Зеленський на Закарпатті провів екстренну нараду з керівниками закордонних дипломатичних установ України

Президент Володимир Зеленський на екстренній нараді на Закарпатті з керівниками закордонних дипломатичних установ України оголосив п’ять орієнтирів на наступний політичний сезон. Серед них - Формула миру, запровадження санкцій проти рф, зброя та економіка.

Зеленський на Закарпатті провів екстренну нараду з керівниками закордонних дипломатичних установ України

"Зараз бути послами України – це бути послами тих рішень, яких ми очікуємо, які готуємо, наповнюємо змістом. Наведу зараз п’ять орієнтирів. Формула миру – перший. Зброя та санкції – другий. Інтеграція України із Євросоюзом і НАТО, безпекові гарантії та політика сусідства – третій орієнтир. Четвертий – економіка та відновлення, трансформація. П’ятий – наші люди як в Україні, так і за кордоном, у країнах вашої роботи", - заявив очільник держави.

Зеленський зауважив, що наступні пів року в зовнішній політиці України буде дуже насиченим і в багатьох напрямах вирішальним та історичним. Одним з найбільший нагальних питань він назвав реалізацію Формули миру та укладання двосторонніх угод щодо гарантій безпеки для держави.

Очільник поінформував, що незабаром відбудеться новий саміт Кримської платформи на рівні лідерів держав, який "має стати ще більш потужним", ніж у 2022 році. Крім цього, восени очікується Саміт перших леді та джентльменів, Продовольчий саміт у розвиток гуманітарних зусиль України за програмою Grain from Ukraine, 78-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН, у листопаді – 90-ті роковини Голодомору 1932–1933 років і вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду, а також мають розпочатися переговори щодо членства України в Євросоюзі.

Він додав, що протягом наступних пів року також триватиме робота над організацією платформ, конференцій і самітів України з країнами Латинської Америки й Африки. Крім цього, триватиме постійна робота над підготовкою до зустрічей міністрів оборони у форматі "Рамштайн", а також візитів в Україну лідерів держав і візитів президента до країн-партнерів.

"Візити в Україну та мої візити в країни-партнери, якщо вони справді підготовлені, – кожен візит має давати більше зброї для наших воїнів та більше сили для нашої держави... Щотижня звітуйте, будь ласка, перед собою та перед Україною, що саме вам вдалося зробити, щоб наша держава, щоб наші люди стали сильнішими", - сказав президент.

Він підкреслив, що завданням послів України є те, щоб світ завжди був разом з Україною: "Активність – це ключове для дипломатії. Є посли, які саме так щоденно працюють. Є й ті, хто скоріше статист, а реальну роботу здійснюють інші та на іншому рівні. За цей час, від серпня до грудня, ніхто не має права бути статистом, і кожен має стати переможцем у своїй сфері, бо все це заради України".

Україна працює над тим, щоб Глобальний саміт миру відбувся вже цієї осені. Крім цього, посли України мають працювати над приєднанням більшої кількості країн до Формули миру, заявив Зеленський на екстреній нараді.

Очільник держави відзначив, що поступово представлена Україною Формула миру набуває підтримки світової більшості. Він поінформував, що частина держав і міжнародних організацій уже взяли на себе конкретні зобов’язання та співпрацюють з Україною для реалізації цієї ініціативи.

"Але ми очікуємо приєднання до цієї роботи й інших держав і всіх міжнародних організацій, чиї дії заради миру можуть бути вагомими. І це, зокрема, ваша відповідальність, шановні дипломати. Суспільна думка в країнах вашого перебування, лідери та їхні ключові радники, увесь політичний клас – усі мають знати й розуміти прагнення України до справедливого та чесного миру, дієвість Формули миру, її всеосяжність", - сказав президент.

За словами президента, особливо важлива робота з країнами Глобального Півдня, "якими росія намагається постійно маніпулювати". Крім цього, Зеленський поінформував, що цього тижня відбудеться зустріч радників лідерів держав та представників МЗС у Джидді, у якій візьмуть участь майже 40 держав. Він нагадав, що перша зустріч була в Данії, в Копенгагені.

"Третім кроком буде організація саміту, Глобального саміту миру. Працюємо над тим, щоб це відбулося цієї осені. На саміті, якому потрібна – і може бути – світова більшість. Представники Півночі й Півдня, Сходу й Заходу. Осінь уже дуже скоро, але ще є час на підготовку саміту та залучення більшості країн світу. Це залежить від вашої активності", - підсумував він.

02 серпня 2023р.

Теги: нарада, дипломат, Зеленський

НОВИНИ: Політика

18:17
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
» Всі новини