В Ужгородській міськраді порадили ОСББ судитися за землю (ВІДЕО)

Відбулись чергові збори між головами ОСББ та структурними підрозділами Ужгородської міської ради.

В Ужгородській міськраді порадили ОСББ судитися за землю (ВІДЕО)

Під час зустрічі торкнулися питань, пов’язаних із оформленням прибудинкових територій, обслуговування мереж газопостачання, а також дотримання правил благоустрою.

Свою зустріч керівники структурних підрозділів Ужгородської міської ради з головами ОСББ розпочали із найболючішого питання, а саме оформлення прибудинкових територій. Роз’яснити присутнім процедуру оформлення та нещодавні зміни в законодавстві взявся начальник відділу землекористування Олександр Чепкий.

Земельні питання були продовжені й самими головами ОСББ. Зокрема, керівників об’єднань цікавили спірні питання щодо приватизації на прибудинковій території земельних ділянок, погоджених попередньою владою. Такі випадки в місті не є поодинокими. Люди нарікають, вони не в змозі навіть комплексно прибрати прибудинкову територію. так як на ній є приватна земля.

Зі свого боку міська влада пообіцяла жорстко реагувати на такі випадки та ставати на бік ОСББ. Однак вирішити ситуацію самотужки не в змозі, так як законодавчо такі земельні ділянки знаходяться в приватних руках. Тому тут може бути тільки один вихід – звертатись до суду через ряд порушень при передачі землі в приватні руки.

Також під час зустрічі представник «Закарпатгазу» проінформував голів ОСББ щодо укладання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін відносно їх внутрішньобудинкових систем газопостачання..Також обговорили співпрацю з підприємством АВЕ щодо укладання договорів на вивезення змету, трави, листя та іншої органіки.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
18 липня 2018р.

Теги: земля, ОСББ

Коментарі

Ужгородка 2018-07-19 / 10:18:55
Реалісту не слід безпідставно писати про те, що ОСББ, які приймали участь у Програмі ПРООН давали комусь відкати. Це повна брехня. Я приймала участь у 2015 році у Програмі і тоді не було навіть бажаючись освоїти всі кошти, які пропонував Проект. У 2016 році по рейтингу проблем також було включено 9 ОСББ. Звичайно бажаючих вже було більше.

Оптиміст 2018-07-19 / 04:06:50
Не юриста а адвоката матиме в штаті будь яка структура, через зміни в ЦПК, і вони вмісті від₴мок#&ть))

реаліст 2018-07-18 / 20:08:39
Скажу Вам відверто, по суті ОСББ - це великий мильний пузирь. Людям збагрили на плечі купу проблем і умили руки .ДО 2014 року існувала норма закону яка гласила, що при передачі на баланс основних фондів та відведеної території для її обслуговування, мав проводитись акт огляду та проводитись кап. ремонт всіх без виключення мереж ... і т.д. або ж згідно кошторису , який повинен був бути складений за згодою обох сторін, майбутньому балансоутримувачу на рахунок від попереднього балансоутримувача повинна була бути перерахована сума згідно кошториса для усунення вищезазначених проблемних ділянок ( а можливо навіть для відновлення тех. документаціїї, але тоє окрема тема). Потім цю норму закона грамотно забрали, і люди під красивими гаслами чиновників з міськ.ради яким потрібні були показники , а згодом як виявилось і відкати з робіт (собливо з тих ОСББ яких "протягнули" по ПРООНівській програмах (то є також окрема тема) постворювали ОСББ.
На мою думку перспективи в ОСББ немає тому, що рано чи пізно в комунальному будинку люди між собою пересважаються з приводу оплати , робіт ... , і їм все рівно призначать управителя , який їх потім нагне по повній. Питання часу, а час - майбутній поточний аба кап. ремонт будь якої з мереж ( вони не потягнуть по смєті).
А управитель буде по любому під міск радою. Вот круг і замикається. Він розкаже за кого Вам голосувати, поставить свій тариф, буде мати на балансі штатного юриста і буде нас з Вами мати по повній, а ми йому за це ще скажемо ДЯКУЄМО!!!

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи