Нову мережу пунктів "швидкої допомоги" створюють на Закарпатті (ВІДЕО)

Хоч пунктів екстреної медичної допомоги в області 67, та цієї кількості замало, щоб обслуговувати населення Закарпаття.

Нову мережу пунктів "швидкої допомоги" створюють на Закарпатті (ВІДЕО)

Та зміни вже на часі, кажуть в Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги. Нову мережу вже почали будувати, і роблять це, враховуючи екстериторіальність.

Пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги запрацював у Іршавському селі Доробратово ще наприкінці серпня. Якщо раніше бригада швидкої їхала сюди з села Дунковиця, то зараз час доїзду до місця у радіусі обслуговування 10 км скоротився до 10 хв з моменту поступлення виклику. За місяць роботи до нової станції швидкої надійшли більше 70 викликів. Це переважно травми, гіпертонічні кризи.

Нову станцію, розташовану у відремонтованому приміщенні колишньої дільничної лікарні, обслуговують 10 працівників. До пункту передали автомобіль «Пежо» типу «В» вартістю 1 млн.800 тис. грн., укомплектований всім необхідним для надання екстреної медичної допомоги.

На щастя, смертельних випадків не було. Усім хворим вчасно надають допомогу. При потребі пацієнтів госпіталізують до Іршавської райлікарні.

Усі медикаменти для надання екстреної невідкладної допомоги в наявності. Це знеболювальні, спазмолітики, препарати для зниження тиску. За кілька секунд лікарі можуть визначити рівень цукру у крові, поміряти температуру сучасним електронним термометром та навіть зробити кардіограму. Відкриття пункту значно полегшило роботу і працівникам місцевої абмулаторії.

Варто додати, це вже 6 пункт швидкої на Іршавщині. Аналогічні діють в Дунковиці, Загатті, малому Ракові, довгому та Кушинці. Однак, за словами директора Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги таких пунктів в області все ж не вистачає. На сьогоднішній день таких на Закарпатті 67 , а бригад – 102. Та цього замало.

Раніше пункти були прив’язані до районів, при розташуванні попередньої мережі не враховували екстериторіальність, зараз принцип їх розташування буде зовсім іншим.

Директор Закарпатського територіального центру ектренної медичної допомоги Фома Білинець запевняє, зміни вже на часі і в недалекому майбутньому надавати екстрену медичну допомогу населенню усієї області медики будуть швидко, вчасно і якісно.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
08 жовтня 2018р.

Теги: мережа, швидка, допомога

Коментарі

Фершал 2018-10-09 / 15:08:55
Кажу ЩЕ РАЗ-ПРИДИВІТЬСЯ-ШВИДКА ДОПОМОГА м.Ужгород...Кого там набрали-на телефонах сидять..шось там..ото кадри.РОЗБЕРІТЬСЯ бо не витримує КРИТИКИ

Олег 2018-10-08 / 10:39:16
Йой не треба там казки про швидку допомогу,дадуть кому то нову машину і це показують на всю область.А реальність така що по більшості дільниц старі вбити Газелькі або Уази,ліків мало та персонал який сидить на мізерні зарплати.Зарплата фельдшера початківця мінімалка,зарплата водія,там більшість дідики за 60(Молодь за таку зарплату не працює) теж мінімалка,ремонт авто у більшості за свій рахунок.

Степан Крук 2018-10-08 / 10:35:01
Що ж відбувається насправді? Наші долбані "реформатори" тупо передали службу "швидкої допомоги" з Міністерства охорони здоров"я Міністерству надзвичайних ситуацій. "Швидка допомога" зараз відмовляється обслуговувати виклики невідкладної допомоги, а обслуговує тільки ДТП, пожежі та ситуації, повязані тільки із надзвичайними ситуаціями. Таким чином, влада кинула напризволяще пацієнтів, котрі потребують невідкладної допомоги. Для створення сітки "нової швидкої" потрібні кошти та час, але чи всі хворі дочекаються цієї "реформи"? Потрібно було створювати при МЧС свою медичну службу, а не вилучати її із системи охорони здоровя. Дебіли!!!

Fershal 2018-10-08 / 09:39:25
Ужгородська ШВИДКА-був там случ.якось..якісь там жінки(БАБища)? сидятьза телефонами..та ВСЕ КАВУ ПЬТЬ-ЧАЇ ішось ВСЕ ЇДЯТЬ ..Баби -там пункт телефонний-сільські видно... ходять одна-за другою там..туди-сюди..і все шось їдять і пьють каву-шось непонятне.. Кого там НАБРАЛИ-по знайомству-ну.не всі ..но більшість..А чому ж НОВИЗНА мережі?

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи