Віктор Погорєлов: Вето на майбутнє

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов наразі не ветував три рішення, прийняті всупереч його бажанню депутатською більшістю Ужгородської міськради 24 травня, на третьому пленарному засіданні чергової ХІІ сесії. Про це Закарпаття онлайн повідомило джерело в Ужгородській міськраді.

Віктор Погорєлов: Вето на майбутнє

Однак те, що зазначені рішення, попри повідомлення окремих ЗМІ, не ветовано станом на нині, аж ніяк не означає, що цього не буде зроблено найближчим часом, ба навіть завтра, в понеділок, 27 травня.

Йдеться про резонансні зміни, що їх внесли депутати в регламент Ужгородської міської ради, персональний склад виконавчого комітету та комісії по наданню в оренду комунального майна. Вони визначають прозорість і демократичність діяльності міської влади – як в плані безпосередньо організації та висвітлення її роботи, так і щодо розпорядження майном міської громади.

Міського голову Ужгорода не влаштовують не так самі рішення, які є для нього хоч і некомфортними, але не критичними, не сумніви щодо законності їх прийняття (так, персональний склад виконкому, відповідно до чинного законодавства, мав би пропонуватися мером, через що депутати не приймали нове рішення, а лише внесли зміни до раніше прийнятого), як обставини формування непідконтрольної більшості, здатної голосувати врозріз з бажаннями мера. Втім, в нинішньому контексті йдеться не так про бажання самого В.Погорєлова, зазвичай не схильного до різких рухів, як про його емоції, що ними останнім часом неприховано маніпулюють представники ужгородського осередку Партії регіонів і відповідної фракції у міськраді. Як в один голос скаржилися кореспондентові Закарпаття онлайн міські обранці від ряду політичних сил, визначально до ревізії балансу політичних сил в міськраді спричинився сам В.Погорєлов, який останнім часом, розслабившись на лаврах стабільності, суттєво дистанціювався від депутатів. Однак, ще більшою мірою розвиткові конфліктної ситуації сприяла підкилимна діяльність міських «регіоналів», які використовували всі доступні методи, аби ізолювати міського голову від впливу інших політичних сил, представлених у міськраді (і зокрема тих, що привели його до влади), і окремих депутатів.

Схоже,сам В.Погорєлов воліє не помічати той факт, що на обласному рівні Партія регіонів неприховано ігнорує його в ранзі очільника обласного центру Закарпаття і, більше того, послідовно формує через підконтрольні ЗМІ виразно негативний його імідж. І те, що нинішній керманич Ужгорода свого часу, до певної міри всупереч бажанню закарпатських регіоналів, став членом Партії регіонів, ситуацію на його користь не виправило. Навіть попри те, що після цього, відштовхнувшись від монопольного впливу на нього Єдиного Центру та «Батьківщини» (БЮТу), які на виборах прямо сприяли його приходу до влади, В.Погорєлов пішов на тіснішу співпрацю з фракцією Партії регіонів в міськраді.

Більше того, ігноруючи всі прояви лояльності збоку ужгородського мера, «регіональні» обласні верхи продовжують відверто демонструвати свою прихильність прямому конкурентові В.Погорєлова, екс-очільникові Ужгорода Сергієві Ратушняку. І, попри заплановане формальне висування на майбутніх виборах від Партії регіонів невиразного і скомпроментованого недавнім ДТП за участю його доньки, а тому вочевидь непрохідного голови правління ПАТ "Закарпаттяобленерго" Василя Ковача, однозначно робитимуть ставку на, формально, самовисуванця – одіозного, марґіналізованого, але харизматичного Ратушняка. Котрий якщо й не переможе, то, принаймні, в силу особистих психічних залежностей, зробить все можливе і неможливе, аби підірвати вплив на «своїй» території свого особистого ворога – Віктора Балоги. А значить, в ширшому розумінні, і його партії Єдиний Центр, яка є єдиним серйозним конкурентом "регіоналів" на електоральному полі Закарпаття.

Саме тому, попри масовану критику діяльності нинішнього очільника Ужгорода, в підконтрольних Партії регіонів ЗМІ практично відсутні закиди на адресу його попередника. А інформації про позавчорашню резонансну ДТП за участі сина С.Ратушняка побачили світ без згадування прівища екс-мера.

Якщо вигоди регіоналів від «дистанційованого» і фальшивого загравання з В.Погорєловим на міському рівні очевидні – прямий доступ до міських ресурсів і майна, використання на свою користь адміністративного ресурсу, виграш в часі до моменту "розкриття карт", то дивіденди самого В.Погорєлова від такої "співпраці" бачаться більш ніж сумнівними. І йдеться не тільки і не стільки про проектування на його особу негативного за нинішніх суспільно-економічних реалій політичного рейтингу Партії регіонів. Складається враження, що міський голова не розуміє, що, декларуючи протилежне, ба, навіть, лякаючи ним, саме міські «регіонали» ведуть його дорогою імпічменту, готуючи головне владне місце в Ужгороді для свого справжнього фаворита.

Цілком очевидно, що нинішня «криза» в міськраді – абсолютний політтехнологічний продукт Партії регіонів. І те, що цього не розуміє сам В.Погорєлов, ще більше ускладнює його особисте становище та ставить під сумнів майбутні перспективи.

Дивно, але, однак, нинішнього очільника міста не насторожив навіть той очевидний факт, що масовану інформаційну «артпідготовку» до останньої сесії здійснили саме ЗМІ, підконтрольні Ратушнякові. Ті, які досі не вибирали слова і засоби, аби "замочити" конкурента свого патрона. Саме через невпливові, але помітні на інформаційному полі інтернет-ресурси С.Ратушняка (Кліпньюз, Європейський медіа-центр, Корзоньюз тощо) міські «регіонали», що традиційно перебувають в тісних особистих стосунках з попередником В.Погорєлова, озвучили дезінформацію про, начебто, підготовку імпічменту нинішньому очільникові Ужгорода «бунтівними» фракціями міськради. І лише згодом, з відповідними посиланнями і витримавши паузу, аби не було так наглядно, її продублювали «регіональні» ЗМІ. Оскільки ґрунтувалася ця «качка» на цілком достовірній інформації про депутатське незадоволення і можливий організований «бунт» на міськрадівському «кораблі», переконати в реальності цієї ілюзорної загрози В.Погорєлова, інформаційно зацикленого на окремих постатях в середовищі "регіоналів", і в оточенні якого практично немає людей, здатних до аналітичного осмислення інформації, не склало проблем. Піддавшись на відповідні емоції, міський голова, зрадивши власним природі і принципам, слухняно вийшов на стежку війни, яку перед тим спеціально для нього втрамбовували «регіонали».

Завтрашнє можливе ветування трьох зазначених рішень стане лише наступним кроком на цьому шляху в нікуди. Бо цілком очевидно, що в такий спосіб, позбавивши В.Погорєлова можливості до пошуку компромісів, «регіонали» ще більше протиставлять мера депутатській більшості (тоді як ряди незадоволених, виходячи з об’єктивних реалій, надалі тільки поповнюватимуться), додатково сформують йому в очах міської громаді імідж відстоювача непрозорих принципів діяльності міської влади і, що парадоксально, в кінцевому підсумку наблизять до справжньої мети «регіоналів» – майбутнього імпічменту, але вже за «регіональним» сценарієм.

Попри позірну парадоксальність такого розвитку подій, саме він, як схильні вважати експерти, є прихованою мотивацією усіх нинішніх рухів в Ужгородській міськраді. Бо цілком очевидно, що оголошення імпічменту Віктору Погорєлову на нинішній чи найближчих сесіях не є в інтересах ні Єдиного Центру, ні «Батьківщини», ні менших політичних сил, представлених в міськраді. Хоча б з тієї причини, що на виборах, оголошених після цього, вони б не встигли запропонувати і «розкрутити» кандидатуру, здатну перемогти. Більше того, він неможливий суто технічно – набрати 2/3 голосів, необхідних для такої процедури, без участі «регіоналів» неможливо. Зрештою, надто важко давалася спільна перемога проти С.Ратушняка. Натомість, сценарій серпневого імпічменту В.Погорєлову, готований «регіоналами», є більш, аніж реальним. Саме тоді в перевиборчій інформаційній розкрутці Партія регіонів буде на піку, і провести абсолютного свого кандидата на посаду міського голови для них не складе жодних проблем. А тому імпічмент В.Погорєлова, який так і не став своїм в середовищі, до якого завжди ментально тяжів і тягнувся, стане на часі. І не доводиться сумніватися, що дрова для розпалювання того вогнища збираються і сушаться вже нині…

27 травня 2012р.

Теги: Погорєлов, імпічмент, Партія регіонів, депутати

Коментарі

люблю правду 2012-06-04 / 21:43:53
Горелий лопух-він не розуміє, що всі ці інтриги це тимчасове.Повірте вибори все розставлять по місцях.Ану ж подивимося...

Матвій Ужгородський 2012-06-02 / 21:58:03
Віктор Погорелов не ліпший і не гірший від інших претендентів жовтня минулого року. Просто він один із претендентів, хто уже мав досвід керівництва міським господарством тобу йому й віддали перевагу виборці. Ратушняк на той час уже "дістав". Приходько - невиразний якийсь... А Погорелов - на "безрибьї й рак риба". Крім цього Балога з ЕЦом складав враження послідовного бійця, а Ледида такого, хто сам себе перехитрити намагається... Проте, у Погорелова, як і у всіх до нього, можливості "віддячити" виявилося менше чим "страждущих виборців". Тай надоїло йому те все. Остання каденція. А там пішли всікози пасти... і ледидовці, і балогівці, і всі решта з ними.

Нік 2012-06-01 / 17:27:45
Ратушняк і Погорелов - злодії і брехачі! Оба єднакі!

штукатур 2012-05-31 / 20:27:38
погорелов просто нелюд нічого святого я йому вірив шкода

болільник 2012-05-31 / 20:12:35
Для того, щоб зрозуміти хто правий треба було прийти на останній матч "Говерли" в першій лізі 30 травня і побачити та почути реакцію ужгородців на стадіоні на фамілію Погорєлов. Не думаю, що якась політична сила заставила біля 5 тисяч ужгородців кричати Погорєлову фу-у-у-у-у...

Ф*****в 2012-05-29 / 10:18:23

Тролінг. Крім того, в коментарях на сайті Закарпаття онлайн заборонено підписуватися чужими іменами. Адмін

займаюсь політикою в міській раді 2012-05-29 / 00:08:55
Погорелов зажерся, Ви б ужгородці почули, які речі він говорить на нарадах. Це просто жах, достойних людей виставляє на посміховисько.

РАДНИК 2012-05-28 / 23:03:00
ПОГОРЕЛОВ БРЕХУН!

Ужгородець 2012-05-28 / 22:40:34
Все має бути відкрито! Кожне рішення ради кому де видали ділянки, кому що дали, дозволили,надали,подарували. В газеті Ужгород має бути сторінки про депутатів в округах, що зробили (все що зробили навіть свої справи які рішили через раду) усе має бути відкрито і сесія ради на екран і запис всієї сесії на сайті Ужгородської міської ради. І кожен тиждень по кожному округу кожен депутат що зробив. Кого нема у списку той нічого не зробив і все має бути відкрито!!!!!!!!!!!! Погорєлова гнати у три шиї казав господарник!? Подивіться шановні на Ужгород, походіть по підвалам, гляньте на дороги, освітлення, каналізацію, воду і тд...

не згідний 2012-05-28 / 20:18:27
Хаятова не при чом? Ще і як при чом. Вона отримує зарплату із наших податків. У її обов"язки входить підтверджувати або спростовувати інформацію щодо мера та депутатів Ужгородської мерії. Але вона упродовж року зуміла позбавитися всіх друзів і ходити містом, мов та обісрана качка. Вибачте за порівняння. Ганни Герман з неї не зліпилося, бо вона здатна лише миколайчиків та свободок піарити до мозолів на перстах.

журік 2012-05-28 / 19:14:49
Хто це писав? Закарпатські журіки так не пишуть.

нейтральний 2012-05-28 / 18:33:05
Добре, що на кінець у статті написали явне - Єдиний Центр підтримував Погорєлова на виборах мера міста, бо до цього часу, якщо хтось на інтернет просторах і писав про це, йому відразу заперечували причетність ЄЦ до Погорєлова, а тут самі про себе заявили. І чому тепер кричать єцуни на мера, вони ж знали хто такий Погорєлов, коли піарили його перед виборами, і все змінилось, бо Вітьок перейшов в іншу партію і став непідконтрольним.

Наблюдающий 2012-05-28 / 15:21:07
Просто удивительно насколько люди позволяют собой манипулировать- ужгородцы какая разница , кто вас обворовывает шайка из Мукачева или Ужгорода, принципиально важно , что-бы мером города стал человек с нормальной незапятнаной деловой репутацией, без отсидки,без мордобоев,без аферистических замашек,почемуто у вас господа они пользуются неизменным авторитетом,похоже каждый народ заслуживает своих правителей.

Умка 2012-05-28 / 11:11:32
Та що ви, умнікі, взагалі знаєте? Хто кого купив? По собі ціну міряєте? Алла багато раз говорила, що сприймає цю роботу як школу і що це навчання нелегко їй дається! Вчепилися до людини. А самі що робите - тільки коменти пишете. Теоретики

журік 2012-05-28 / 11:09:48
Облиште Хаятову. Стаття не про неї

Антон 2012-05-28 / 10:31:15
Какие Хаятова делала обличительные сюжеты про то, как Ужгород засран. И неплохие сюжеты были, по делу! Хоть одна статейка от нее вышла, с тех пор как ее погоролев купил?! Жаль, но Хаятова предала дело Ужгорода и перешла на сторону врага. И, думаю, сама это понимает и злится от этого.

Микола 2012-05-28 / 09:45:49
Так що ви хочете, сайт під Балоганами. Вітя Пагарєлов поліз проти них, от вони його і "мочать", поки що інформаційно,...

Каролина 2012-05-28 / 09:37:54
Хаятова куплена максимум окладом. Она трется в окружении серьезных дел, как пресс-секретарь должна на оф сайте Ужгорода публиковать 100% решений сессий, исполкома. Но как видим там нет и 10% принятых, ей как скажут - так она и делает, какие разрешат - те и опубликованы. Оставьте её в покое, она там никто. А о принятых решениях Вы знать не будете в любом случае, Погорелов и Ко смело переступают закон, другого выхода нет у них, если ужгородцы будут знать все, что там делается то на вилах вынесут его с кабинета. Только потом можно узнать случайно, что уже не в собственности города, как в программе ZIK.

Ужгородка 2012-05-28 / 09:31:30

погорелов редкий *********, прогибаеться туда, куда ветер дует, вчера с балоганом водку пил и вместе деребанили город, сейчас время регионалов, теперь эти раздирают городской бюджет, а погорелову все пофиг !!!, лишь бы его не трогали. А статейка написана ПОД ЗАКАЗ балоговских ЕЦсосовцев, аж воняет ими, фу !!!

Замечательный 2012-05-28 / 09:15:38
Этот пресс-секретарь уже явно давно куплен. Или у кого-то сомнения остались, что Хаятвоа уже на темной стороне силы?

НОВИНИ: Політика

11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
» Всі новини