В Ужгороді провели зоозахисний марш (ФОТО, ВІДЕО)

Марш за захист тварин провели 5 вересня в Ужгороді. Організаторка Анжела Могорита каже: це четверта їхня акція. Зоозахисники привернули увагу до того, що в Україні продовжують жорстоко поводитися з тваринами.

В Ужгороді провели зоозахисний марш (ФОТО, ВІДЕО)

15 липня цього року Верховна Рада підтримала законопроєкт, який забороняє отруювати тварин, проводити евтаназію, жорстоко поводитися з безпритульними. Не можна залишати тварину без нагляду прив’язаною в громадських місцях, а ще — жебракувати і надавати фотопослуги з дикими тваринами. Є й інші вимоги. За порушення ввели кримінальну відповідальність — до 3 років позбавлення волі. А якщо порушити закон у присутності неповнолітніх — загрожує ув’язнення до 5 років.

Марш був всеукраїнською акцією.

На марш за захист тварин в Ужгороді почали збиратися близько 12 години на площі Народній. Альона прийшла разом із чотирирічною донькою Сабіною. Каже: на цю акцію прийшла вперше.

"Ми є в групі зоозахисників і побачили, що буде акція, аби не знущалися над тваринами. Ми проти цього. Це має бути в душі в людини", — сказала жінка.

Вперше на такій акції в Ужгороді і Володимир Феськов. Каже: був на подібному заході в Києві. Цього разу взяв із собою свою собаку Руну.

"Я проти того, щоб в Україні існували цирки за участі тварин, — сказав Володимир. — Я проти дельфінаріїв. Мені не подобаються контактні зоопарки, тому що це теж неволя. Я проти ферм, які вирощують тварин заради хутра. Це абсолютно нелюдське ставлення до тварин. Мені здається, що ми, якщо ми цивілізована країна, якщо ми прагнем до європейських цінностей, хочемо бути, як у Європі, нам треба ставитися до тварин так само, як до себе, — гідно. Тому я тут".

А Ніколетта Дем’ян приїхала разом з іншими жителями Берегова. Розповідає: була на такому марші у Чехії, тепер вирішила долучитись і в Україні. Хоче привернути увагу саме до домашнього догляду за тваринами.

"Тварини, собаки та кішки, — це приручені людиною. І мені здається, їм потрібна наша допомога, — сказала Ніколетта. — Якщо не любите тварин, просто не заводьте їх. Не потрібно викидувати, знущатися над ними. Я хочу саме цього найбільше домогтися. Просто якщо ви любите тварину, то доглядайте за нею, тому що тварина — це не тільки любов, це й опіка. Велика кількість шерсті в квартирі — це все йде з тим. Потрібно розуміти, що це і час і кошти".

З Берегова приїхала і Олександра Горват: "У нас теж є організація зоозахисна. Прийшли підтримати колег. Дуже потрібен захист тваринам, бо дуже багато собак попадають на вулиці. Їх неправильно тримають. Багато проблем виникає з цим. Ми працюємо з 2017 року і бачили все".

Марш за захист тварин є весукраїнською акцією, — розповідає організаторка в Ужгороді Анжела Могорита. Каже: на площу Народну прийшли близько 50 людей. Учасники долучилися і в інших обласних центрах.

"Херсон, Полтава, Черкаси, Одеса, Київ — дуже багато, — розповіла організаторка. — Хочемо, щоби жорстоке поводження з тваринами досягало рівня розглядання справи і введення кримінальної відповідальності. Це болюча тема, бо, на жаль, жорстокість дуже підвищила свій рівень. У цьому також беруть участь і діти. Ми би навіть хотіли, аби створювали якісь уроки у школах. Ми проти дельфінаріїв, за заборону цирків, за закриття притравочних станцій, використання косметики на тваринах".

Із площі Народної учасники вирушили набережною Незалежності і завершили на Театральній. Тривав захід близько двох годин. Під час маршу вигукували гасла зоозахисників.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
06 вересня 2021р.

Теги: тварини, зоозахисники, марш

В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" вчетверте проведуть в Ужгороді
В Ужгороді провели третій етап всеукраїнського туру змагань "Сильні України"
» Всі записи