Закарпаття на Всеукраїнському конкурсі декламаторів поезії представляли двоє учасників

Всеукраїнський відкритий конкурс поезії ім. Т. Шевченка став уже 21-им за ліком, розповіла кореспонденту Закарпаття онлайн художній керівник народної студії «Чарівне слово» Наталя Якушко, вихованці котрої і представляли Закарпаття на конкурсі.

Закарпаття на Всеукраїнському конкурсі декламаторів поезії представляли двоє учасників

Цього року захід тривав упродовж 14-19 травня, щоправда, на останній день – оголошення результатів, гала-концерт і нагородження переможців закарпатці не залишились, розповіла Наталя Павлівна: «Якраз в той день у одної з учасниць – Марини Прісняк був іспит (вона цього року закінчувала школу). А разом з нею додому повернувся і другий учасник – 14-річний Денис Лежнєв».

Основною умовою конкурсу було читання якогось із творів Тараса Шевченка, а ще – улюбленої поезії і поезії сучасної, всього три твори. «Ми підготували гарну конкурсну програму, виступ мав тривати 10 хвилин. У Київ діти їхали власним коштом», – розповіла Наталя Павлівна. Так, в обласному бюджеті, як це нерідко буває, знову не було потрібних коштів на делегування представників від Закарпаття – навіть і на такий поважний конкурс.

Як розповіла одна з учасниць конкурсу Марина Прісняк, «Захід проводився на базі Київського міжнародного університету, до участі запрошувались учасники 14-35 років, які виступали в чотирьох категоріях: професійні виконавці, аматори, діти і творчі колективи. Всього зареєструвалось більше 160 конкурсантів, правда, на конкурс з’явились не всі».

Дівчина з конкурсу нагород, на жаль, не привезла. Зізнається, що очікувала, звичайно, кращих результатів, але «не завжди стається так, як розраховуєш. Я бачила, що журі схвально реагувало на мій виступ, але перемогу я не здобула. Можливо, це опосередковано можна пояснити і доволі сильною конкуренцією: Закарпаття ми з Денисом представляли вдвох, тоді як з інших областей було по 4 учасники. А від Києва і Київської області взагалі зареєструвались понад 20 конкурсантів. Та головне для мене – що я таки взяла участь у такому масштабному конкурсі, поспілкувалась з різними людьми, які люблять і цінують слово».
А от Денис Лежнєв додому повернувся дипломантом Всеукраїнського конкурсу поезії ім.. Шевченка. З Мариною погоджується – такий досвід і корисний, і цікавий. «Я їздив у Київ разом з батьком (для неповнолітніх учасників обов’язковою умовою був супровід батьків – авт.). Одразу, як ми приїхали, нас зареєстрували, а потім поселили в гуртожиток, я жив в одній кімнаті з хлопцем із Донецька. За ці дні, поки тривав конкурс, ми багато спілкувались, разом з іншими учасниками ходили в театр, в музеї», – розповів Денис Лежнєв. Додав, що виступи учасників тривали упродовж усього дня. У перерві ж декламатори могли відвідати майстер-класи – з фехтування, зі сценічного мовлення і сценічного руху.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

13 червня 2012р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

06:20
Хустяни вразили
11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
» Всі новини