Закарпатська "Свобода" вважає "напад на угорських туристів" свідомою провокацією антиукраїнських сил

Антиукраїнська провокація набирає обертів. На догоду українофобам на Закарпатті почались допити українських націоналістів правоохоронними органами.

Закарпатська "Свобода" вважає "напад на угорських туристів" свідомою провокацією антиукраїнських сил

22 березня 2012 року до Ужгородського міського відділу МВС України в Закарпатській області було викликано на допит керівника Ужгородської міської організації ВО «Свобода» Томаша Лелекача. Допити відбувався по справі так званого «нападу на угорських туристів», який начебто вчинили 16 березня українські націоналісти. Під час проведення допиту слідчим було продемонстровано відеозапис з веб-камери, що встановлена на площі Театральній, де, за словами правоохоронців, було нібито вчинено напад. На записі чітко видно, що членів ВО «Свобода» в цей час та в цьому місці не було. Більше того – Т. Лелекач взагалі не помітив на даному відео жодних сутичок чи нападів. Натомість камера чітко зафіксувала перебування на площі Театральній працівників правоохоронних органів! Виникає логічне питання: чому правоохоронні органи не допитають своїх співробітників, аби остаточно розвіяти міф про «напад на угорських школярів».

Слідчий також вимагав від Т.Лелекача надати інформацію про всіх членів Ужгородської міської організації ВО «Свобода», на що отримав категоричну відмову. Дана інформація є конфіденційною і до даної справи ніяк не стосується. Тим паче, що члени міської організації партії та активні прихильники 16 березня перебували за межами міста, де брали участь в заходах по вшануванню Героїв Карпатської України в інших містах Закарпатської області.

«Мене обурює постійне оббріхування угорськими ЗМІ Закарпатської «Свободи» та створення ними міфу про начебто ксенофобські настрої чи дії з боку ВО «Свобода» стосовно угорської національної меншини, що проживає на території України. Друковані ЗМІ, на кшталт видання «Kárpátalja» регулярно оприлюднюють звинувачення у бік українців. Стаття «Угорців образили українські націоналісти», опублікована у черговому номері даного видання від 22 березня 2013 року, де згадується ВО «Свобода» якості винуватець побиття угорських туристів, - взагалі несумісна зі здоровим глуздом. Такі дії угорських ЗМІ, в тому числі даного видання, тільки призводять до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та загострюють ситуацію у стосунках між угорською меншиною та корінними українським населенням Закарпаття», - прокоментував дану ситуацію Томаш Лелекач.

ВО «Свобода» в черговий раз заявляє, що не має жодного стосунку до, так званого, «побиття угорських туристів». Якщо таке й мало місце, то ми розцінюємо це як провокацію самих угорців, які в день, коли українці вшановують пам'ять загиблих у боротьбі з угорським фашизмом, дозволять собі відверті провокаційні марші вулицями міста Ужгород. Тут пригадуються події, що мали місце на Верецькому перевалі у серпні 2011 року, коли при перепохованні січовиків з’явилась група  угорських дітей, які опинилися там явно з провокаційною метою. "Організатори" повели колону підлітків прямо під траурний гімн і почесні салюти солдатів. Гільзи з холостих патронів сипались дітям під ноги, і ні в кого не було розуму і бажання зупинити колону і проявити повагу до траурної церемонії. Старі ветерани, які годились в діди і прадіди, ледве стримували обурення діями цих "європейців", тому  що довелось призупинити церемонію перепоховання. Вони спокійно пройшлися через похоронну процесію і ніхто не заподіяв їм ніякої шкоди. Всі присутні були впевнені в явному недружньому підтексті. Зовсім поруч була інша дорога до кінцевої мети їхньої ходи, однак організатори цього маршу не захотіли шукати будь-якого порозуміння.

В українських патріотів напрошується питання: в кого європейське виховання?

Закарпатська ОО ВО «Свобода» підтверджує своє бажання об’єктивного розслідування даної справи правоохоронними органами, опублікування його результатів та вибачень з боку угорської сторони за засобів масової інформації за явно неправдиві та провокаційні закиди в бік ВО «Свобода».

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

23 березня 2013р.

Теги: угорський, Свобода

Коментарі

март 2013-03-31 / 14:40:09
а пан василь взагалі собі ганяє: "старе і трухляве знести". а в інтерв'ю знову казатимуть, що це все наклепи "нічого ми не зносили")))))))))

март 2013-03-31 / 14:38:01
«Мене обурює постійне оббріхування угорськими ЗМІ Закарпатської «Свободи» та створення ними міфу про начебто ксенофобські настрої чи дії з боку ВО «Свобода» - так заявлялося у статті. а в самих обговореннях продовжується обсирання угорців.
далі пісні націоналістичні про "мадяра на палю" та й з москалями там ще щось. дайте собі покій!
чи українців мало по всіх країнах світу? і чи таке твориться в цивілізованих державах? ганьба...

василь 2013-03-28 / 00:49:02


Коментар видалено. Адмін


Це я 2013-03-28 / 00:23:20


Коментар видалено. Адмін


василь 2013-03-27 / 23:01:31
Абсолютно вірно, щоб щось збудувати, потрібно старе і трухляве знести

Гість 2013-03-27 / 22:57:18
До Василя та ви іншого і не вмієте !Ломать не строїть

василь 2013-03-27 / 22:42:30
І знімати ваші турули будемо також не за державні кошти.

Це я 2013-03-27 / 22:23:43
Чорнота 2013-03-27 / 22:00:07
Щодо тризуба звертайтеся до мера Будапешта! Яке нам, підкарпатським угорцям до того діло?
А памятник Шнвченкові у Будапешті було поставлено, так само, як і голодомору, за гроші угорського уряду. А на нашій теріторії турули та інші угорські памятні знаки Україною не фінансувалися.

Чорнота 2013-03-27 / 22:00:07
до Гостя, я ми напікетувалися вже і проти Укравтодору, і проти свавілля олігархів, і з беркутами натовклися, як жодна з існуючих в Україні організацій. В офіс Свободи в Ужгороді кожен день приходять люди з проблемами у комунальній сфері. Приходять тоді, коли їм вже нема куди піти, приходять як до останньої інстанції. А питання про Тризуби в Угорщі було не до тебе. На нього відповіді, шановні мадяри, я так і не отримав

Гість 2013-03-27 / 16:44:04
До Чорноти......Пан юрій у вас що тільки тризуби та бандера з памятниками у голові ??Ви хоть раз попикетуйте проти сввілля укравтодору або проти олігархів!Оксану макар заживо підпалили вас патріотів і не видно було острів зміїний віддали де ви були??ітд...Але якщо флагом помахати або мадярів обсирати то перші..

Гість 2013-03-27 / 16:40:02
До місний.......+10000000!

місний 2013-03-27 / 15:08:44
"у нас дуже мало освічених людей! Дуже багато неосвіченої маси, з якою, як із пластеліном, можно все, що завгодно робити (діє на них люба войовнича пропаганда )"

За 20 років на Україні виховали більше дипломованих юристів аніж в усьому Євросоюзі, оце сила-силенна, шастають стада недоумків де що вкрасти та збрехати, куди там Мадярщині.

А стадо хоче солодко їсти і мягко спати, а чого б і мадярів не потрясти, тим більше що Провід не проти, не тратьте час гунгі-бачі на чорноту і їм подібних, а поступитесь пальцем руку оттяпают.

Чорнота 2013-03-27 / 14:45:07
Скільки ж памятників Шевченку спорудили в Угорщині?
На Закарпатті я своїми очима бачив принаймні 4 памятники турулу. Скільки Тризубів стоїть в Угорщині?

Hungi 2013-03-27 / 10:01:00
Чорнота 2013-03-26 / 23:40:51
"проведемо в центрі Будепашта марш під синьо=жовтими і червоно-чорними прапорами. Ще й зі зброєю."

Вважаєте, що це був би паритет?( Хіба громадяни України-мешканці Закарпаття, які відзначають дні революції 1848-го року проводять марші в центрі Києва під триколорними і біло-червоними прапорами ?! Ще й зі зброєю ?! ) Натомість українці Угорщини спокійно відзначають національні українські св'ята з українською символікою і ні один громадяним Угорщини не вбачає в цьому якусь провокацію. При цьому Угорщина в самому (і не тільки) Будапешті споруджує за державні кошти монументи тому ж голодомору, Т.Г.Шевченко ... Щось подібне в Києві робиться ?! Та, звитчайно - ні.

Всі ці брудні спори, хто настоящий українец, а хто ворог - це як у стародавньому Римі було : збіднілому народу потрібно було "Хліба та видовищ", а для нашого народа розрядка одного на другого, бо у всіх нерви на межі...

Треба розуміти одно, що радикалізм ніколи не виводив ніяку країну з економічної ями. А радикалізму все одно кого гризти : чи жидів, чи угорців, чи кацапів, чи ромів, чи католиків, чи греко-католиків, чи УПЦМП, чи партію регіонів, чи ЄЦ, чи Балогу, чи Погорєлова і я міг би без кінця перелічувати мішені для гризні.

Повірте, не тому погане життя, що з поза-прошлого століття місцеві мешканці відзначають своє св'то ... і будуть відзначати..., а тому, що в нашій країні розучилися батьки виховувати з дитинства людей до культури, а по-друге : у нас дуже мало освічених людей! Дуже багато неосвіченої маси, з якою, як із пластеліном, можно все, що завгодно робити (діє на них люба войовнича пропаганда )

Чорнота 2013-03-26 / 23:40:51
Hungi, перепрошую, я випадково. Те саме питання тепер від мого імені.

Hungi 2013-03-26 / 19:42:29
Hungi 2013-03-26 / 19:19:52
"А якщо ми проведемо в центрі Будепашта марш під синьо=жовтими і червоно-чорними прапорами. Ще й зі зброєю. Присвятимо його українським воякам, що вказівкою Антибільшовицького Блоку Народів брали участь у вашому повстанні, до речі на вашій стороні.
Як ви на це відреагуєте?"

Як мінімім називайся своїм ( а не моїм ) ніком, провокаторе !

Hungi 2013-03-26 / 19:19:52
А якщо ми проведемо в центрі Будепашта марш під синьо=жовтими і червоно-чорними прапорами. Ще й зі зброєю. Присвятимо його українським воякам, що вказівкою Антибільшовицького Блоку Народів брали участь у вашому повстанні, до речі на вашій стороні.
Як ви на це відреагуєте?

Наталка Майстренко 2013-03-26 / 18:59:54
Бачу провокатори і на цій сторінці присутні. Але українці переступлять, та й далі підуть. Слава Україні і її Героям!

василь 2013-03-26 / 16:22:48
Hungі, про "60%-м мешканців України" - загнули безумовно ви, а от про(умовно) 90% угорського населення - це точно.

Hungi 2013-03-26 / 15:07:24
василь 2013-03-26 / 14:08:21
"якщо будете і надалі так активно підтримувати антиукраїнський режим януковича, то в майбутньому обов"язково зіткнетеся з певними обмеженнями"

василь, ви це ще (умовно)60%-м мешканців України скажіть, що ви до угорців пристали ?!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи