Жителі Батьова обіцяють перекрити залізницю, якщо їм не відновлять газопостачання

Колись проблеми з каналізацією, водопостачанням, а зараз безпідставне відключення від газу. В селищі Батьово, що на Берегівщині, мешканці житлового масиву по вул. Горького вже другий день поспіль залишаються відрізаними від блакитного палива, як запевняють, безпідставно.

Жителі Батьова обіцяють перекрити залізницю, якщо їм не відновлять газопостачання

 

Відсутність боргів та технічних проблем насторожують людей і селищного голову, які вбачають в діях газовиків порушення закону. Жителі мікрорайону готові до радикальних протестів і обіцяють перекрити залізницю, якщо газопостачання не відновлять. В чому причина відключення і чому страждають люди?
 
Мешканці житлового масиву по вул. Горького не вперше стикаються із комунальними проблемами .Не так давно їх двір та дитячий майданчик заливали каналізаційні стоки, були проблеми і з подачею води. Тепер людям припинили газопостачання, і як кажуть, без попередження. Газ відключили 3 вересня зранку працівники газової служби, котрі, до речі, відмовились спілкуватись із нашою знімальною групою без згоди на те свого начальства. Сказали лише, що чекають від мешканців квартир відповідні акти огляду вентиляційних шахт, відсутність яких – основна причина припинення газопостачання. Після короткої розмови газовики продовжили свою роботу, не звертаючи увагу на обурення жителів мікрорайону.
 
Цікаво те, що вищезгадані акти перевірки подаються два рази на рік і просто фізично не можуть бути у людей, адже за них відповідає селищне ЖКГ, яке надає їх у газове господарство. Начальник ЖКГ показав нам цілу пачку оформлених відповідним чином актів перевірки, які не були прийняті до уваги у газовому, хоч раніше з цим не було жодних проблем. Не бачить підстав для перекриття газу і селищний голова, яка обурена такою поведінкою газовиків, і каже, що це не вперше вони перевищують свої повноваження і переступають межу законності. Обуренню людей не має меж. Свого часу за власний кошт вони збудували вентиляційні шахти відповідно до вимог газовиків і стежать за їх станом, а також постійно фарбують труби. Чому саме тепер і чим шахти не подобаються газовикам, жителі мікрорайону не можуть зрозуміти. Житловий масив буде відключений від газу допоки у газовому не приймуть складені комунальниками акти. Тож складається дивна ситуація : акти складені і вже давно готові до здачі, а от газове ігнорує їх. За словами п. Віталія, зараз з’явилось ліцензійне підприємство, яке і повинно проводити перевірку вентиляційних шахт, ось чому вже існуючі акти не прийматимуться до уваги. Але що це за підприємство і коли воно проведе перевірку, нікому не відомо. До того часу люди залишатимуться без блакитного палива. Щоб виправити ситуацію, селищні депутати звернулися у прокуратуру.
 
Жителі мікрорайону були попереджені про тимчасове відключення газу в період з 29 по 31 серпня, коли мали проводитися профілактичні роботи на газових стояках. В оголошенні просили людей бути вдома, щоб газовики мали доступ до газових плит та котлів. Зараз люди навіть готові перекрити залізницю і тримати її в облозі, допоки не відновлять газопостачання. Селищний голова довго переконувала не вдаватись до радикальних дій, але з розумінням поставилась до вимог людей. Тож чи буде порозуміння між ЖКГ та газовиками і коли люди перестануть страждати через відсутність блакитного помічника, покаже час. 
 
Детальніше про це - у сюжеті випуску новин телеканалу "М-студіо" .
ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
06 вересня 2012р.

Теги: газ, Батьово

Коментарі

Я.Ужгородець 2012-09-06 / 14:52:43
Газовики ЖИРУЮТЬ і витворяють ( Сказали лише, що чекають від мешканців квартир відповідні акти огляду вентиляційних шахт, відсутність яких – основна причина припинення газопостачання ) , що хочуть із-за необізнаності населення з Правилаи постачання природного газу для населення, де чітко означено, що ОГЛЯД ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ КАНАЛІВ ПРОВОДИТЬСЯ ПРАЦІВНИКАМИ ГАЗОВОГО ГОСПОДАРСТВА БЕЗКОШТОВНО. Цей вид робіт працівників газового господарства закладено в тариф на постачання природного газу населенню.
Друге питання - Акт ПО ПРИЙОМЦІ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ДИМОВИХ І ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ КАНАЛІВ В ЖИТЛОВИХ БУДИНКАХ ПІСЛЯ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ТА НОВОГО БУДІВНИЦТВА, який (мовою оригіналу ) регламентує перевірку технічного стану димових і вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для відведення продуктів згоряння природної вентиляції при спалюванні газу. Ось цей Акт надажє спеціалізована організація після виконання робіт по перевірці ( можливій очистці при відсутності тяги ) за заявою мешканця-власника газового обладнання.
Якби населення було обізнано з Правилами, тоді газовики не робили б "вакханалію" і не знущалися б з людей.

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи