В’ячеслав Корсак: максималіст на початку шляху до мрії

В’ячеславу Корсаку – 25. Попри не надто поважний вік, цей юнак відомий далеко за межами закарпатської батьківщини. Сплеск популярності спричинило всюдисуще телебачення. Завдяки йому – найпопулярнішим серед українського глядача нині телешоу – про молодий співочий талант дізналася вся країна. Нині В’ячеслав, уже майже втомлений від популярності, практично навчений у телеіндустрії тонкощам впливу на оточуючих, на щастя, зберігає природню щирість, емоційність і відданість власному, не надто далекому минулому. Вочевидь, гарне виховання та європейське, за суттю, походження допоможуть йому встояти перед випробуваннями, що їх готують провінціалам столичні трибуни та екрани.

В’ячеслав Корсак:  максималіст на початку шляху до мрії

-       Серед моїх близьких – головним чином, вчителі та медики. Хоча до творчості «дотичні» були практично, усі. Хтось співав, хтось грав на фортепіано, хтось писав вірші… Проте до моєї мрії про співочу кар’єру у родині спочатку ставилися доволі скептично, вважаючи її не надто серйозною, чи що… І лише через певний час, коли переконалися в тому, що мова йде про захоплення усього життя, заходилися допомагати усім гуртом!

Прагнення співочої  карєри, розпочатої у 4 роки народною «На яроцькім мості розмарія росте…», продовженої у шкільнім мюзиклі, навчанням у шкільній музичній студії, привело молодого Корсака на телевізійні кастинги до столиці. Він вразив досвідчених снобів, практично, досконалим виконанням академічного і джазового репертуару. У якийсь момент йому здалося, що він – мрія будь-якого продюсера, і за ним аж виє телеекран. Власне, й сама публіка не уявляла собі «Х-факторівську» дванадцятку без цього закарпатця. Проте …

-       Кондратюк – мій тренер та куратор на «Х-факторі» - розпочав із того, що сказав: «З тобою необхідно перемагати», а далі почав щось таке говорити… Скажу відверто: для мене це був шок. Мені здавалося, що я маю пройти до фіналу. Мені так все подобалося, я відчув такий зліт і наснагу. Я хотів прямих ефірів – жадав їх, аж раптом… Тепер, отримавши досвід участі у  кількох телевізійних шоу, можу сказати таке. По-перше, це гарна школа, по-друге, це певне обмеження можливостей. Приміром, у півфіналі «Україна має талант» я категорично не погоджувався із вибором для мене пісні «Делайла». Заспівав її «чистенько», але того запалу і драйву, який давало виконання різножанрових і різностилевих композицій, досягти не вдалося. Можливо, у цьому й був основний задум… Адже телебачення – це велика ілюзія, в якій правди 50х50… Але саме у той момент мене дуже підтримали глядачі: справжній сплеск емоцій у соціальних мережах додає наснаги і переконує, що я іду правильним шляхом.

Колись Вячеслав, категоричний противник навчання грі на фортепіано, зрозумів: без гарної класичної школи годі мріяти про вершини музичних рельєфів. Він навчається у Київській музичній академії. Проте практичність справжнього сина «срібної землі» змушує його довести розпочату «земну» карєру, і захист докторської дисертації, яка досліджує особливості розвою тютюну, не за горами. Однак, наразі усі помисли та мрії такого молодого шоу-співака – навколо та усередині музики.

-       Усе, що я робив досі, це були переспіви, переосмислення того, що робили до мене. Справжній митець, на мою думку, має мати власний репертуар. Тому для мене таким важливим став цей приїзд на Батьківщину із презентацією першої власної пісні. Дуже тішуся, що це відбудеться саме в Ужгороді – рідному для мене місті, де будь-яка критика є доброзичливою, де підтримують люди, вулиці – усе, серед кого і серед чого я виріс. Це таке щастя – мати власну пісню. З нею можна лягати у ліжко, її можна представляти – це твоє! Вона написана на слова мого старшого брата, вона – наша! І я дуже сподіваюся, що це стане лише початком. Нині завоювати вибагливого слухача, глядача, аудиторію дуже важко. Потрібно дивувати, сколихувати, турбувати, змушувати говорити про себе. А це можна робити лише авторським, несхожим, ексклюзивним і несподіваним!

Він уже третій рік навчається, працює, пробивається у столиці. Відверто? Намагається відповідати столичним вимогами, нехай не до зірки, але претендента на такий статус. І все ж таки зривається на одкровенність і вдячність… Усе ж, як гарно ми на Закарпатті уміємо виховувати дітей!

-       Я не відчуваю себе киянином. Київ – лише зупинка у моєму житті для навчання, вдосконалення, певна сходинка, якщо хочете. Я – закарпатець! І завжди себе ним відчував. Я люблю нашу культуру, нашу мову, нашу природу! Ви знаєте, як це мені допомагало і допомагає? Коли я йшов на кастинги, то відчував за спиною, буквально, потужну підтримку своїх земляків. Зрештою, у Києві життя без реальної підтримки усієї моєї родини неможливе! Я часто собі думаю: благослови, Господь, мою сім’ю! І твердо переконаний: мені дуже пощастило у житті! Зараз я – на шляху до мрії. І мрія моя – не у статках: машинах, маєтках. Мені чомусь здається, що саме із набуттям добробуту сама творчість починає згасати.  Наступною сходинкою до мрії має стати сольний альбом. Це, без сумніву, ризик! Але без ризику немає успіху. А тому – я хочу ризику. Я хочу, щоб нашу музику визнали за межами країни. Досі мені здається, що ми усі плаваємо, наче у річках, а в океан нас не пускають. Захід же визнає лише обраних, хоча захоплюється нашою культурою, музикою… Мені дуже хочеться зламати цю хибну тенденцію. І Ви знаєте, я вірю, що мені це вдасться!

Нині мрійник Вячеслав Корсак повністю захоплений подоланням шляху до власної мрії. Без сумніву, серед  обовязкових атрибутів її реалізації – визнання і слава… Дуже хочеться вірити, що саме ці складові не вплинуть на щирість у спілкуванні з оточуючими, на працелюбність і оптимізм. А життєві випробування та невдачі, на фоні яких не потрапляння у фінальну «х-факторівську» 12-ку видасться непомітним пощипуванням, не вплинуть на блискучу посмішку цього,в принципі, дуже вихованого і талановитого закарпатського хлопчика. Адже пишатися ним має всі підстави не лише його родина. І він має усі шанси ці підстави зміцнити і примножити!

Тетяна Вашаргелі, uzhgorod.in

24 червня 2012р.

Теги: Корсак, пісня, співак

Коментарі

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини