Сільрада Чорного Потока не віддає "регіоналам" 4 тис га лісу і 450 га землі (ФОТО)

Іршавська «Свобода» стала на захист громади Чорнопотоцької сільської ради, в якої хочуть забрати майже чотири тисячі га лісу і 450 га орної землі

Сільрада Чорного Потока не віддає "регіоналам" 4 тис га лісу і 450 га землі (ФОТО)

3 лютого 2013 року в селі Чорний Потік на Іршавщині відбулося громадське слухання з приводу лобіювання інтересів Товариства мисливців і рибалок «Великий Діл», яке хоче забрати у сільської громади  в оренду на 49 років 3 648  га лісу та 450 га орної землі для розведення фазанів і коней.

На сільські збори зібралися понад 100 осіб із п’яти навколишніх сіл – Крайньої Мартинки, Локітя, Підгірного, Смологовиці та Чорного Потоку. Питання передачі лісових угідь схвилювало громаду ще на позачерговій сесії Чорнопотоцької сільської ради, до якої належать зазначені села. На спеціально скликаній сесії 3 січня 2013 року сільські депутати відмовили у передачі зазначених земель невідомому власнику, очевидно, що дуже наближеному до влади Іршавщини. Для цього й було ініційовано громадське слухання.

Однак до громади ніхто не приїхав, окрім сільського голови Євгена Манайла, який ініціював обговорення питання. Про те, що це черговий деребан землі місцевими «регіоналами», стало відомо після виступів депутатів Іршавської районної ради від Фронту Змін та Єдиного Центру. Відповідно депутати Віктор Вірак, Ігор Пальок та Василь Павлюк закликали жителів села не віддавати партії влади сільські угіддя.

На захист громади виступив і голова Іршавської районної організації ВО «Свобода» Михайло Мочан. «Були випадки різного захоплення земель на Іршавщині, наприклад, Боржавська вузькоколійка. Люди відстояли свої інтереси та її демонтаж зупинили. – Зазначив у зверненні до громади свободівець. – Так само потрібно відстоювати лісові масиви, орні землі, які повинні служити найперше громаді. Ми стояли на захисті інтересів громади й надалі будемо відстоювати їх усіма конституційними способами, які не перечать чинному законодавству».

Громада Чорнопотоцької сільської ради на зборах удруге висловилася проти передачі лісів та орних земель Товариству  мисливців і рибалок «Великий Діл», за яким особи власників скриваються від громади. З приводу чергового дерибану лісових та мисливських угідь Іршавська організація ВО «Свобода» готує звернення до народного депутата України Валерія Чернякова, куратора Закарпаття, та до Ірини Сех, голови комітету з питань екології.

Збори в Чорному Потоці

Виступає Михайло Мочан

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

03 лютого 2013р.

Теги: Чорний Потік, мисливці, дерибан

Коментарі

Землячка 2013-02-04 / 13:58:49
Не можна матюкатися, але дуже хочеться дашто нецензурное уповісти усім тим, хто під видом оренди хотів би накласти "волохату" грязну лапу на те, що повинно належати народу. На місці мисливських угідь , які обнесуть високим камяним муром із табличкою "Посторонним вход запрещён" , дуже скоро, як дурний гриб піля дощу, виросте щось, що має милувати завидюще донецьке око і гріти паскудну душу. Я зовсім не маю на увазі усіх донеччан, є меже ними купа порядних людей, я маю на увазі регіналів,і пришлих, і тих,наших, шо за рубиль кривий душу хоть-кому продадуть! Кілько мош терпіти сьому народові усяких загарбників. Кіть не боротися, то так на віки вічні будеме ніким. І начинати треба такой нись, і захищати каждий сантиметр свої землі, лісу, річки, озера.... І не боятися. Бо ко ся боїть , тот і буде у гузиці. І не лише у місцевій газеті писати, а й на центральноє телебачення виходити. Борімся люди!!!!

двоарп 2013-02-04 / 11:48:13
регіанали козли! Хай ото тепер віддають землю і ліс за 200 гривенний голос, та гречку з горілкою!!!

тарас 2013-02-04 / 10:31:33
Повний бред та неграмотність.Сільська громада ніякого відношення не має до лісу.ЛІСГОСП має державний акт на постійне користування лісом-тобто користувач-тому кому хоче тому й дає ліс для мисливського користування.А ріллю надає або сільська рада або власник відповідної зем.ділянки на умовах оренди.Договір має бути у 3 прим.І це все подається на сесїю облради.Сам у 2012 році цю кашу пройшов.Можу дати пораду.

патріот 2013-02-04 / 08:17:22
Іршавчани не дайте себе обікрасти донецьким вовкодавам та регіоналам.Скоро ваші діти будуть у них рабами, на своїй землі.Най ідуть на Донецьк, там доста землі пустої, копанок розритих,Най там розбудовують ,у себе на родінє роблять Європу.
Треба їм наші землі, а нас закарпатців переселять вмісто себе на схід.Не дайте себе обдурити,ліпше бути жебраком у себе на землі,яка тебе годує, аніж бути кріпаками уних!Ушиток нарід закарпатський стане на захист наших лісів та землі.Доста біло із нас кров пити!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи