Новий куратор Закарпаття від "Свободи" Едуард Леонов відвідав Ужгород (ФОТО)

26 квітня 2014 року голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Куцин на зустрічі з мешканцями Ужгорода представив народного депутата України Едуарда Леонова, уповноваженого від парламентської фракції ВО «Свобода» на Закарпатті. З квітня 2014 року Едуарда Леонова призначено куратором у краї замість колеги народного депутата Валерія Чернякова, який очолив Державне агентство лісових ресурсів України.

Новий куратор Закарпаття від "Свободи" Едуард Леонов відвідав Ужгород (ФОТО)

Депутат-свободівець привітав ужгородців і з перших слів поділився болючим враженням. «Я зранку гуляв набережними Ужгорода, липовою алеєю, і це нагадало мені рідне місто Євпаторію, де я народився і виріс. Тут відчув близьку мені з дитинства атмосферу Криму, який нині тимчасово окупований. Там залишилося все, що у мене було, і тепер я у списку тих, кому заборонено в’їзд на рідну землю».   

Едуард Леонов зупинився на відповідальності, яку на нього покладено парламентською фракцією ВО «Свобода» на Закарпатті, та приділив увагу роботі нинішнього українського парламенту. «Ми живемо у форматі Верховної Ради, де створена тимчасова коаліція. Ми змушені перебувати у такому складі коаліції, щоби забезпечити роботу парламенту. Для цього й відбулася Революція Гідности, щоби змінити систему влади, а це дуже складна процедура», – зазначив націоналіст із кримським корінням.

Едуард Леонов також поділився важкими спогадами про роботу Майдану – головну рану у наших серцях, і хвилиною мовчання з ужгородцями вшанували Героїв Небесної Сотні. Як розповів народний депутат, Майдан показав, що саме в тому, що ми різні, – наша сила. Кожен мав своє місце і робив те, що міг, – від звичайного українця до народного депутата. Свободівець розповів, що Путін скористався слабкістю держави і окупував Крим. «Захоплення  Криму відбулося за підтримки партноменклатури, яка не є корінним населенням Криму,  а призначені  совєцькою системою.  1954 року Крим був кам’янистою пустелею, саме тому тоді Росія відвела Крим Україні. Щоб освоїти цю землю, УССР та незалежна Україна вклали в освоєння кримських земель 30 трильйонів гривень. Так оцінили нині експерти украдений у нас Крим. Зі свого досвіду хочу сказати, що вчорашня партноменклатура Криму нині вже займає позицію бандерівців, бо прийшла російська партноменклатура і кримським чиновникам вказує на двері. Тим, які вчора їм організовували той же псевдореферендум, раділи з триколорами після псевдорезультатів. Насправді ми маємо справу з нелюдами, терористами і покидьками», – розповів Едуард Леонов.

Народний депутат зупинився на питаннях корупції та сепаратистських рухах, які культивуються по всій Україні, зокрема на Закарпатті, і які не дивляться при цьому на півкроку вперед. «Кожен окупант, який прийде на нашу землю, апріорі буде ставитися до нас як до другорядного сорту. Це наша держава, це наша земля, і ми повинні відстоювати її перед чужинцями. Закарпаття в історії виступало імпульсом створення незалежної України – Карпатська Україна, Західноукраїнська республіка. Кримські татари нині вже зрозуміли, що їхнє майбутнє саме в унітарній незалежній Україні», – повідомив на зустрічі народний депутат Едуард Леонов.

Свободівець також зазначив, що на сучасному етапі обмаль політиків загальноукраїнського масштабу, вони тільки народжуються і утверджуються. Тому на цих президентських виборах кожен має сконцентрувати увагу на тому, що майбутній Президент України має бути вибраний для нього: «Нова влада народилася жертовно, такою ж чистою вона повинна постати перед народом. Однак шлях до народження нових реалій складний, хоча ми народили новий формат держави. Початком буде вибраний новий Президент України, адже за тимчасових умов і обмеження повноважень навіть Генеральний прокурор не може до кінця довести порушені кримінальні справи, зокрема позбавити депутатських повноважень відвертих сепаратистів – синів Януковича і Пшонки, до прикладу, які прикриті депутатською недоторканістю. Їм і зараз зручно сидіти в парламенті, а хоч і до 2017 року, і не треба їм ніяких нових виборів до парламенту, як і їхнім поплічникам у місцеві  ради».

Депутат-свободівець порадив на виборах обирати того кандидата, який говорить про людські болі і має конкретну програму побудови сильної держави, а не того, що говорить про  красномовні  обіцянки. «Олег Тягнибок українець, і ми не дамо йому стати Президентом України тільки для частини держави, а для всієї України. У цьому наше спільне завдання», – зазначив націоналіст. 

Едуард Леонов відповів на численні запитання ужгородців, які, передусім, стосувалися зміни влади, – а це дуже складний процес, особливо на місцях, – безробіття, корупції, роботи правоохоронних органів, збройних сил України тощо. «Дуже актуальні і правильні питання, які турбують ужгородців. За це переживають у всій Україні, проте нині існує надто багато чинників, затверджених законодавчо, що не дозволяють пришвидшити цей процес. Я певний, тільки-но буде ухвалено закон «Про люстрацію», як будемо мати обраного народом 25 травня Президента України, ситуація зрушиться з місця в позитивну сторону», – насамкінець запевнив народний депутат.

Закарпатська обласна організація ВО «Свобода

27 квітня 2014р.

Теги: Леонов, Куцин, Свобода

Коментарі

рома 2014-04-27 / 16:43:38
вони в ролі мажоритарників, але від партії, які відповідають за співпрацю з населенням всієї області

патріот 2014-04-27 / 14:11:05
Наприклад, тебе. Курувати, щоби люструвати

Закарпаття 2014-04-27 / 13:55:42
а навіщо ці куратори,????????????????? кого вони будуть куріровати ???????????????????


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи