Близько 200 свободівців із Закарпаття взяли участь у марші, присвяченому 70-річчю УПА (ФОТО)

День 14 жовтня 2012 року запам’ятається закарпатцям на все життя. Близько 200 свободівців та їх палких прихильників стали свідками історичної події в Києві – відзначення 70-річчя створення Української Повстанської Армії. Закарпатська «Свобода» під керівництвом її лідера Олега Куцина взяла участь в урочистому віче та Марші Боротьби, поповнивши ряди понад 30 тисяч українців, які з'їхалися з усіх куточків України.

Близько 200 свободівців із Закарпаття взяли участь у марші, присвяченому 70-річчю УПА (ФОТО)

Захід відбувся під гаслами захисту національних і соціальних прав, історичної гідності українців. На постаменті біля Великого Кобзаря виступив ветеран УПА Роман Левчанин, мужнє слово тримали лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та згуртована команда націоналістів – Ірина Фаріон, Ігор Мірошниченко, Олег Панькевич, Андрій Іллєнко, Юрій Михальчишин, а також Голова ОУН Богдан Червак, поет і громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко та інші.

"УПА спричинилася до здобуття державності, завдання ж нинішніх націоналістів – наповнити її справді українським змістом. – Зазначив на віче голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок. – Заплановане "Свободою" проведення люстрації – очищення влади від функціонерів совєцького окупаційного режиму та кримінально-олігархічних кланів – це фундамент побудови сильної і успішної держави, тієї держави, за яку боролися і вмирали українські повстанці. Сучасний український націоналізм зберігає тяглість традицій боротьби за національне визволення та соціальну справедливість… Могутня держава, в якій пануватиме соціальна справедливість – це була та мета, яку ставили перед собою українські повстанці, спливаючи кров'ю в нерівних боях із ворожими ордами. Сильна держава зі справедливим суспільним ладом – це кінцевий результат реалізації нашої "Програми захисту українців". Можемо стверджувати, що саме Всеукраїнське об'єднання "Свобода" є спадкоємцем українських націоналістів, які боролися у лавах ОУН–УПА… Саме "Свобода" є авангардом опозиційних сил, який рішуче виступає на боротьбу з антиукраїнською владою".

Після віче урочистий Марш Боротьби пройшов організованими лавами свободівців від пам'ятника Тарасові Шевченку і далі Володимирською вулицею й центром столиці до Михайлівської площі. Це велелюдне дійство мало вражаючий ефект і силу готовності українців змінити життя у своїй державі – наповнити її новим українським змістом. Свободівці Закарпаття пройшли столичним маршрутом під гаслами «Ми горді, що є спадкоємцями боротьби ОУН-УПА!», «Героям УПА – Слава! Українцям – сильну державу!», «Слава героям Карпатської України!» тощо і помітно вирізнялися в колоні націоналістів.   

«Якщо порівнювати з минулим роком, то українців вийшло на вулиці удвічі більше, – розповів Олег Куцин. – Ми щороку є активними учасниками маршу УПА, а до 70-річчя нашої славної Армії Нескорених нас теж помітно побільшало. Думаю, що окрім організованих свободівцями людей, у Києві побувало значно більше закарпатців усвідомлено. А це означає, що ми нарешті помітно міцніємо духом, і готові подолати будь-яку зневіру в ім’я справедливості». Лідер Закарпатської «Свободи» також зазначив, що з перших днів незалежності вшановує 14 жовтня – день створення УПА. За 22 роки політичної діяльності Олег Куцин ніколи не зраджував націоналістичним поглядам, усвідомлено пройнятий ідеєю боротьби ОУН-УПА на шляху до завершення їхньої справи в сучасній Україні.

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

15 жовтня 2012р.

Теги: УПА, Свобода, Куцин

Коментарі

ДЕЯ 2012-10-26 / 17:39:10
Хто сумніваєтся у кількості прошу http://youtu.be/9fBWyGKn1Do

правдоруб 2012-10-19 / 16:31:09


Тролінг і антиукраїнство. Коментар видалено. Адмін


Засранцям, тобто правдорубам 2 2012-10-19 / 16:10:00
Та ви купіть лінзи, якщо не бачите, а точніше не хочете бачити і чути правди, ви засмердівшийся комуняка, якому ми молоді свідомі українці заробляємо на пенсію, бо ваша Москва жодної копійки не платить - як павонаступниця СРСР. Та слава Богу, роки летять щиро, і свідомість українців вже не задуриш Леніном і Марксом і не залякаєш Сталіном, не вимориш голодомю
В нас своя земля,і ми вибороли волю, за яку не боялися померти сотні тисяч вояків УПА, і нам молодим українцям ростити дітей по своїх звичаях на рідній землі!!!

правдоруб 2012-10-18 / 16:37:21


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


правдоруб 2012-10-18 / 16:23:44
"Засранцям, тобто правдорубам 2012-10-17 / 22:03:41"

Киевские давно уже смотрят на пиар-акции галицийцев или донецких как неминуемое зло.
Но провинциалам добавляет адреналина показать свое "лицо" в столице.
В действительности киевляне ожидали от галицийских большего драйва.
Выборы - удачный повод, но увы, в галиции уже вполне серйозно рассматривают вопрос своей "автономии", и они устали и от них устали.
40 тысч - говорите, в лучшем случае - две.
Если бы сорок, то точно на Крещатике бы тему "замутили".
Комуняков собралось около вождя - душ 20-30 не более и то поругались меж собой.
Ментов было почти что ничего, потому как все "узгодили", а "массовке" радость - флаги потягали по брусчатке, а то что все страну "тягают" им и не вдомек, главное есть для быдла тема, посудачить о своем "величии".

Засранцям, тобто правдорубам 2012-10-17 / 22:03:41
Засрані Регіонали потикали разом з комуняками, вни даже боялися захистити свої символи такі як прапор, які СВОБОДА по Києву рвала, топтала, втирала в них ноги, тому що Національний РУХ зобрав біля 40 тисяч непроплачених людей, і всі сі засранці були паралізовані страхом, і всі ці покидьки скоро на гіллі висітимуть по селах і селищах як собаки скажені, довго чекати не доведеться. Слава Україні !

правдоруб 2012-10-17 / 18:04:33
В действительности "мероприятие" выглядело очень серо.
На фоне тех призывов и ожиданий - смешной пиар известных "возмутителей спокойствия".
Не тот размах, не тот уровень, видать в стране "настоящих буйных действительно мало", да и менты смотрели на них как на шкодливых котов, но .... справляющих нужду, а посему не опасных.

Інж.Будівельник 2012-10-17 / 16:45:21
Україна, була є і буде!
А все інше дрібниці!
Гроші не мають такої сили як національна ідея, гроші не зберуть людей у такій кількості, при такій погоді та із таким настроєм!
Закарпаття 150% етнічна українська земля, народу завезено колонізаторами багато всякого, різного, але це нічого не міняє.

Свободівець 2012-10-17 / 11:34:04
Це тільки не далека людина може твердо стверджувати про мульти культурність закарпаття це ніякого впливу на ліберальність не має. Беремо до прикладу КМКС ну дуже "ліберальна" партія, все залежить від обставин які склалися у державі. Серед палких прихильників Свободи на Закарпатті є угорці, словаки, румуни, євреї, німці і навіть цигани. Це ж зрозуміло що поки в Україні не українська влада то і нацменшини будуть бідувати. А європа пішла шляхом збільшення підтримки націоналістичних організацій правого спрямування тобто демократів. Свобода радикальна партія, цей ярлик свободі вішають саме ті хто дає ляпаси Україні, бо націоналіст не буде терпіти і домовлятись про милість для свого народу, а виключно буде боротись за права свого народу навіть ціною власного життя. Як показала історія українські націоналісти ніколи не брали чужого, а тільки захищали своє від чужинців.
Волю людині - свободу народам!

Довбуш 2012-10-16 / 19:17:29
Унгварцю, ти ж вчора казав, шо не коментуватимеш тут, що сталося?
Вали на мадярські сайти - там коментуй!

Спостерігач 2012-10-16 / 14:58:11
Хіба то може бути кривда, коли університети Європи протестують проти демаршу українських націоналістів Канади на нашому континенті? Адмін, чому вилучено мій постинг з приводу цього?

ungvarets 2012-10-16 / 13:36:36


Коментар видалено. Адмін


Спостерігач 2012-10-16 / 13:28:52


Коментар видалено. Адмін


Hungi 2012-10-16 / 11:35:01
Це я 2012-10-15 / 23:49:09
В принципі нічого поганого нема в тому, що близько 200 чоловік з мільонного Закарпаття прийняло участь в цій акції у столиці України, тим більше, що більшість з цих людей, дійсно, переживає за свою рідну країну... Поскільки Закарпаття мультинаціональний край, - звичайно, є і в нас невеличкий процент прихильників радикально-войовничого українського напряму, хоча більшість українців Закарпаття, звичайно, дотримується ліберально-врівноваженного європейського світогляду.

Ну а по нашій історії : (ц)"Лаборець не слов"янин, а конкрктно моравець" - Дуже влучне твердження! (Ви мене випередили :))) Між іншим, по тому ж Аноніму : самі князі Київської Русі і запропонували уграм піти на вільні нічийні землі за горами (які самі києвляни (за Нестором-літописцем)назвали угорськими )...

Горець 2012-10-16 / 10:52:25
(ц) “Якщо для вас праця колишнього викладача Ужгородського Національного Університету Павленка Г.В. є сумнівною, то мені нема про що з вами далі говорити“

Дуже цікава праця ! Підтверджую. Але пан Павленко цитуючи інших істориків, дослідників - завжди користувався терміном “слов'яни”, де у інших дослідників фігурувало : “моравани”, “хорвати”, “поляки” і т.д. Тому, з точки зору історіії, Ваш приклад не зовсім коректний...

ДЕЯ 2012-10-16 / 10:34:09
(ц) “Закарпаття є Українська земля і крапка. “ - Так, на сьогодні це чиста правда.

(ц) “Яка різниця коли і яким чином угри приперли на наші землі” - некоректно ! “Ваші” землі угорці обійшли / перетнули (отримавши данину). “Приперли” вони до словаків і мораван і волохів ...

Горець 2012-10-16 / 10:52:25
До угорця.Якщо для вас праця колишнього викладача Ужгородського Національного Університету Павленка Г.В. є сумнівною,то мені нема про що з вами далі говорити.Ви є просто провокатор українофоб!Така ненависть до всього українського нацменшинами мене вражає.Але прийде час коли за "підривну" антидержавну діяльність сепаратисти будуть нести відповідальність згідно з чинним законодавством України!СЛАВА УКРАЇНІ!!!

ДЕЯ 2012-10-16 / 10:34:09
Закарпаття є Українська земля і крапка.
Яка різниця коли і яким чином угри приперли на наші землі головне те що вони по сьогодні за Карпатську Україну не постали перед судом,оце є найголовніше. Мало того вони ще мають нахабство користуючись моментом коли в Україні політичний "бордель" встановлювати свої імперські символи на нашій святій землі.
ГАНЬБА МАДЯРСЬКИМ ШОВІНІСТАМ

Це я 2012-10-15 / 23:49:09
До вашого відома,Горець, ніхто з історіків твори Аноніма не вважає за достовірне джерело, адже він жив приблизно на 200 років пізніше за описані ним дійства переходу угрів через Карпати. У нього Лаборець не слов"янин, а конкрктно моравець. "Ось така історія!!!" Скоріш за все - казка.
А про реакцію Київської Русі чекаю ваші дослідження. Якщо можливо, з достовірних джерел.

Горець 2012-10-15 / 23:19:57
До угорця та його земляків.Згідно з літописом Аноніма"Діяння угорців", угорський король Алмош перейшов у 896р.з військом гори Карпати,захопив м.Мукачево й 40 днів святкував там свою перемогу,Після того пішли угри брати містоУжгород(Гунг) де зустріли опір князя словянського-Лаборця.Облога міста ішла 4 дні.Князь змушений був тікати до Земплина(слв),але там його наздогналиугорські війська і повісили на березі річки.Річці дали назву Лаборець.Угри пішли далі діла свої робити.Ось така історія!!!Енциклопедичний словник"Діячі історії,науки і культури Закарпаття" Г.В Павленко.

Це я 2012-10-15 / 23:12:52
Горець 2012-10-15 / 23:03:57
Думаю, ти прав, не потрібна тобі угорська. А російську підучи мало, бо Путін вже зашевелився. Як приїде на Україну на білому чоппері, всі українці попрямують до нього на поклон.

Горець 2012-10-15 / 23:03:57
До угорця. Я на своїй землі своєю мовою рідною розмовляю.А угорську не знав і знати не бажаю!!! :) Як гугл переклав то до них питання:)


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи