На Закарпатті знову фіксують випадки агітації із порушенням закону (ВІДЕО)

В Ужгороді та інших містах Закарпатської області Громадянська мережа ОПОРА знову фіксує нові білборди та листівки з іменами кандидатів у народні депутати, як тих, які балотуються у мажоритарних округах, так і кандидатів-списочників, а деякі – розміщені у невідведених для агітації місцях.

На Закарпатті знову фіксують випадки агітації із порушенням закону (ВІДЕО)

На деяких з них немає вихідних даних – інформації про установу, що здійснила друк, тираж, замовника тощо. Також в Ужгороді розповсюджують листівки із ознаками чорного піару, а в Іршаві – розміщують агітаційні листівки на комунальних будівлях. На Виноградівщині – зіпсували борди одного із кандидатів-мажоритарників.

12 липня у селі Нересниця Тячівського району з’явилися агітаційні плакати кандидата-мажоритарника по округу №72 (центр - Тячів) Віталія Кута. На плакаті розміщене фото кандидата та написи «Визнати подвійне громадянство. Забезпечити роботою в Європі. Віталій Кут - кандидат у народні депутати, голова комітету захисту прав людей з України. №5 у бюлетені. 72 виборчий округ». На плакатах немає вихідних даних, тому спостерігач ОПОРИ підготував заяву до поліції.

11 липня в Ужгороді зафіксували білборди партії «Патріот». На одному із них зображене фото члена партії та напис «Демократів багато – толку мало. «Патріот» - партія республіканців. «Патріот» - номер 4 у виборчому бюлетені». Та ще один плакат на якому зображений художник Йосиф Бокшай та напис – «Патріот» - номер 4 у виборчому бюлетені. «Природа є головним учителем творця» - Йосиф Бокшай». На цих плакатах немає вихідних даних – інформації про установу, яка здійснила друк, замовника тощо, тому представниця ОПОРИ підготувала звернення до поліції.

Також в Ужгороді розклеюють листівки із ознаками чорного піару проти чинного міського голови Ужгорода, кандидата за списком партії «Опозиційний Блок» Богдана Андріїва. На них написи «Чемодан вокзал Росія», «Мер окупант», «#НК», «Антимайдан» та фотографія Богдана Андріїва на фоні прапора ДНР, Московського вокзалу тощо.

11 липня у Берегові спостерігач ОПОРИ зафіксував розклеєні листівки двох кандидатів у нардепи по округу №73 (центр - Виноградів) Владіслава Поляка (самовисування) та Івана Маргітича (кандидат від партії «Слуга народу»). Вихідні дані на плакатах є, однак вони розміщені у невстановлених місцях для агітації – електростовпах.

10 липня у місті Свалява ОПОРА зафіксувала агітаційні розтяжки кандидата-самовисуванця по округу №70 (центр - Свалява) Павла Павлова без вихідних даних. На плакаті розміщене фото політика та написи «Доста терпіти, доста брехати, зупинимо їх разом. Кандидат від народу Павлов Павло Павлович».

Також у Сваляві, 10 липня, спостерігач ОПОРИ зафіксував автомобіль, який був заклеєний агітацією на користь кандидата від «Слуги народу» по округу №70 (центр - Свалява) Михайла Лаби. На автівці є написи «Михайло Лаба», «Зе депутат», «Слуга народу».

Також 10 липня мешканка Іршави повідомила представників ОПОРИ про те, що на будівлі Іршавської міської ради розмістили листівку Олександра Пацкана (кандидата самовисуванця по округу №71 із центром у Хусті) на якій є фото політика та напис «Допоможу Зе президенту допомогти Закарпаттю». За інформацією ОПОРИ, листівку вже зняли.

Як повідомив у коментарі комунікаційниці ОПОРИ голова Іршавської об’єднаної територіальної громади Степан Бобик, станом на 19:00 11 липня на будівлі Іршавської міської ради немає жодного агітаційного плакату чи листівку.

«Наразі на приміщенні міської ради немає жодної агітації. Зранку був плакат про те, що в селі Білки відбудеться концерт за підтримки одного із кандидатів. Однак його зірвали. На тому місці залишилися лише обривки клейкої стрічки, видно, що там щось було. У нас є два входи у міськраду, і зараз на них немає жодної агітації. Я не буду називати імена кандидатів, але троє вночі ходять все обліплюють, а ми за ними на ранок все знімаємо. Я не буду чергувати вночі, але зранку будемо зривати», - зазначив у коментарі Степан Бобик.

Також мешканка Іршави, яка звернулася до ОПОРИ, повідомила і про агітаційні листівки на користь кандидата самовисуванця по округу №71 (центр - Хуст) Валерія Лунченка на міському кінотеатрі у приміщенні якого наразі знаходиться дільнична виборча комісія та на будівлі Іршавського міського центру позашкільної освіти.

 

13 липня 2019р.

Теги: агітація, порушення

Коментарі

Вася Опаленик 2019-07-14 / 14:58:02
Павлов може порушувати закон про агітацію бо він за професією "АКТИВІСТ".

НОВИНИ: Політика

18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
» Всі новини