У шести ужгородських школах користуються електронними щоденниками та журналами (ФОТО, ВІДЕО)

Електронні щоденники та журнали протягом цього навчального року в тестовому режимі використовують у 19-й школі в Ужгороді. Про це сьогодні сказала директорка Оксана Русин. За її словами, понад 1200 учнів школи вже користуються ними.

У шести ужгородських школах користуються електронними щоденниками та журналами (ФОТО, ВІДЕО)

"Якраз такий вік, 13-14 років, коли діти десь хитрують, не записують домашні завдання, — розповіла Людмила Кряжева, мама 7-класника Олександра.— І в щоденнику я бачу одразу, що маю з дитиною повторити, якщо в неї низький бал, десь можу самостійно підтягнути дитину. Мені не потрібно видзвонювати інших батьків або переписуватися у viber, щоб запитати про домашнє завдання. У початковій школі мені теж зручно, адже вони ще малі й не знають заповнювати щоденник".

Сам Олександр сказав: добре, що не потрібно записувати домашні завдання, воно все є в електронному щоденник. "А мінус – інколи я не хочу робити домашнє завдання, а хочу пограти в телефоні, а мама все бачить і контролює мене", — сказав хлопець.

11-класниця Вікторія Дібров розповіла: вчителька надсилає учням відео з посиланнями на всю корисну інформацію по темі навчання.

"Це все надсилають на електронний щоденник. Усі посилання, куди зайти і як дізнатися інформацію. Електронний щоденник також мені допомагає стежити, за тими предметами, які треба підтягнути", — сказала Вікторія.

Оцінки, які вчителі виставляють в електронний журнал, також відображаються у щоденнику учня, розповів учитель інформатики Валерій Шкура. Він сказав: електронний щоденник дає повний контроль батьків і вчителів над навчанням дітей.

"Всі ми були учнями і знаємо, як робити так, щоб мама й тато не знали, що нам задали, щоб в нас не було поганої оцінки. Після того, як ми ввели електронний щоденник ці моменти просто викреслили з життя дітей", — сказав учитель інформатики.

За словами директорки ЗОШ № 19 Оксани Русин, питання електронних щоденників вчителі розглядали ще тогоріч, коли тільки запровадили карантин в обасті.

"Для того, щоб був зворотній зв'язок між вчителями, учнями та батьками, педколектив нашої школи почав задумуватися над тим, щоб у школі був присутній електронний обмін. Ще з середини вересня ми розпочали роботу з електронними журналами та щоденниками", — сказала директорка.

За словами начальниці управління освіти Наталії Мухомедьянової, в Ужгороді електронні щоденники та журнали використовують ще у п’яти школах.

Суспільне Закарпаття, Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
05 лютого 2021р.

Теги: щоденник, журнал, школа

Коментарі

до AssA 2021-02-08 / 10:42:04
Ти дурню, користуватись - це одна справа, а все це робити вчителю зовсім інша!!! І ні до чого тут нововведення!!! Я заставлю тебе робити подвійну роботу за одну зарплату і тоді побачу, що будеш співати!!!

AssA 2021-02-06 / 18:11:03
Чудове і дуже зручне нововведення. Самі вже другий семестр користуємося. Молодці! І не слухайте всяких застарілих пердунів, які живуть в "кам'яному віці" і намагаються обгидити кожне новоооведення, бо "у їхні часи такого не було". З огляду на таких персонажів ні про який прогрес мови бути не може.

Читач 2021-02-05 / 09:20:45
Чому вчительська профспілка не захищає права вчителя від дурнуватих новацій??? Що це за "зворотній зв"язок"??? Що раніше його не було??? Який дурень це додатково придумав??? До цього часу батьки дізнавались про успішність дітей у класного керівника з паперового журналу і все було добре і зв"язок був!!! А домашні завдання вчитель завжди задає в кінці уроку - просто учням записувати ці завдання треба!!!

Читач 2021-02-05 / 09:12:12
А хтось запитав думку вчителя? Чи тільки директори шкіл, начальник управління освіти та головне діти та батьки розповідають про "необхідність" електронного щоденника та журналу? А те, що вчителю треба робити при цьому подвійну роботу вже ніхто не каже? Паперовий журнал як основний документ ще ніхто не відміняв!!! Чи є час та можливість вчителю заповняти електронний журнал в школі після заповнення паперового журналу??? При цьому в електронний ще треба зайти включивши комп"ютер та відкрити відповідну програму!!! Тобто заповнив паперовий журнал, додатково записав десь усю необхідну інформацію а потів напевно вже вдома вчитель має все це перенести в електронний журнал??!!! За подвійну роботу платити хто буде??? Це просто знущання над вчителем!!! Хтось розважається типу новаціями, а страждає вчитель!!!

/ 1У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
В Ужгороді організували акцію "Фото з Патріотичним Янголом"
/ 1Прем'єр Словаччини фіцо зустрінеться з главою українського уряду Шмигалем у середу в Ужгороді
На Закарпатті суд виніс вирок чоловіку за підозрою у зґвалтуванні жінки з інвалідністю
Закарпатці відвідали могили родичів у День пам’яті померлих
В Ужгороді 27 закладів середньої освіти змінили тип та назву
/ 1Прототипом 61-ї мініскульптурки в Ужгороді став полеглий на війні екскурсовод Тарас Гайдук
/ 1Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
/ 7Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
У Кам’янському на Берегівщині працює денний центр допомоги постраждали від домашнього насильства
У Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові кількох груп
Учні Ужгородського класичного ліцею долучилися до Всеукраїнського уроку єдності
/ 4Кошенята, над якими знущалися дівчата на Тячівщині, – під наглядом ветеринара
"Українська академія лідерства" провела в Ужгороді акцію для підтримки ЗСУ
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
На Мукачівщині провели йога-ретрит "Мистецтво самопізнання"
В Ужгороді актори Донецького театру представили свою 8 виставу
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
На Закарпатській обласній станції переливання бракує крові усіх груп
На Закарпатській обласній станції переливання – нестача крові усіх груп
На Закарпатті проводять екскурсії з сурдоперекладачем для людей, які втратили слух
Три роки в Мукачеві виготовляють титанові імпланти
В Ужгороді відбудеться українсько-німецька зустріч письменників "Міст з паперу"
"Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль" вчетверте проведуть в Ужгороді
» Всі записи