Українське село запрошувало і по-закарпатськи

Протягом двох днів 19 та 20 травня в селі-музеї народної архітектури та побуту НАН України в с. Пирогово проходила виставка-ярмарок сільського туризму “Українське село запрошує”.

Наші в Києві
Наші в Києві
Свої пропозиції відпочинку на селі представляли 20 областей та АР Крим. Окрім дегустації вин, фіточаїв, меду, кумису, сирів та нарізноманітніших виробів національної кухні учасники фестивалю співали, танцювали, а народні умільці ділилися своїми професійними таємницями.

Наші земляки презентували каталог “Закарпатські села запрошують на відпочинок”, де представлені сотні пропозицій різних садиб краю. Гостинні господарі садиби п. Ковача із с. Концово Ужгородського району гостинно пригощали всіх вином, відома селиська сироварня – сиром, а у номінації „майстр-клас” готувалася славнозвісна закарпатська кулеша. Розважав гостей Закарпатської садиби самодіяльний ансамбль гуцулів с. Костелівка, що на Рахівщині.

Це вже четверта з 2003 року виставка-ярмарок, що проводиться за ініціативою Союзу сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні з метою популяризації сільського зеленого туризму та ознайомлення з історико-культурною спадщиною українського села.

Виставку відвідав і віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко. Розглядаючи виставкові експозиції він пообіцяв, що особисто сприятиме прийняттю ще у цьому році нової редакції закону про туризм: «На виставці мені все сподобалось. Тут вся Україна і дуже щирі люди. Можна побачити дуже багато — від вишивки до дуже великих і дуже смачних вареників. Думаю, що сектор сільського туризму повинен якнайактивніше розвиватися. Ми зробимо все можливе, щоб зі свого боку допомогти. Приймемо нову редакцію закону про туризм, де будуть окремі статті про зелений туризм та інструменти сприяння йому. Серед західних наших сусідів це дуже популярна форма відпочинку. Думаю, через декілька років ми вийдемо на перші місця за зростанням темпів розвитку сільського туризму. Найгостріші питання сфери сільського туризму — державна підтримка, податкові преференції, спеціальний режим для придбання чи отримання будинків тими, хто хоче обслуговувати «зелених туристів». Частину цих питань можна буде вирішити урядовою постановою, яка зараз обговорюється. Вірю, що до кінця року нова редакція закону про туризм буде ухвалена новим складом парламенту».

Уродженець Київщини Кириленко зізнався, що досі не користувався послугами пропагованої ним форми відпочинку, але на ярмаркові зібрав чимало візиток і обов’язково відвідає «те, що ближче до Києва».

Компліментом для нашої області пролунала і думка столичних журналістів, які вважають сільський туризм найкраще розвиненим саме на Закарпатті, та в інших карпатських областях.
Закарпаття online
24 травня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

06:20
Хустяни вразили
11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
» Всі новини