захист !

закарпатець 2024-03-29 / 09:05:43
Треба би бурятів і кадироовців хоч на місяць у Закарпаття, от тоді би гукани і рагулі зрозуміли, який це ужас.
Хто не хоче готувавати, озброювати та годувати свою армію, той буде х... сос... ординцям. Але поки до приду....в дійде, буде пізно.

До"До Нижнього" 2024-03-28 / 09:47:53
От ВАс ЯкРаз- в ПЕРШУ очерель-і Треба В ОКОПИ-..шо Тіки"ПіДливаєте масла у Вогонь"при Воєнному стані в Державі!ОСОБО тих-шо ті НеДОВОльні раг.лі шо В Воєнний час Дорогу ПереКРивають..Може? Ото Якісь? рУсуни всякі особо з сіл шо Готові за гривню..хоч шо Зробити!Не МАТЮКайтеся-і НЕ"ТИкайте" Людям -шо за Раг.льство

Дон нижнього 2024-03-28 / 08:08:28


Хамство і ненормативна лексика. Коментар видалено. Адмін


Андрій 2024-03-28 / 00:17:23
Поліції респект, добре, що є кому приймати правильні рішення. Не можна такого допускати під час війни!

до Васі 2024-03-27 / 17:44:20
МОЛОДЦІ Поліція!-шо РОЗІГНАЛИ-Тих ПоСОБників-КолаБорантів і Бариг.Рагул.в!-усх"на Карандаш" -і МУЖиків і Васю(шо Нижче) в Армію!

Вася 2024-03-27 / 17:09:02
Пенсіонер так би войовав, шо аж на ньому кожа ходит.

закарпатець 2024-03-27 / 10:09:22
Розігнати паскудоту. Сидять су... за тисячу кілометрів від війни і сер... на державу, працюючи на мордор і пуйла. Прикладами і в рило і штрафувати на десятки тисяч. Чого су... на трасу лізеш, іди під РДА під ОДА і там хоч раком стань.

закарпатець 2024-03-27 / 08:35:56
Це все бля.... організував Токар, котрого замінили на Гайдая.

Крук 2024-03-26 / 22:49:28
"Пенсіонер" правий на всі100%. Дай Боже йому здоров'я.Медведчуківські недобитки рулюють...на жаль..

Вася 2024-03-26 / 19:47:39
А, що у тцк не такі хлопці як ті на фронті? У них тєкучка велика, одних дають інших забирають. Начальники правда чогось не міняються, коріннями приросли у тих кріслах.

пенсіонер 2024-03-26 / 18:08:39
Здорово працює в Закарпатті промедвечуківський жопоблок. Так відпиз..... щоби не сіли на сра.... хоч тиждень. Бля....кончені, хлопці воюють, а ці кур.... промацкальські чудо роблять. На нари паскуд.

До останнього 2024-03-26 / 12:35:58
Молодець.

Та то таке 2024-03-26 / 10:25:52
Керівник офісу єрмак батько якого кадровий співробітник фсб
у відставці інфо вільна в інеті
Його заступник який казав що хлопці на майдані самі в себе стріляли за часів януковича керує
Опзж яка притягання війну дотепер у верховний раді і досі приймає закони.
Когнітивний дисонанс лише в мене?

Анастасія 2024-03-26 / 09:00:34
у Ракошино сильний монастир московської церкви, як і церква у Карпатах, яку контролює отець сидор з Ужгорода. православні жінки здатні віддано діяти в інтересах попів.
Звідки руки ростуть це зрозуміло, питання, як запобігти впливу фсб у інших частинах Закарпаття?

з Боржавської долини 2024-03-26 / 08:56:50
В час війни подібні дії "протестантів" однозначно вписуються в рамки діяльності ворожої агентури. Вихляння влади зі спробами зняти з себе відповідальність щодо подальшої мобілізації лишень стимулюють таких "протестуючих" та потенційних ухилянтів, що їм так слізно співчувають. Я б ще звернув увагу на рецидив "протестів" саме в "православних" селах, де заправляє РПЦ в Україні. Без агітації москальських "батюшок" навряд чи обійшлося.

Конарю 2024-03-26 / 08:46:42
Закарпаттям керують представники ОПЗЖ, представлені контрабандистом Микитою і його командою люстрованих антимайданівців, ці грабують гірше мацкалів.

Бібі 2024-03-26 / 07:59:55
До конарь..Не треба сюди Мацкалі,ви сам нищуєте собі.)))

Мачка 2024-03-26 / 07:22:26
Шо то за «олівець» за котрого всі туй пишуть? Та й шо у нього за робота же вшитких на нього сажати треба?

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини