На Тячівщині створили комісію по ліквідації наслідків землетрусу (ВІДЕО)

Тячівщину не припиняє трусити. Землетрус, який трапився тут у неділю переполохав жителів кількох віддалених сіл та спричинив чимало, хоч і незначних, руйнувань. Найбільше підземні поштовхи відчували у Добрянському та Округлій, де практично у кожній будівлі потріскали стіни та перекриття. Там була наша знімальна група, тож далі про наслідки землетрусу. Недільний землетрус магнітудою в 3 бали підняв на ноги найбільший район області. Перші коливання земної поверхні люди відчули близько обіду. Та вже за 40 хвилин під ногами наче щось вибухнуло і трусонуло так, що все полетіло шкереберть. Пані Олена саме поралася по господарству, коли почався землетрус. Жінка такого зроду не пам’ятає, каже, що будинок з цегли, а потріскався наче яєчна шкаралупа. Подібна картина і у її сусідки через вулицю. Пані Марія розповідає, що вони саме відпочивали, коли стався перший поштовх, але більше біди наробив другий. Жінка каже, що спала зі своїми дітьми надворі. Решта сусідів спали хто де, та тільки не в будинку. Адже споруда могла не витримати наступних поштовхів, які тривали до вівторка. Чимало шкоди завдав землетрус і в селі Округла, що знаходиться через гору. Тут загалом 200 дворогосподарств і кожен будинок так чи інакше пошкоджений. Тільки дивом обійшлося без травмувань. Пані Мар’яна забрала своїх дітей та стареньку матір і перебралася з ними в Тячів. Адже трусило тут і наступні два дні. У їхніх сусідів взагалі ледь не трапилось нещастя: з даху впав стокілограмовий димар під самісіньким носом у літнього чоловіка. Понищив землетрус і нещодавно відремонтовану школу. Класи були повністю готові до першого вересня. Втім зараз вони швидше нагадують приміщення після обстрілу. Школу, де навчається 200 учнів не відкриють, поки тут не проведуть ремонти. В районі вже створили спеціальну комісію, яка повинна вивчити наслідки землетрусу та зафіксувати руйнування. Люди ж у свою чергу починають ремонти самотужки і сподіваються, що подібне не повториться.

На Тячівщині створили комісію по ліквідації наслідків землетрусу (ВІДЕО)

Недільний землетрус магнітудою в 3 бали підняв на ноги найбільший район області.

Перші коливання земної поверхні люди відчули близько обіду. Та вже за 40 хвилин під ногами наче щось вибухнуло і трусонуло так, що все полетіло шкереберть.

Пані Олена саме поралася по господарству, коли почався землетрус. Жінка такого зроду не пам’ятає, каже, що будинок з цегли, а потріскався, наче яєчна шкаралупа. Подібна картина і у її сусідки через вулицю. Пані Марія розповідає, що вони саме відпочивали, коли стався перший поштовх, але більше біди наробив другий. Жінка каже, що спала зі своїми дітьми надворі. Решта сусідів спали хто де, та тільки не в будинку. Адже споруда могла не витримати наступних поштовхів, які тривали до вівторка.

Чимало шкоди  завдав землетрус і в селі Округла, що знаходиться через гору. Тут загалом 200 дворогосподарств і кожен будинок так чи інакше пошкоджений. Тільки дивом обійшлося без травмувань. Пані Мар’яна забрала своїх дітей та стареньку матір і перебралася з ними в Тячів. Адже трусило тут і наступні два дні.

У їхніх сусідів взагалі ледь не трапилось нещастя: з даху впав стокілограмовий димар під самісіньким носом у літнього чоловіка.

Понищив землетрус і нещодавно відремонтовану школу. Класи були повністю готові до першого вересня. Втім зараз вони швидше нагадують приміщення після обстрілу. Школу, де навчається 200 учнів не відкриють, поки тут не проведуть ремонти.

В районі вже створили спеціальну комісію, яка повинна вивчити наслідки землетрусу та зафіксувати руйнування. Люди ж у свою чергу починають ремонти самотужки і сподіваються, що подібне не повториться.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
22 липня 2015р.

Теги: землетрус, магнітуда

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи