Кандидатура нового в.о. головного міліціонера Закарпаття викликає безліч питань у громадськості (ВІДЕО)

З кандидатурою на посаду головного міліціонера Закарпатської області громада вирішила бути пильною. Відтак першого призначеного міністром Аваковим очільника закарпатської міліції Василя Турдая громада на посаді бачити не захотіла. Не минуло і 10 днів, як отримали нового, поки що В.О. Ним став Сергій Шаранич. Та от і з цією кандидатурою активісти теж не погоджуються. Розповідають про його участь в корупційних схемах, про зловживання. На вихідних проти пана Шаранича вже збирались акції протесту в головному управлінні обласного УМВС. Обурило призначення і колишніх правоохоронців.

Кандидатура нового в.о. головного міліціонера Закарпаття викликає безліч питань у громадськості (ВІДЕО)

Активісти розповідають про нового головного міліціонера не з найкращого боку. Варто тільки згадати  скандальні вибори 2004. Розповідають: саме тоді Сергій Шаранич відкликав із приміщення Мукачівской ратуші бійців спецпідрозділу «Сокіл» за кілька годин до того, як туди увірвалися бандити і викрали виборчі бюлетені.

Тим не менше призначення відбулося, незважаючи на протести з боку громадськості та люстраційних комітетів. Таємно. Без анонсування й інформації для журналістів в Управлінні міністерства внутрішніх справ у Закарпатській області представили нового керівника. Досить дивно, зазвичай на такі події журналістів запрошують.

Представлення нового ВО начальника УМВС в Закарпатті тривало не довго, за кілька хвилин вийшов винуватець події, від розмови з журналістами не відмовився.

Протести громади є: чому, і як з цим бути, одне з питань.

Прокоментував кандидатуру Сергія Шаранича і заступник міністра внутрішніх справ Микола Величканич, який власне і приїхав  аби представити колективу УМВС нового начальника. Намагався пояснити, чому посаду не узгодили з громадою, адже саме таким чином домовились розбудовувати нову державу урядовці. Пан Микола дав зрозуміти, наразі Шаранич – тільки В.О., на нього ще чекає  жорстка  перевірка, обговорюватимуть нове призначення і з громадою, і тільки після цього вирішать затвердити чи ні кандидатуру. Власне, скільки часу залишатиметься міліція без повноправного начальника, не повідомив.

Уже в понеділок офіційно зустрівся Сергій Шаранич  і з журналістам. Каже, готовий пройти люстрацію. Відповів і на запитання стосовно скандальних  виборів 2004 року, де не обійшлось без його участі. Кілька питань від журналістів звучало і щодо його діяльності за час роботи у Львівському УМВС. Чому громада протестує,  не знає, але каже, готовий до розмови, пообіцяв і вийти до людей на запланований мітинг. Та чи отримає підтримку Сергій Шаранич  громадських  активістів  області,  які вказують йому на минулу співпрацю з СДПУ(о) та регіоналами,  – питання відкрите.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
25 березня 2014р.

Теги: Шаранич, журналіст, Лунченко, люстрація

Коментарі

влад 2014-04-04 / 16:35:38
Щира повага і підтримка всім, хто бореться з перевертнями в погонах.Тільки народ може добитися змін через безкомпромісну боротьбу...

Берча Саша 2014-03-26 / 15:25:35
Я точно знаю що у 1999 року Гичка М. *Жаба* робив у Хустському УБОЗі, будучи у слідчій групі по вимаганню коштів злочинцями отримав у злодіїв 10 тис.дол.США, за що в подальшому украв у слідчого паспорт та передав його бандиту, після чого відносно нього була порушена кримінальна справа, але так як він обіцяв дати покази на тодішнього начальника Варцабу В. що саме ці кошти передав йому, кримінальну справу за сприянням останього було закрито. Тікаючи від слідчого на автомобілі Жаба в м.Хуст чуть не позбивав чесний наруд, та перебував у розшуці.

друг 2014-03-25 / 23:30:16
Пропало Закарпаття з таким начальником.Агент партії регіонів.Дальше будуть взятки сигарети наркотики чорні і інший контрабас...

Мусорок 2014-03-25 / 17:41:47
Рахівський, Чепак, русин Васька, гичка, Кепіч , Довгомеля, всі ті хто мутить воду аби стати начальниками М ентовки закарпаття

йончі бачі 2014-03-25 / 11:21:31
КОЛИ ПОЧНЕТЬСЯ БОРЬБА З ІГРОВИМИ АПАРАТАМИ В ОБЛАСТІ ХВАТИТЬ КРИШУВАТИ МЕНТАМ

прокурорчик 2014-03-25 / 10:53:28
сьогодні в Ужгороді перебуває перевірка з Києва,по Кайлу і других прокурорчиків.сьогодні залежатиме чи "відмажуться" прокурорчики

Захисник 2014-03-25 / 10:40:50
Кепіч-Шашлик! А ти то що там робиш? "Люстратор" хренов.. На себе подивися, чим ти займався... Якщо у нас всі такі люстратори, то далеко ми підем.. Та ти рядом встати не можешь навіть з Шараничом. Авангард? Знають люди що там було.. І хто це організовував. Кепіч ти шавка Гички, і всі про це знають. Гичка тобі зама УДСБЕЗ пообіцяв, а тут Шаранич... і "прощай мечта". Не срамися, Васю! У тебе репутація похлеще. Город малий, твої подвіги знають і всі ржуть нат тобою. А довіра "таким люстраторам", як ти, втрачається з кожнем днем.

пак што 2014-03-25 / 10:12:39
а кепіч теж не сятий пак чорних та цігаретлики тягав

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи