Закарпатська «Свобода» застерегла «Конгрес русинів» від проявів сепаратизму

З 12 по 14 липня 2013 року в містах Ужгород і Свалява заплановано проведення так званого «12-го Світового конгресу русинів». ВО «Свобода» закликає учасників цього заходу утриматися від дій та закликів, спрямованих на зазіхання на територіяльну цілісність України. В іншому разі зібрання отримає рішучу реакцію закарпатців.

Також «Свобода» звертається до Служби безпеки України та Міністерства закордонних справ з вимогою приділити особливу увагу цьому заходові та його учасникам задля недопущення проявів сепаратизму.

Подаємо текст заяви Закарпатської організації ВО «Свобода»:

«Зважаючи на те, що «Світовий конгрес русинів» дотепер не заперечував належність Закарпаття до України, обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» не планує протестних дій під час проведення заходу.

Нагадуємо, що донедавна будь-які заходи, що їх проводили «русини» на чолі з попом Сидором (який донедавна очолював так званий «Європейський конгрес русинів»), завжди викликали спротив громади Закарпаття та протести з боку ВО «Свобода». Акції протесту закарпатців стали наслідком зазіхання на територіяльну цілісність України та задемонстрували позицію краян, які виступають категорично проти твердження, що русини нібито є окремим етносом. Як наслідок надалі всі свої так звані «засідання» ця організація проводить за межами України – у Словаччині, Угорщині, Росії чи деінде.

Однак наш подив викликає утаємниченість проведення «Світового конгресу русинів», який відбуватиметься в Україні чи не вперше. Нині широким колам громадськости відомо лише, що заходи відбуватимуться в Ужгороді та Сваляві, але про розклад і місце проведення засідань організатори не інформують. Вочевидь, ініціятори свідомі того, що після недолугих заяв із боку посіпак попа-сепаратиста Сидора їхній форум є доволі неоднозначним заходом, що може викликати протести закарпатців. Турбує також і те, що головним ідеологом і натхненником «Світового конгресу» є американець угорського походження, колишній агент чеських спецслужб Пол Магочій. Цей факт змушує припускати можливість виголошення та ухвалення антиукраїнських заяв під час цьогорічних закарпатських засідань. З огляду на це інформуємо, що представники ВО «Свобода» відвідають усі заплановані у рамках форуму заходи, аби проконтролювати адекватність та відповідність його змісту чинному законодавству України.

Закликаємо учасників утриматися від українофобських заяв, які, без сумніву, викличуть спротив громади та нашої політичної сили. У разі, якщо під час роботи форуму за перші два дні буде виголошено будь-яку антиукраїнську заяву чи позицію, – останній день роботи зборів у Сваляві ознаменується протестами закарпатців та активістів ВО «Свобода».

Наголошуємо, що намагання розіграти політичну «русинську» карту на Закарпатті (чи це стосується її радикальнішого крила – «Європейського конгресу» чи більш поміркованого, яке представляє «Світовий конгрес») у будь-якому разі призводить до непорозумінь та намагань зруйнувати конституційний лад Української держави. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не заперечує проти підтримки та розвитку русинської етнічної групи українців, проте ми ще раз застерігаємо учасників конгресу від будь-яких дій та заяв, що зазіхають на територіяльну цілісність України.

Також «Свобода» звертається до Служби безпеки України та Міністерства закордонних справ із вимогою приділити особливу увагу цьому заходу та його учасникам задля недопущення проявів сепаратизму».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

12 липня 2013р.

Теги: русини, Свобода

Коментарі

Петровцій 2013-07-16 / 21:40:30
Чергова акція СБУ:
на "конгрес" не допущено -
прямо від дверей приміщення,
де цей "конгрес" проходив,
працівники СБУ грубо вигнали:
- художника, академіка В. Микиту,
- полковника міліції І. Завадяка,
-афганця, екс-депудпата обласної ради Є. Ластівку,
-русинських активістів: В. Заяця,В.Микулина, И. Мешка...
==================================
зате на "конгресі" верховодили:
-пустодзвон із Мукачова М.Бобинець,
-шизофренік із Виноградова Староста-Жалива,
- нардеп І. Бушко, який мріє в парламенті використовувати русинів у власних цілях, та інша гидота...
Істинних русинів на цьому "конгресі" НЕ БУЛО !
Так званый "конгрес" в Ужгородї доказав:
мудозвонні "русинські" "началникы" пuп Митьо Сидор, Женька Жопан,
пінзіяш СБУ М. Бурак, Д.Поп, хорішта М.Алмаші, мадяриско Л.Філіп
и многая, и многая "русинські" "началникы"
изза свого мудозвонства и бездіялности
прuйграли май активным тайным агентам СБУ
пустодзвонови з Мукачова М. Бобинцю,
шизофреніку и братови Бушка - Старості - Жаливі,
"педахоху" из Свалявщины Ю. Шиповичу...
Уяснилося: як пuп Митьо Сидор, Женька Жопан,
пінзіяш СБУ М. Бурак, Д.Поп, хорішта М.Алмаші, мадяриско Л.Філіп..,
так: пустодзвон з Мукачова М. Бобиниць,
шизофренік и брат Бушка - Староста - Жалива,
"педахох" из Свалявщины Ю. Шипович...
тото є СМІТЯ уд истинного русинства.
Вшыткых йих - Г Е Т !!! На смітник !!

Читалник 2013-07-14 / 22:54:13


З такою рекламою - на тупиковий сайт до Старости (Жаливи). Коментар видалено. Адмін


ДЕЯ 2013-07-14 / 16:28:35
Вадім 2013-07-13 / 17:45:39

Скажыть тоді хто не проект?
Хто щирий?
І що треба, як, для чого робити, а ще кому?

Усі такі знавці у політиці, особливо сидіти за компом та коменти писати, БРАВО....

мукачівець 2013-07-14 / 12:52:50
Гуцул 2013-07-12 / 21:10:48
але крок у ліво чи вправо з випадом проти цілісності України дорівнює розігнаний конгрес!

Хоть гуцул але відчувається стара школа КГБ

ШАГ ВЛЕВО ИЛИ ВПРАВО ПОПіТКА К БЕГСТВУ РАСТРЕЛ НА МЕСТЕ

Вадім 2013-07-13 / 17:45:39
Невже не зрозуміло, що ВО "Свобода" це гаркаво-америкоський проект, направлений на розсварювання українського народу? Піндосам не потрібні потенційні конкуренти, яким може стати Україна. Піндосам потрібно учергове розхитати Батьківщину. Що різноманітні Рухи, що "Свобода" - ідеальний варіант для дестабілізації.

постороний 2013-07-13 / 02:11:39
Если бы Свобода болтала меньше, по всей вероятности в парламенте Польши неговорили бы столько о геноциде поляков на Волыни. Свобода своими смолокисними (факл маширунг) походами даже на Закарпатье, как раз и напоминает 30 годы прошлого столетия Нацыстов.

Бонди 2013-07-12 / 23:49:36
Воювати з пердунами-русинами та російською мовою легко і безпечно. А воювати зі справжніми гнобителями України "Свободі" слабо?

Тібій 2013-07-12 / 22:17:01
А крім Конгресу свободі нічим занятися в державі. Усе блудом іде-розвалюється, а вони бачте - прес-служба заявляє. Та ви на кого працюєте. Хто вам за ваші вискоки бабло відкашлює. А людьми стати не пробували, державу будувати. Розпочати з себе, сімї, родини, громади.
А дякуючи таким як ви також ми державу втратили. Бо зараз Україна не те, що Сербія-блокаду, а навіть наступ пташиного грипу не витримає. А свободі продажній Конгрес мішає. А суди, прокуратура, міліція, правоохоронні органи загалом, до прикладу не нищать державність. А інші органи. А свобода на підтанцьовці в олігархів риє на міфічних русинів.

Корятович 2013-07-12 / 21:57:10
А я чомусь думав що по 'русинськи' то правільно повино бути: 'Сьойм Русинів'. Видно що усі клауни уже приготовляються до цього цирку. Але сумніваюсь що канадієць Маґочі приїди до своїх земляків. Йому і так тепло і уютно у дома, чому спортити собі настрій??...:-)

до євросоюза 2013-07-12 / 21:14:03
Староста (жалива) то позор не України, а Виноградова. Так як і його брат Бушко з яскраво вираженою антиукраїнською позицією. І дуже всіх прошу НЕ СУДІТЬ по жаливі про весь Виноградів. Жалива то просто виродок, як і всі ригоАНАЛи.

Гуцул 2013-07-12 / 21:10:48
Коцю, позор України то партія регіонів на чолі із зеком рецидивістом! І якщо не буде ніякої асоціації, то лиш через банду регіоналів і за то Шо Тимошенко засадили!
А свобода все правильно каже - хочут си збирати - най си збирают, але крок у ліво чи вправо з випадом проти цілісності України дорівнює розігнаний конгрес! Рахівщини підписуєси під кожним словом у заяві!

Слов'янин 2013-07-12 / 20:37:22
"Кацапський пописько" засуджений умовно. А Магочі ні. Магочі формально був агентом чехословацької спецслужби, але, судячи з усього - двійником. Якби він не був агентом ЦРУ - хрена з два він би так спокійно розїжджав світом і займався громадською діяльністю.

січовик 2013-07-12 / 20:30:52
а кацапський пописько сідорОВ хіба не засуджений?

Слов'янин 2013-07-12 / 20:17:20
Сегіняшні пензіяші проводять русинський конгрес, а ВО "Свобода" учергове воює з млинами. Вочевидь в Україні все здорово, залишилося лише учергово опустити дідуганів-сепаратистів. А тим часом Україною володіють ті, хто ніякого відношення не має ні до українців, ні до русинів, ні до росіян. На кого працюють лідери ВО "Свобода"?

Євросоюз 2013-07-12 / 19:11:56
Миколо, ти Микола Староста? Ну тоді не "Свобода", а ти позор України. І через таких ідіотів Україна ніяк не може інтегруватися в ЄС.

Микола 2013-07-12 / 19:04:34
"Свобода" - то позор України, з їх "допомогою" Україна втратить можливість інтегруватися в ЄС!

свобода 2013-07-12 / 19:01:46
Ви не маєте права вказувати "Свободі", від чиєго імені їй робити заяви

Це я 2013-07-12 / 18:42:43
«Свобода» не має права робити заяви від імені закарпатців.


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи