Олег Куцин: З приходом Януковича закарпатські сепаратисти перебралися у владні кабінети

З державного бюджету вже фінансують русинську програму на закарпатському телебаченні та русинські газети, а засідання Берегівської райради розпочинатимуть з угорського гімну.

Олег Куцин: З приходом Януковича закарпатські сепаратисти перебралися у владні кабінети

18 червня депутати Берегівської районної ради на Закарпатті ухвалили нечуване рішення – розпочинати засідання райради з виконання не тільки державного гімну України, а й угорського національного гімну. Закарпатська "Свобода" різко засудила таке антиконституційне рішення і вимагає від президента України, Верховної Ради, Служби Безпеки та Генеральної прокуратури відреагувати на антидержавний шабаш на Берегівській районній сесії. Ми зв''язалися з очільником Закарпатської "Свободи" Олегом Куциним, аби розпитати, що саме нині відбувається на Закарпатті.

- Рішення розпочинати сесію районної ради з чужинецького гімну держави, яка має територіальні претензії до України, – каже Олег, – це подальший наступ на українську державність. Такий провокаційний крок можна поставити в один ряд із неодноразовим порушенням питання про автономний статус Закарпаття, вивішуванням поруч з Державним Прапором України прапора сусідньої держави – Угорщини, встановленням по всьому Закарпаттю угорських імперських символів, пропагандою подвійного громадянства серед громадян України. Якщо чинна влада, як завше, просто відмовчиться – Закарпатська "Свобода" розпочинає новий виток акцій протесту.

- Олеже, з інформаційних повідомлень з Вашого регіону неважко здогадатися, що наступ Товариства угорської культури та інших сепаратистських організацій Закарпаття після приходу до влади Януковича суттєво посилився.

- Дії сепаратистів, зокрема і Товариства угорської культури, перейшли в іншу площину. Якщо при Ющенкові вони поводилися відверто провокаційно, то нині, коли до влади прийшов Янукович з командою, сепаратисти попросту перебралися у владні кабінети. Сьогодні з державного бюджету фінансують русинську програму на закарпатському телебаченні та русинські газети. Голова обласної держадміністрації часто зустрічається з лідерами русинських організацій, і не лише з тутешніми, а й із тими, що живуть за кордоном. Пропагують русинство через державні установи. Наприклад, коли одним з керівників управління МВС в Закарпатській області став русин, то майже у всіх відділах міліції, у міліцейських службових і в приватних машинах "красується" русинська символіка, яка триколором нагадує російський прапор. Загалом, наступ посилився, але став, якщо можна так висловитися, більш вишуканим і професійним.

- Як місцеві свободівці протистоять цьому наступові?

- Протидіємо постійно. Нещодавно, наприклад, зірвали проведення чергового конгресу русинів. Після цього і після численних протестів русини вирішили проводити конгреси в Словаччині, Росії, Будапешті тощо. Також постійно повідомляємо про сепаратистську діяльність цих організацій в правоохоронні органи. Після одного з таких наших подань СБУ таки звернула увагу на діяльність лідера промосковських русинів Дмитра Сидора. Було порушено кримінальну справу, яка тягнеться й понині. Відновлюємо та будуємо пам''ятники українським героям, проводимо вечори пам''яті українських видатних діячів, мітинги, марші, українські дискотеки для молоді, тобто наповнюємо громадське життя на Закарпатті українським змістом. Багато говоримо з людьми, розповсюджуємо газету "Свобода", розповідаємо їм правду про історію, роз''яснюємо, що відбувається в Україні зараз. Себто – робимо все можливе, аби достукатися до кожного закарпатця.

Окремим рядком можна виділити нашу протидію наступу угорських шовіністичних кіл, які неодноразово порушували питання про автономний статус Закарпаття. Вони вивішують поряд з державним прапором України прапор сусідньої держави – Угорщини, встановлюють по всьому Закарпаттю угорські імперські символи (відновлення прикордонного стовпа на Верецькому перевалі, турули тощо), пропагують подвійне громадянство серед громадян України та т. ін. На кожну антиукраїнську дію ми стараємося відповідати. Наприклад, після відомих подій на Верецькому перевалі, свободівці подали до Товариства угорської культури адвокатський запит з проханням надати документи, які засвідчують їхнє право власності на "пам''ятник" який, як вони стверджують там був зведений у 2008 році. Відповідь була – що нададуть у суді. Але таких документів вони насправді не мають. Пам''ятник на Верецькому перевалі збудували із численними порушеннями законодавства. До того ж, ота купа каміння стоїть на тому самому місці, де у варварський спосіб було замордовано близько 600 січовиків – захисників Карпатської України. І ми доведемо розпочату справу до логічного кінця, не дозволимо топтатися по нашій історії, пам''яті і честі.

- Хто, на Вашу думку, насправді домігся скасування у суді рішення Хустської міської ради щодо присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання почесних громадян міста?

- Подання зробив антиукраїнець Дмитро Скрип, житель м. Хуст, який неодноразово позиціонував себе як русинський діяч промосковського напрямку. Через те, що міський голова належить до партії "Єдиний центр" Віктора Балоги, якого ми обґрунтовано підозрюємо у співпраці із сепаратистами, міська рада ніяк не зреагувала на таке подання, не послала своїх представників на засідання суду і не надавала йому гласності. Громадськість дізналася про судовий процес лише після того, як було ухвалено рішення. Про суд знала лише невелика група людей. Засідання тяглося більше як півроку. Якби хтось із представників громадськості довідався раніше, ми протестували б, були б на суді. Але русини зробили усе таємно. До цього часу ми немаємо офіційної відповіді від суду, чи рішення ухвалено, чи таки ні, хоч в Інтернеті є копія ухвали із підписом судді. Свободівці розпочали акції протесту у Хусті. Сподіваємося домогтися скасування антиукраїнського рішення. Перша акція протесту, на якій люди вимагали повернути звання почесних громадян міста Хуст провідникові ОУН Степанові Бандері та головнокомандувачеві УПА Романові Шухевичу, відбулася з ініціативи "Свободи" нещодавно – 19 червня.

- Олеже, які основні причини ажіотажу на Закарпатті щодо отримання угорського громадянства?

- Угорське громадянство – це насамперед можливість вільно пересуватися територією ЄС, шукати там роботу тощо. Тож закарпатцеві воно дуже вигідне: у нашому регіоні, як відомо, чи не найбільший рівень безробіття в країні, і наш народ при будь-якій владі їздив світами і заробляв гроші на хліб. І якщо надають можливість без всякого оформлення додаткових документів пересуватися шенгенською зоною, така акція, звісно, має багато прихильників. Але. Окрім того, що це порушення чинного законодавства, "угорський" пряник має й політичний смак. Адже, аби отримати угорський паспорт, претенденти мають... присягнути на вірність Угорщини і взяти на себе обов''язок її захищати. Тобто людина, яка живе в Україні і вважає себе українським громадянином, присягає на вірність іншій державі. Це ж безпосередня загроза Україні.

Звісно, таку ситуацію спровокувала Угорщина, у якої багато внутрішніх проблем, зокрема погана демографічна ситуація, яку вона має намір вирішити за допомогою України, Словаччини, Румунії, частково Сербії, де проживають найбільші громади угорців. На Закарпатті нині 150 тисяч українських угорців, і майже половина з них подали документи на отримання угорського громадянства. Крім того, цього громадянства дуже прагне й середовище так званих русинів. Відомо, що й правдиві українці беруть в архівах брехливі довідки, що їхні батьки нібито народилися на території Угорщини.

Реально з цим явищем може боротися тільки держава. СБУ провело кілька профілактичних розмов із людьми, які отримали громадянство Угорщини, і чекало реакції української влади. Але влада зробила вигляд, ніби проблеми не існує.

Є ще одна проблема. Угорське товариство звернулося до ЦВК з вимогою надати йому окремий виборчий округ. Тут можна провести аналогію із 1938 роком, коли після Мюнхенської змови частина Закарпаття – Берегівський, частина Ужгородського, Мукачівського, Виноградського районів – відійшли до Угорщини. Це був перший крок до захоплення Карпатської України. А тепер фактично повторюється сценарій тих років, коли угорців Закарпаття під будь-яким "соусом" хочуть якось виділити, відмежувати.

...Угорці видають українцям угорські паспорти на далеку перспективу. Отой пам''ятник на Верецькому перевалі, за нібито підпал якого нас судять, є фактично відновленням прикордонних стовпів на честь Угорської імперії. Закамуфлювавши стовп нібито як пам''ятний знак в честь переходу угорських племен через Карпати, угорці фактично відновили "стару" прикордонну лінію, яка для кожного угорця символізує кордон Угорської держави. Молодь з Угорщини щороку приїжджає сюди, їхні скаути дають тут присягу на вірність Угорській державі. Досі! Ми розуміємо, до чого це може призвести, і тому так різко протестуємо проти отого, з дозволу сказати, "символу великої Угорщини" на території незалежної України.

27 червня 2011р.

Теги: Свобода, угорський, русин, громадянство

Коментарі

Тарасику 2011-09-11 / 00:30:00
Тарасик,ты фанат- украинизатор.Но как и все фанаты оччень ограниченый чилавек.
Я не политический русин,но мне пердон нас рать на вашу украинизацию.Украине 20 лет. Ужгороду около тысячи лет.И нигде ни одной заметочки,что эта територия была в дружественных Росимперских(Украина была) обьятиях. Украинской(заметьте)ССР она стала после 45 года. И вы хотите мне доказывать,что 65 лет совместного проживания дает вам право обзывать меня украинцем? Вы так же смешны,как и ваши друзья украинизаторы. Да, я гражданин Украины,но...
И если сможете,обьясните мне,почему из ПОДкарпатской Руси мы стали вдруг ЗАкарпатьем и куда подеваласьРусь?Заранее благодарен

Тарас 2011-07-22 / 17:35:00
Все перечитав...недарма говорять, що оті всі зайди відробляють гроші своїми коментарями, щоб складалось загальне враження про підтримку населення тих чи інших політичних рухів!!!!
Для агентури яка розповідає про толерантність угорців, про їхнє право на пямятники, та про неіснування такого поняття як КУ - товариство час розставить всі крапки над і....І буде той день коли до вас прийдуть і відповідатимете за розполювання тої ж таки міжнаціональної ворожнечі...
А діло Куцина правильне, люди ж в нас не дурні і з часом зрозуміють хто вони, і як.,чи на якій стороні їм бути...Україна була. є і буде!!!Закрпаття було українськи - ним і залишиться і як би ви тут не виписували про якихось русинів, про їх державність ніц у вас не вийде!

Гость: 2011-07-03 / 18:39:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

Хухевич 2011-07-03 / 18:24:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

админу 2011-07-03 / 13:34:00

"почитай тільки декілька фактів, паскудо мадярська брехлива"
Странная у Вас логика, в моем комментарии не было даже намека оскорбить.

тарас 2011-07-03 / 12:26:00
анонім, 03.07.2011 12:01

майже у кожному населеному пункті Карпатської України є могили вбитих мадярами у 1939 році - від Ясіння до Перечина. Які крмісії? кількість убитих і закатованих йщла на тисячі

нема ні одного факту про створення владою КУ якоїсь комісії для передачі чогось мадярам - все вигадки і брехня

на верецькому перевалі вже встановлено і ексгумовано останки захисників КУ. роботи продовжуються.і не тільки на львівській стороні а й на закарпатській.

підписання любої міждержавної угоди вимагає дотримання певних процедур, а не політичного "бартеру" між двома фізичними особами, нехай і президентами

Та про оперування якими фактами ти говорищ. все брехня і маніпуляції

2011-07-03 / 12:01:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Нічогого по суті - одні образи на адресу опонентів. Адмін

2011-07-03 / 11:20:00
Це я, 03.07.2011 03:31

почитай тільки декілька фактів, паскудо мадярська брехлива

Куди тільки не пройшло військо брутального окупанта, всюди почувся плач, ридання і тяжке горе. Убивали полонених січовиків, дорізували ранених, але з найбільшою насолодою накидувались на гарних дівчат і молодиць по селах і містечках. В Королеві заволочили якусь дівчину, догадуються, що це одна учителька, що день перед тим втекла з Севлющини, до школи. Тут її знасилувало десятки вояків, опісля, вночі, напівмертву відволочили і вкинули до Тиси...

В Хусті зловили одну українку-галичанку в січовій шапці. Заволочили її до одного будинку в колишній чеській колонії, де закватирувалось мадярське військо, і нещасної українки більше ніхто не побачив.

На великому копанянському полі під час боїв полонили мадяри січовиків, між ними й одну дівчину. Осмішили її, зірвавши з неї одяг, один мадярський вояк всадив до неї багнет у голі груди, а другий вояк пустив до неї кулю... Нижню частину черева здичавілі садисти покололи штиками...

На вишківському мості поповнили мадяри черговий морд жінок: у хустській школі, де кватирувало військо, знасилували туди заволочених двох жінок. Коли ті були вповні вичерпані і напівзімлілі, їх вкинули до авта і відвезли на вишківський міст. Тут, на самітному мості серед поля, далеко від людей, зв’язали нещасним українкам руки-ноги, прив’язали одну до другої і живцем кинули у глибоке плесо холодної води. Нижче Хуста вода викинула їх на берег. Селяни побачили два зв’язані трупи, але було заборонено туди ходити. Вояки, що доглядали побережжя Тиси, пустили трупи знов на воду.

Між Квасами і Ясіням, на Ловецькій дорозі в т. зв. "Труфанцях", по один бік дороги тиждень лежали чотири трупи зґвалтованих і замордованих гуцулок. Не дозволили їх поховати. Також і в Ясіня замордували мадяри двох знасилуваних гуцулок, яким ще, крім того, повідрізували груди...

До полону попало декілька січовиків. Мадярські "культурні" старшини, вихованці 20-го віку, поводяться з ними гірше варварів. Порозрізували нещасним полоненим січовикам черева, намотали кишки на палиці, а вояки биттям заставляли січовиків бігти, щоб ліпше вилазили кишки з черева... Це сталося між Королевом і Веряцею.

Від Копані до Хуста розвинувся український фронт, кілька разів мадярів відбили, але проти переваги не могли вдержатися. Над Тисою в копанському полі полонили тридцятьох наших січовиків, між ними й одну дівчину.

Брутально, безпощадно розстріляли їх поодинці усіх. Тут згинули Михайло Козичар з Тернова, студент IV кл. учительської семінарії, Іван Попович Мурга з Доманинець, студент IV кл. учительської семінарії, Салай з Ужгорода, студент семінарії і багато інших їх товаришів, студентів семінарії та торговельної школи, а також й інші урядом змобілізовані січовики.

Одним покололи лиця до непізнання зажива, а другим, вже мертвими, так, що коли трупи біля рокосівської станції поставили в ряд (вони там лежали кілька днів), то їх не було можна ідентифікувати.

Тіла замордованих спрофанували. Постягали з них не тільки уніформу й цивільний одяг зовнішній, але також і білизну так, що трупи лежали голі. З трупів мадяри смішкувалися: попідпирали та понаставляли трупів у той спосіб, що лежали "нацапки", задом-сідалом до сонця. До задниць стріляли з револьверів і пробивали багнетами.

А ось третього дня вже мадярська королівська армія устроїла таке привітання, що людині перестав мозок думати. Ці "шляхетні витязі" вдерлися до імпровізованої в хустській Жіночій Домівці лікарні, в якій лікували ми також і їх полонених і людяно обходилися з мадярськими раненими, даючи їм навіть більші вигоди, як своїм. І ось за подяку мадярські вояки дорізували наших тяжко ранених, пробиваючи немилосердно багнетами таки там на діжках... Таким чином велика кількість наших ранених, яких привозили автами з фронту, знайшла тут люту смерть від рук азіата-монгола... Цим варварам їхня дикість здається їм самим геройством тоді, коли ці громадні масакри, морди і нелюдські тортури свідчать про підлість здичавілої душі нікчемного боягуза...

З убитих ранених січовиків стягнули уніформи, а трупи відвезли автом і закопали на полі, десь за Різницькою вулицею.

Це я 2011-07-03 / 03:31:00
2 сорри, тарас.

Історію треба знати, особливо тим, які хочуть подискутувати.
По перше. Франція за часів окупації німцями існувала де факто і де юре.Та влада й називається колаборантною. Існувала Франція до того віками, існує й тепер.
По друге.На час початку революції 1948-49 років Угорське Королівство таки існувало, існувало на той час вже майже тисячу років. Першим королем коронованим на християнський лад був І Стефан з династії Арпадовичів, які правили більше 300 років. Після них ішла династія Габсбургів, які крім титула кайзера-імператора Австрії мали титул короля Угорщини та ін. Єдиний кайзер, не коронований Угорською короною - ІІ Йожеф. Його за це прозвали королем у капелюсі. Онук останнього короля, Дьердь Габсбург, є головою Угорського Червоного Хреста. У 1848 році, як уже було сказано, був король при обов*язках, та засідав угорський парламент у Пожоні (Братиславі). Чому говорить пан сорри, що цих країн у зазначені часи не існувало?
Щодо Карпатської України. Вона була проголошена, але не визнана жодною країною. Держутворення можуть існувати без визнання, або визнаним з обмеженим колом держав, але вони повинні відбутися як зараз Македонія, або Придністров*я, яких практично ніхто не визнав, їх ніхто не протектує - але вони собі існують. Після проголошення Карпатської України керівництво сіло у лімузіни та попрямували до Румунії, залишивші комісію для передачі документації угорцям.Тоді галичани вмішалися у хід справ, направили немуштрованих гімназістів боронити не існуючу країну. Після встановлення угорської влади почалися розборки. Нікого не було страчено. Хто отримав строк, ті з часом вийшли на волю. Чужоземців, громадян Польщі, під конвоєм було направлено на угорсько-польський кордон для передачі польській стороні. Якби мали намір розстріляти їх, не потрібно було йти так далеко. Що сталося на польському боці, потрібно попрацювати історикам в архівах. Але істина декому може не сподобатися. Тому, хто свою стратегію побудував на ненависті до угорців.
Говорячи про сотні замордованих, першим ділом потрібно довести місце розташування поховань та провести ексгумації на офіційному, міжнародному рівні. Вже 20 років Україні. Чого до тепер чикали? Де угорці щось побудують, там усюди кістки? Думаєте, коли копали яму під фундамент, не знайшли би кісток, якби вони там були? А ви би сіділи склавши рук. Про будівництво знали, кого цікавило.
Вам, напевно, відомо, що пам*ятник на перевалі не просто так побудували. То є результатом міждержавної угоди, де з другого боку в Будапешті поставили пам*ятник Шевченкові. Той пам*ятник ще не чіпали. Якийсь дурний мадяр розізлившись за постійні знущання над "грудою каміння", з перепою попросить знайомого йоббікоша зробити те саме і з Кобзарем. Чи може якраз цього і хочете?

2011-07-02 / 20:21:00
анонім, 02.07.2011 19:47
http://visionary.management.com.ua/government/charles-de-gaulle/
останній розділ-цитати

тарас 2011-07-02 / 19:53:00
І ще разкажи, що Хорті у де Голля навчився добивати поранених, гвалтувати, розпорювати животи, профанувати трупи,..."Національний херой"-фашист

2011-07-02 / 19:49:00
Rusyn Val, 02.07.2011 19:11
А ВЫ -- БОЕЦ.

2011-07-02 / 19:47:00
Миклош Хорти - подлинный НАЦИОНАЛЬНЫЙ герой венгерского народа действительно был консультантом у Де-Голя, сотрудничал и с Аденауером, помогая возрождать Германию.
А что касается Де-Голя и УПА это такая же лживая байка как и про Че-Гевару "проходившего "вышкил в УПА", да впрочем и карпатскую украину в Вашей интерпретации.

тарас 2011-07-02 / 19:12:00
Hungi, 02.07.2011 14:33
анонім, 02.07.2011 14:28

Та я бачу, вас обидвох прорвало на словесний понос у своїй ненависті до всього українського.Виглядаєте, як психічно хворі в дурдомі, які проходжуються по подвір"ю і знімають один поперед одного калапи.
Такі,як ви - це перегній, яким потрібно буде удобрити українську землю. А про Шухевича - закрийте писки. Не кожна нація мала таких героїв, особливо ваша мадярська, вояки якої були гірші від звірів , коли в більшості, а як притискали, то ср-ли в штани і драпали з фронту.
До речі, наприклад, генерал Шарль де Голль казав, що якби у французької армії був такий дух, як в УПА, то німецький чобіт ніколи не топтав би Францію.
Але ви, непотріб брехливий, не достойні того, щоб з вами про Героїв дискутувати.

Rusyn Val 2011-07-02 / 19:11:00
///...Сеґінятко, а наштио ми гражданство Модьорорсаґу. кідь я має украйинськоє і бесстрокову візу до ЄС? ...///


"Горе-патріот" проколовся?Сигінятко - "бесстрокової візи"(???),та ще і до ЄС - не існує в природі.Може бути т.н. "мульті-віза", максимальний строк - 5 років.Може бути ПМЖ(ПМП) в одній з європейських країн.Брехло,ти "бесстрокове" з "сонячними батареями".

Hungi 2011-07-02 / 14:33:00
2 анонім, 02.07.2011 13:59

Cнимаю перед Вами шляпу и жму руку ! С этими ... просто не охота говорить ( что в лоб, что по лбу ) у них в голове одно. Но Вас вижу прорвало :-))) Так держать !!!!!

2011-07-02 / 14:28:00
сорри, 02.07.2011 14:07
Знаете с Вами дискутировать, это как говорят в народе, "все равно с голодным с....".
Шухевич - "фахивец висковои справи". Это где же он ФАХ приобрел, может быть вместе с Гудерианом в Рязанском танковом училище? Или вы хотите сказать, что поляки подпускали "Рагулей" к воинским наукам?
Вы жалкое лживое существо. Ложь, ложь и еще раз ложь вот и Ваш арсенал, ну и оскорбить, унизить, жалкая шпана.

Hungi 2011-07-02 / 14:20:00
2 Це я, 02.07.2011 01:10

Тільки хотів те ж саме сказати ( опередив ). Звичайно, яка тут може бути димогогія, якщо хоч одна людина сказала, що ця груда каміння для мене св"ята, я прихожу сюди молитися, співати свої рідні пісні, віночки бабуся моя кладе до цих камінн ( хоча ніякої юридичної документації ця груда каміння не має ). А ця груда каміння - св"ята дя дуже багатьох людей, ... а прийшой легінь і нас...в !!?, де бабусі, онучки і т.д приходять співати і молитися .... Так 1000 разів нікого не цікавить юрисдикція. А "в нашому разі" - всім все ясно, чим керувався ( якими думками та ідеями ) "свободівець". Політичний вандал !

сорри 2011-07-02 / 14:07:00
анонім, 02.07.2011 13:59
сорри, 02.07.2011 13:49
Есть огромная разница в ментальности Европейских народов /французы, немцы, вегры, чехи и т.д./ и то, что проповедуете Вы.
Европейцы приняли иную тактику в исторических дискуссиях оперируют фактами и документами, способны на самокритику, а главное понимают, что будущее Европы - ВЗАИМОПОНИ МАНИЕ. (с)

Не придумуйте собі власну Європу. Європа різна, і живіша, аніж ви собі думаєте. А Закарпаття справді більш толерантне, аніж ви собі уявляєте. І зробити тут другі Придністров'я і Абхазію вам не вдасться, як би ви не старалися під личиною толернантності зіштовхнути тут лобами, наприклад, ту ж "Свободу" з КМКС-ом...

Вы, нагло лжете, исторические факты подменяете домыслами. (с)

А що, були факти? Бо я крім вашого аґентурного бла-бла-бла тут більше нічого не помітив... :)

Все ваши труды направлены на то, что бы стравить УКРАИНЦЕВ с Европейцами, которые по Вашему служат массонам и кормятся помоями с "барского стола", а вот Вы накормите всех ..... московским свинцом и кровью. (с)

Я? ...московским свинцом? Чоловіче, схоже, ви вже не обходитеся легкою "травкою", а перейшли на "синтетику"... :)

А кто какая агентура, не спешите с выводами, история нас рассудит. (с)

Історія вас ЗАСУДИТЬ. Іменем України... :)

тарас 2011-07-02 / 14:01:00
анонім, 02.07.2011 13:31

Прямое отношение к этим события имели граждане Польши, граждане ЧСР и подданые Венгерского Королевства, косвенное гитлеровская Германия, Румыния, частично Сербия.

Зрозуміло, відношення мали всі, крім українців. Ну такого цинізму я ще тут не зустрічав!!!!!!!!!!!!



ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи