Якби комікси винайшли на Закарпатті, або Закарпатські супергерої

Нова порція фіґлів від КлуніДжорджаклуні.

Якби комікси винайшли на Закарпатті, або Закарпатські супергерої

Жона-мачка. Одягнена в халат ужгородської швейної фабрики, який їй малий, так як роки йдуть, а халат той самий. Особливі прикмети: бігуді. Весь час нявчить на чоловіка за перегар і малу зарплату. Добре володіє качулкою та істерикою.

Облавтодор. Легендарний закарпатський супергерой, що все життя присвятив боротьбі проти підступних доріг. Одягнений в помаранчеву накидку та щетину. Добре володіє лопатою та перекуром. Якщо десь на дорозі з'являється ямка, можете не сумніватись - через півроку перед виборами Облавтодор там з’явиться.

Супермен. В житті, щоб ніхто не дізнався його таємницю, простий мер невеличкого міста Ужгород. Однак одягнувши костюм повний кишень з цукерками, він перетворюється на Супермена, якому тоді все під силу, у всякому разі, йому так здається. Цілодобове водопостачання, освітлення вулиць, ремонт доріг, вивіз сміття, все це може вирішити Супермен, якби не зима, весна, осінь і літо.

Ратамен. Після легендарної битви бюлетенів на берегу річки Уж, Супермен переміг Ратамена і послав його в заслання, в Центр Зайнятості, де він і досі перебуває. Особливі прикмети: кепка і удар зліва. Ратамен захисник всіх місцевих земель, все життя бореться, щоб звільнити їх з комунальної власності і відпустити на волю.

Заробітчанин. Нехай вас не вводить в оману, неказистий вид цього супергероя. За скромною зовнішністю ховається грандізона сила, яка здатна витягувати стіни, будувати фортеці, рити тунелі та мішати малтер. Заробітчанин добре володіє бетономішалкою та переказами вестерн-юніон. Особливі прикмети: но пой. Прості люди можуть побачити цього супергероя на Пасху та Різдво.

Людина-фестиваль. У вас є файний леквар? Ви любите крутити голубки? Шовдар ви закусуєте шовдарьом? Тоді Людина-фестиваль вас знайде і організує грандіозне свято з блекджеком і телебаченням. Людина-фестиваль володіє унікальною здатністю перетворювати групу людей від 3 чоловік на фестиваль любої тематики. Особливі прикмети: розуміється на сакурах.

Базарник. Володіє угорською, словацькою, російською і навіть трохи українською мовами. Заради збереження ціни згоден віддавати товар навіть в такій неіснуючій валюті як словацька крона. Допомагає іноземним заробітчанам купувати товари відомих брендів adidas, nike, puma i fila за ціною в рази нижчою за виробника. Обожнюється іноземцями, зневажається громадянами.

Держслужбовець. Приклад раціонального використання грошей та вміння планувати бюджет. Заробляючи 200-300 доларів в місяць їздить на іномарці та проживає у власному будинку.

Вечернічек. Старенький дідусь білого кольору, який у 90-х запалював на небі зірочки. Зараз на пенсії.

Єстедей-мен або "вчорашній". Колишній супергерой. Легенда багатьох оповідань і розповідей. Герой стрічок кіно. Зараз переважно сидить вдома, дивиться з балкону на старенький 600-й мерседес, дістає із барсетки щіточку і чистить свої лаковані черевики.

Газда. Свою суперсилу здобуває після 5 погарів вина, після чого б'є кулаком по столу і питає: «ко в хижі газда». Все життя бореться за свою самоідентифікацію. Добре володіє заначками та вмінням ховатися під ліжком від Жони-мачки.

Прокурор. Людина-загадка. Не працює на митниці, не стоїть з полосатим жезлом, не видає дозволів, не займається підприємницькою діяльність, а МІЛЬЙОНЕР.

Ростік. Просто фосий пацан, який усім подобається. Образ збірний, то ж у кожного є свій власний Ростік.

Раз дякуву. Супергерой, що може вирішити любі питання, тільки сказавши своє ім'я.

Лінда. Герой початку 90-х. Вміє кричати "ііііі-ЯЯЯЯЯ" та гарно роззуватись. На честь неї названо більшість сук Закарпаття (собак жіночої статі).

Сандокан. Барон з Радванки. Брудний та небритий. Однак завдяки кінематографу є предметом непристойних мрій більшості жінок бальзакового віку.

Іштван. Людина-багатоіменник. Відгукується на "Пішти", "Пішті", "Степан", "Стьопа" і "Гей ти мадяр". Має паспорт закордонного і незакордонного угорця. Живе в Україні, бо туй соляра май дешева.

КРУ. Невідомий персонаж, якого всі бояться. Якщо на підприємстві всі починають говорити пошепки, то скоро прийде КРУ.

Барвамен. Один з найвідоміших супергероїв Закарпаття, одягнений в синій костюм з надписом МНС. Спеціаліст по паводкам і надзвичайним ситуаціям. Добре володіє прийомами: будівництво дамби та саджання сакур. Має двох молодших братів, з якими мріє потрапити у Лігу видатних джентльменів.

Вася. Один з найбільш затребуваних супергероїв. Любить брати на себе вину та відповідальність. "Ну ти Вася" кажуть люди і тим самим проблема вирішується, бо відразу стає зрозуміло хто винний. Вася любить бігати за пивом і давати подзвонити незнайомим людям.

Децамен. Вуса і добра посмішка - ось що вигідно вирізняє цього супергероя на фоні інших. Вміє перетворювати бограч, пасулю і любу страву з закарпатською назвою на гроші, за допомогою київських туристів. Час від часу пробує потрапити у Лігу видатних джентльменів, однак йому більше подобається сам процес, аніж результат. Добре володіє фіглями і гострим словом.

23 серпня 2012р.

Теги: КлуніДжорджаклуні

Коментарі

Діф 2012-09-18 / 17:29:24
Нічого піснішого в гуморі не читала

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини