Моніторинг ЗНО на Закарпатті виявив лише дрібні порушення

7 червня в Ужгороді відбулася підсумкова прес-конференція представництва Громадянської мережі ОПОРА в Закарпатській області на тему «ЗНО-2012: Підсумки громадського спостереження у Закарпатській області».

Моніторинг ЗНО на Закарпатті виявив лише дрібні порушення

Цього ж дня офіційно відбулась остання сесія ЗНО-2012 – з біології. Попереду залишаються додаткові сесії, які триватимуть 18-22 червня в Івано-Франківську. «Загалом, Закарпатським представництвом ГМ Опора за підсумками кампанії спостереження за ЗНО не було виявлено грубих порушень з боку персоналу та учасників. При цьому, хочемо відзначити хороший рівень організації роботи на пунктах тестування», - розповів координатор кампанії спостереження ГМ Опора в Закарпатській області Святослав Бабіля.

Явка учасників на Закарпатті в середньому трохи нижча від явки в Україні в цілому – 92%. За даними Івано-Франківського РЦОЯО, найвищий показник зафіксований на тестуванні з географії 92%, найнижчий - з російської мови 78%. Абітурієнти не подали жодної апеляційної скарги на процедуру його проведення. Позбавлені права роботи над тестами 2 учасники ЗНО, в яких були виявлені мобільні телефони під час виконання роботи над тестами.

Щодо використання металодетекторів на Закарпатті, то, за словами доповідача,  виявили  відсутність будь-якого алгоритму їх використання. В одних пунктах тестування їх використовували в аудиторіях перед тестуванням та під час перевірки розміщення абітурієнтів, в інших – на вході та перед так званими рекреаційними зонами – у коридорах. «На наше переконання використання метолодетектора в аудиторії під час написання роботи є недоцільним, відволікає від роботи та принижує абітурієнта, разом з тим, перевірка перед рекреаційною зоною є цілком виправданою, оскільки там абітурієнт перебуває без нагляду», – каже С. Бабіля.

Що стосується роботи персоналу в пунктах тестування, то, за його словами, слід відзначити хороший рівень виконання покладених на них обов’язків та чітке дотримання інструкцій. При цьому спостерігачі виявили кілька спроб скористатись мобільним телефоном черговими на пункті тестування до початку процедури складання тестів. При цьому, персоналом на всіх ПТ проводився візуальний та фізичний супровід учасників тестування до туалетів чи до виходу з пункту при достроковому закінченні роботи над тестами. Такі дії чергових є важливими, аби унеможливити спілкування учасників між собою в рекреаційних зонах та коридорах, з метою забезпечення принципу рівності між усіма учасниками ЗНО.

Також особливістю ЗНО  цього року стали суттєві недоопрацювання Українського центру оцінювання якості освіти у підготовці тестових матеріалів, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.

14 червня 2012р.

Теги: ЗНО, випускники, тестування

Коментарі


Вступ-2012
Публікації:
/ 3В УУБА завершено вступні іспити
/ 3Друга вища освіта за доступною ціною
/ 4Карпатський університет оголошує додатковий набір абітурієнтів
/ 4Фініш вступної кампанії на Закарпатті
/ 4Закарпаття і Буковина – аутсайдери вступної кампанії
/ 1Спостерігачі ОПОРИ фіксують незадовільний стан роботи Єдиної державної електронної бази з питань освіти
/ 2Духовна і світська освіта в одному виші
/ 4Закарпатська ОПОРА оприлюднила телефон "гарячої лінії" по вступу
/ 4В Ужгороді проаналізували старт вступної кампанії до вишів
/ 4Першого дня вступної кампанії до закарпатських вишів було подано більше 1000 заяв
/ 4Сьогодні стартує вступна кампанія до українських вишів
/ 4Свалявський технічний коледж НУХТ оголошує набір студентів
/ 4В Ужгороді створено оперативний штаб з питань вступу до ВНЗ
/ 1Абітурієнтам радять вступати тільки до закарпатських вишів
/ 8На Закарпатті є лише один заклад, який готує професійних організаторів масових заходів – Ужгородський коледж культури та мистецтв
/ 418 червня закарпатські ВНЗ отримають держзамовлення
» Всі записи