Мобілізація по-мукачівськи: роз'яснення військового комісара і пікет військкомату (ВІДЕО)

Тема поетапної часткової мобілізації військовозобов’язаних чи не головна в місті та регіоні загалом. Щоб просвітити громадськість та дати пояснення хто і коли буде призваний в армію зібрались у міського голови в мукачівській ратуші.

Мобілізація по-мукачівськи: роз

У малому залі міської ради відбулась зустріч міського голови Мукачева Золтана Ленд'єла з посадовцями силових структур та ЗМІ. Тема обговорення – Указ президента України від шостого травня цього року «Про часткову мобілізацію». На території міста та району в період з 28 липня проводиться оповіщення, а з 31 липня збір та поставка людських і транспортних ресурсів у військові частини, які розташовані на території Закарпатської області. Всі  військово зобов’язані  яких викликали у Мукачівський ОМВК зобов’язані  зявитись у військовий комісаріат. Перед військовими комісаріатами наразі стоїть головне завдання – мобілізувати близько п’ятисот чоловік та двадцять одиниць техніки. Принаймні так заявив начальник мобілізаційного відділення. Згідно із законом України про загальну військову службу, а також про мобілізаційну підготовку існує обмеження щодо призову під час мобілізації Міський голова додав – захищати Батьківщину – священний обов’язок кожного військовозобов’язаного громадянина.

Тим часом з самого ранку вівторка Мукачівський військкомат взяли в облогу три сотні жінок. Вимагали відмінити мобілізацію. До розлючених жінок зрештою вийшов комісар Мукачівського військомату. Його одразу закидали питаннями. Жінки стверджують що по селах людей збирають як худобу – витягують з автобусів, магазинів та кафе, робіт та домівок. Військовий комісар намагався спростувати цю інформацію. Жінки обурені ще тим, що зараз під мобілізацію потрапляють їх сини, чоловіки, батьки, і це в той час як на Закарпатті перебуває величезна кількість втікачів зі сходу. Серед них велика кількість чоловіків призовного віку, вони ніде не реєструються, і думають тут пересидіти війну за схід країни. А воювати доведеться хлопцям із Закарпаття. Також жінки обурені що правоохоронців не мобілізують.

Почувши від комісара, що указ «Про часткову мобілізацію» підписаний президентом, а військовий комісаріат проводить мобілізаційні заходи згідно з цим указом та розпорядженням міського голови та голови РДА, протестуючі почали вимагати присутність мера на мітингу. Не дочекавшись міського голови біля військкомату, всі протестуючі рушили на найближче перехрестя вулиць Духновича Садова та Стуса і заблокували його.

Трохи згодом міський голова таки приїхав до розлючених протестувальників. Після розмови з людьми вирішили скласти звернення до міської ради, а та щоб переадресувала до до Верховної Ради та президента. Вимоги писали прямо тут на місці.

Сесія міської ради відбудеться 31 липня, на ній розглядатимуть звернення щодо внесення змін до закону України «Про часткову мобілізацію». Після озвучення звернення міський голова Мукачева домовлявся з військовим комісаром про призупинення мобілізації до рішення міської сесії.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
30 липня 2014р.

Теги: мобілізація, військкомат

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи