На Міжгірщині після ремонту школа залишилася без даху

Школа в селі Синевир одна з найбільших у Міжгірському районі. Тут навчається близько 300 учнів. Для забезпечення їх комфортного навчання керівництво школи проводить постійне оновлення класних приміщень та спеціалізованих кабінетів.

На Міжгірщині після ремонту школа залишилася без даху

Плановим був й ремонт даху. Тендер на проведення ремонтних робіт виграла будівельна фірма «Закарпатшляхбуд». Роботи розпочали в середині жовтня 2011 року.

Стару покрівлю демонтували практично над цілим корпусом. За проектом новий дах вищий, а це збільшує площу покрівельного матеріалу. Помилка в розрахунках призвела до того, що гроші й матеріали закінчились, а більша частина даху так й залишилася непокритою. Керівництво школи попередило робітників про погіршення погодних умов, та до них ніхто не прислухався. Затяжні дощі призвели до того, що вода почала просочуватись крізь стіни, заливаючи класні приміщення, які нещодавно були відремонтовані. Також від води постраждали меблі й устаткування. Шкода, завдана недобросовісним підрядчиком, – колосальна. Крім того, це й незручності для учнів. Для проведення уроків були облаштовані приміщення медпункту, майстерні, зал для настільного тенісу, що знаходяться в іншому корпусі. Таким чином вдалося врятувати навчальний процес. Щодо приміщень, то вологість зробила свою справу. Стіни мокрі й вкриті пліснявою, дерев’яна підлога відсиріла. Важке повітря із запахом плісняви відчувається й на нижньому поверсі. Сніг, що накопичився на покрівельній плівці з настанням весни почав танути й новий потік води хлинув, заливаючи приміщення на обох поверхах. Вчителі школи борються з вологістю встановлюючи обігрівачі, але суттєво це не змінює ситуацію.

Керівництво школи вимагає від підрядника компенсацію за завдану шкоду, але той відмовився і наразі триває судова тяганина. А ситуація в школі все погіршується – вже почали обсипатися стіни. Тому на сесії Міжгірської районної ради, що відбулася 13 березня, депутати розглянули пропозицію про виділення коштів на ремонт даху. Відновити роботу школи – першочергове завдання як для районної влади, так і для керівництва навчального закладу. Та чи буде покараний підрядчик й чи відшкодує збитки, вирішить суд.

Про це детальніше у сюжеті М-студіо.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
16 березня 2012р.

Теги: школа, дах, ремонт

Коментарі

до депутати 2012-05-09 / 21:29:00
такий й депутат шо не знаеш шо в районі лише дві фірми мают потужності шоб провести такі роботи

депутат 2012-03-20 / 09:35:03
5 січня 2012 року депутати Міжгірської районної ради звернулися до прокурора Міжгірського району з приводу нанесення шкоди Синевирській ЗОШ І-ІІІ ст. На жаль прокуратура на це звернення не зреагувала належним чином. Це вже не перший випадок. коли "Загалшляхбуд", директор Коліда В.П. зриває терміни роботи, та неякісно проводить роботи. Приклад - кап. ремонт моста в с. Запереділля коли збунтувалося все село. Замовником на виконання робіт та тендерні процедури проводив відділ освіти Міжгірської РДА - начальник Олексієнко Н.С., А чому постійно переможцями тендерів на проведення робіт в Міжгірському районі стають фірми п. Коліди В.П. та Я.В. Купецького слід напевно запитати голову Міжгірської РДА Щур В.М., та можливо, правоохоронних органів. Кошти на проведення ка. ремонту покрівлі даху Синевирської ЗОШ І-ІІІ ст. були виділені ще весною 2011 р., але недолуге керівництво відділу освіти незмогло організувати роботу і ремонти розпочалися аж у кінці року коли настали довготривалі дощі.Поганому танцюристу завжди щось заважа...

синевирець 2012-03-17 / 17:01:51
не валіть чужі гріхи на Ледиду !! Він тут ніпричому !! Адже Міжгірська Райрада винаходить дані кошти ( ви подумайте чому )) від якої партії керівник райради , звісно від ЄЦ , і цей любий друг Коліда бьув помаранчевий разом з Яремою , головою райдади, і за те тепер п Яреме І, так захищае цього підрядчика , мабуть і він замішанийц в цій афері !! Адже п Ярема І В , кришує цього керівника Коліду разом з ЄЦ !!

Петро 2012-03-16 / 22:57:16
Частина акцій "Закарпатшляхбуд" (керівник Коліда) за непідтвердженою інформацією належить губернатору Ледиді О.О. На Міжгірщині всім відомо про кришування Ледидою злочинів вчинених головою місцевої РДА Щурем В,М., з вищезазначеного стає зрозумілим що наш корумпований суд не зобовяже підрядника- губернатора Ледиду сплатити компенсацію за завдану шкоду, а Щур з допомогою Ледиди "виграє" ще пару тендерів для губернаторових підприємств щоб вигребсти до свого карману пару мільйонів доларів.

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи