В Ужгороді вийшла книжка закарпатського науковця про Івана Франка

У видавництві “Ґражда” побачила світ книжка Романа Офіцинського “Іван Франко в історіографічному трикутнику: інтер­пре­та­ції, джерела, взаємини” (248 с., дизайн Ольги Зарко). В історіографічній за жанром монографії на проблемному рівні дано відповіді на класичну тріаду: якість розробки Іваном Франком вибраних пластів минулого, достовірність отриманих результатів, непомічені ним перспективні розв’язки.

В Ужгороді вийшла книжка закарпатського науковця про Івана Франка

Деякі фрагменти пропонованого дослідження раніше не були апробовані. Автор оприлюднив їх уперше, зі спізненням у два десятиліття. Але старе вино, добре витримане – незрівняно ліпше й значно дорожче, ніж нашвидку, із поспіхом зроблене зі щойно зірваних грон.

Праця проф. Р. Офіцинського має такі розділи: “Мої франкознавчі стежки”, “Виміри Франкової величі”, “Закарпатське франкознавство у 1898-2011 роках”, Минуле Закарпаття у працях Івана Франка та його послідовників”, “Дебют Івана Франка в жанрі історико-біографічного нарису. Монографія «Життя Івана Федоровича і його часи»”, “Археографічна діяльність Івана Франка у Науковому товаристві імені Тараса Шевченка у Львові”, “Іван Франко і Михайло Грушевський: взаємини корифеїв української нації”, “Олександр Мишуга та Іван Франко очима сучасників”, “Коментарі до п’ятдесятитомника Івана Франка і Леопольд ріттер фон Захер-Мазох”, “Іван Франко як історик. Робоча програма спецкурсу” та “Франкознавча бібліографія Романа Офіцинського”.

23 січня 2012р.

Теги: Франко, Офіцинський, Ґражда

Коментарі

Володимир Січка 2012-02-06 / 17:19:25
Офіцинський учив мене. Нормальний він мужик, а не маразматик, шизофренік, алкоголіки, педераст, яких в університеті багато. І книжка його нормальна.

Микола Ковач 2012-02-02 / 08:31:34
Нарешті прочитав ту книжку. Не читав би, коли б не було такої рекламної розкрутки у жанрі чорного піару і фантазій на тему спідньої білизни. Книжка нічого собі. Фантазії варто доопрацювати, наприклад, під Кафку, попередньо розібравшись із писаннями Фрейда, щоби гра в роздвоєння особи не зашкодила.

Іван Козак 2012-01-27 / 15:11:28
Там яка ситуація. От працює в УжНУ такий доцент Туряниця, педагогіку викладає, страршенний взяточник. І що ви думаєте? В день іспиту з'являються на факультеті два молодики з сучасною зачіскою (тобто без неї)і розпитують, де можна знайти Туряницю. Всім було зрозуміло, що то СБУшники (здалека можна впізнати). Ну і що... зайшли вони у аудиторію де Василь Васильович іспит приймав (там,до речі, сидів тільки один студент, що є порушенням правил прийому іспиту, бо має сидіти п'ятеро студентів)перекинулися жестами, сказали, що ще прийдуть... і пішли. Обіцянки дотрималися - дійсно під кінець іспиту знову повернулися. Всі студенти розуміють, для чого вони Василя Васильовича чекали - претендують на долю щойно зароблених грошей. От, пане адміне, і відповідь вам - чому студенти не звертаються у правоохоронні органи. По-перше, сенсу не бачать, бо друге, ще й бояться, що ці органи можуть виказати імена незгодних з системою. Єдиний вихід - це таке вільнодумство на "Закарпаття онлайн" (шкода, що Форум закрили, можна б там тему таку створити))) Може хоч соромно цим інтелігентам стане... хоча, не думаю.

Василь Бідзіля 2012-01-26 / 14:43:17

Дуже був би радий, якби Офіцинського нарешті зловили на гарячому (я про хабарництво). На факультеті романо-германської філології він таке витворяє, що в голову нормальній людині не вкладеться. Плюс до всього зухвало називає Вегеша алкоголіком, розповідає всякі нісенітниці проти керівницітва університету тощо. Звісно, велика доля правди в його балачках є, але ж для чого ти виносиш сміття з хати, коли сам такий? Аморальний тип.


А чого ви про це пишете в коментарях? Якщо є підстави, звертайтеся в правоохоронні органи. Адмін

Іван Ребрик 2012-01-25 / 18:06:29
У реквізиті книги вказано: "Видання здійснено коштом МПП «Ґражда»". Це означає, що праця проф. Офіцинського готувалася видавництвом за власною програмою й робота над нею тривала понад рік. Таких видань у "Ґражді" більшість.

Адмін 2012-01-25 / 13:57:56
Книжка не видається протягом одного тижня. Тому ваша схема "зібрав гроші-видав книжку" не працює...)))

Іван Козак 2012-01-25 / 13:43:43
Все закономірно: скінчилася сесія, Офіцинський зібрав гроші і видав книжку. Пане адміне, і не видаляйте цього коментаря - від правди не втечеш!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини