На Тячівщині легітимізували Народну раду та заборонили КП і ПР (ВІДЕО)

Визнали легітимною Народну Раду і на Тячівщині. На позачерговій сесії районної ради більшістю голосів узаконили кількісний склад та повноваження новоствореного органу, як контролюючого над вже існуючими владними структурами. Заодно затвердили і механізм підпорядкування адміністрації районній раді. Не обійшлося і без непорозумінь.

На Тячівщині легітимізували Народну раду та заборонили КП і ПР (ВІДЕО)

У повному складі депутатський корпус Тячівської райради приступив до розгляду пяти питань порядку денного. Найголовніше з них -  створення Народної ради Тячівщини.

Заодно затвердили склад та визначили повноваження органу, що покликаний вести нагляд над уже існуючими владними структурами.

Рада складається з 31 активіста – уповноважених громадами населених пунктів і авторитетних громадян, що проявили себе під час революції. Щоправда, один з присутніх не погодився з цим. У сесійній залі зав’язалася перепалка. Присутні на засіданні  містяни назвала такі заяви провокаціями і вимагали вивести чоловіка із зали.

Ще одне важливе питання, яке депутати обговорювали з не меншим запалом,  стосувалося припинення діяльності Комуністичної партії та Партії регіонів у районі. За проект рішення з незначними поправками депутати проголосували одноголосно. Ним заборонили використання політичної символіки цих партій та негайне припинення їх діяльності. Позаяк колишні "регіонали" залишилися при своїх мандатах, громадськість висловила  побоювання, що більшості з них удасться під шумок уникнути люстрації.

Під час обговорення питання підпорядкування адміністрації райраді теж виникло чимало дискусій. Зокрема, про своє відсторонення від справ заявив екс-голова РДА Іван Бринзяник. Механізм підпорядкування ще будуть  узгоджувати, але основне – громадськість отримала можливість впливати і стежити за діяльністю влади. Попереду ще багато роботи, втім депутати готові співпрацювати з громадою для досягнення максимального результату. 

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
28 лютого 2014р.

Теги:

Коментарі

asd 2014-03-02 / 20:20:44
Повернутися у кабінет в «білому домі» мріє медик-взяточник Федір Яринич. Його вже двічі звільняли. Яким чином Яринич опинився в списку Народної Ради? Мені здається, що Народну Раду треба гнати поки не пізно. За один місяць Федір Яринич прийняв на роботу майже три десятки нових працівників. Як думаєте скільки коштує посада? Знаю тільки єдине, якщо Яринич буде призначений на якусь посаду, то це буде означати, що Народна Рада "фігня"!!!

альтернатива... 2014-03-02 / 00:27:47
Хлопці це правильне рішення, створити саме народну раду. З особистого досвіду скажу: ми також створили орган в одному райцентрі, але за тиждень існування саморозпустилися... були проблеми з складом осіб, люди які туди потрапили з подачі нинішнього керівництва району незмогли зрозуміти істину, задля якого було все створено. На рахунок присутності депутатів у списку ради... категорично непогоджуюся! Рада є по суті контролюючим/дорадчим органом для балансування правильного ведення політики керівництвом району а депутат є складовою цього, тому без депутатів орган буде більш дієвим та продуктивним. Ми працюємо саме в такому напрямку. Тримайтесь.

111 2014-03-01 / 13:43:14
Я думаю що при формуванні народної ради була допущина помилка виправити її не пізно і зараз думаю що це вже зрозуміли іактивісти майдану тому що непотрібно дотримуватися принципу 15 від депутатів і 15 віл громадськості в народній ралі повині бути люди які приймали активну участь вреволюції.

ІВАН 2014-03-01 / 13:34:37
На рахунок Андришина не згідний людина яка звільнилассь з податкової за півтора року до цих подій тому що не хотів виконувати злочині накази влади побілше би таких людей а ті двої корупціонери БОНКА І ЯРИНИЧ люди за них відзиваються дуже погано які з ними зіштовхувалися в житті.

Лоці 2014-03-01 / 09:52:05
Правильно !!! Порядочних людей там можна на пальцях перерахувати.

Юра 2014-03-01 / 08:24:45
Подивіться , хто у тячеві в народній раді - бивший голова податкової взяточник Андришин , бивший директор солерудника , який його добив Бонка , бивший взяточник нач. Відділу охорони здоров'я - яринич і т.д. Це всі ті люди , які знову хочуть дорватися до корита .

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи