Пісню, з якою Рената Штіфель планує підкорити «Євробачення-2012», написала Альоша (АУДІО) (ФОТО)

Закарпатка Рената Штіфель подала заявку на участь у національному відборі на Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2012». Співачка вже записала конкурсну пісню російською та англійською мовами, відзняла кліп та активно працює над зміною іміджу та стилю.

Пісню, з якою Рената Штіфель планує підкорити «Євробачення-2012», написала Альоша (АУДІО) (ФОТО)

Слова пісні, з якою Рената планує підкорювати «Євробачення», написала відома українська співачка Альоша, котра представляла Україну на цьому конкурсі у 2010 році. Композиція має назву «Baby» (російський варіант - «Малая»). Автор музики та аранжування Вадим Лісіца. Зараз з Ренатою працює команда професіоналів на чолі з загадковим інвестором, ім’я якого співачка не розголошує.

Закарпаттю онлайн вдалося поспілкуватися з Ренатою і дізнатися, з яким настроєм вона готується до конкурсу.

- Розповідай, чому вирішила взяти участь у національному відборі на «Євробачення - 2012»?

- На мою думку, в Україні з поміж усіх вокальних конкурсів наймасштабніші - «Нова хвиля» та «Євробачення». Участь у них дає можливість співакам здобути колосальний досвід та розкрити свій талант. Я в цьому переконалася після «Нової хвилі». І хоча два роки поспіль мені вдавалося увійти до 5-ки кращих вокалістів, пробитися у 3-ку я таки не змогла. Причиною поразки, думаю, була недостатня фінансова підтримка, адже не секрет, що у шоу-бізнесі не останню роль відіграють гроші. Цього року у мене з’явилися інвестори, які готові фінансувати участь у національному відборі, а у разі перемоги і у самому «Євробаченні». Ми вже записали пісню і відзняли кліп.

- Цікаво було б дізнатися, хто цей загадковий інвестор і чи підписала ти з ним контракт?

- Це знана в Україні людина, яка поки що бажає залишатися в тіні. Згідно з домовленістю, я не можу розголошувати її імені. Скажу лише одне, що ця людина повністю фінансує мою підготовку до конкурсу, і жодних контрактів я не підписувала. У нас все на довірі (сміється – авт.).

- Як проходить підготовка до національного відбору на «Євробачення»?

- Я щаслива, що зі мною працює команда професіоналів. Наразі ми активно готуємося: вже записали конкурсну пісню та відзняли кліп. Слова пісні, з якою планую підкорювати «Євробачення», написала Альоша. Вона представляла Україну на «Євробаченні» у 2010 році. Композитор і аранжувальник – Вадим Лісіца (продюсер Альоші). Пісня має назву «Малая» ("Baby").  Наразі готова тільки російська версія, але на відборі я співатиму англійською.

- Чи плануються кардинальні зміни іміджу, неординарні перетворення? Чим дивуватиме та підкорюватиме серця глядачів Рената Штіфель?

-  Сподіваюся всіх приємно вразити. Зараз ми думаємо над зміною мого імені з Ренати Штіфель на просто – Рената, а також працюємо зі стилістами. У мене буде повністю американський стиль, такої дівчинки "Лоліти" - ніжної, чуттєвої, хорошої, але яка завжди може за себе постояти. Вбрання на «Євробачення» для мене створює Ольга Навроцька. Ми  вже обговорили всі деталі майбутнього образу, але примірки іще не було, тому сама не знаю, яким воно буде ( сміється – авт..). Знаю тільки, що тканини везуть із-за кордону.

- Хто займатиметься підготовкою твого концертного номеру і яким буде сюжет постановки?

- Зараз моя команда активно працює над цим. Ще не відомо, хто стане режисером номеру. Є декілька варіантів, але ми ще в пошуках, адже формат «Євробачення» вимагає справжнього грандіозного шоу. 

- Нещодавно Валід Арфуш (заступник генерального директора Першого Національного) заявив, що фінансування з боку каналу та держави для представника з України на «Євробаченні- 2012» не буде. Чи під силу такі фінансові витрати твоїй команді?

- Дуже багато коштів вже вкладено у підготовку, якщо назвати суму, то це майже 30 тисяч доларів. Ще багато чого не зроблено, тому загальна сума витрат буде значно більшою.

Щодо державної підтримки, то ще під час подання анкети на участь у відборі, я підписала міні-контракт з Першим Національним, про те, що у випадку перемоги у відборі, всі фінансові витрати, пов’язані з підготовкою та участю у "Євробаченні", я беру на себе. Тому зараз моя команда - у пошуках людей, які змогли б вкласти кошти у Ренату Штіфель (сміється – авт.). Минулого року Міка Ньютон на «Євробачення» витратила півмільйона доларів, а переможці - дует з Азербайджану Елл і Ніккі - 10 мільйонів доларів. Цьогорічному учаснику від України доведеться викласти не малі кошти, оскільки конкуренція буде дуже жорсткою.

- Розкажи про свою конкурсну пісню.

- Зпочатку пісня "Малая" писалася як саундтрек до одного українського фільму про дітей сиріт, який буде зніматися в Америці. У цій пісні багато слів присвячено молодшій сестрі, щоб вона: "Хранила себя - Малая". Декотрі люди, які ще не бачили кліп, не зовсім розуміють, про що я співаю. Почали з‘являтися закиди, мовляв, я співаю про одностатеві стосунки (сміється – авт.). Насправді пісня має надзвичайно глибокий зміст. Робота над цією композицією розпочалася ще з літа. Російська версія пісні була створена для того, аби люди краще сприйняли і зрозуміли, про що я співаю. Ми вже відзняли дві версії кліпу - російську та англійську, режисером якого став Олександр Філатовіч.

- У 2008 році ти пробувала свої сили у відборі на дитяче «Євробачення». Чи допомагає тобі попередній досвід участі у такому конкурсі?

- На той момент я робила перші кроки у сфері шоу-бізнесу і намагалась брати участь у якомога більшій кількості різноманітних вокальних конкурсів. І вже тоді я чітко усвідомлювала і знала формулу успіху – у кого більше грошей, той і переможець. Однак, несправедливі результати мене не засмучували, я набиралася досвіду. Для того, щоб виграти національний відбір, потрібно було витрачати купу грошей на різні агітації, концерти, щоб люди активно голосували, але це було за межею моїх фінансових можливостей, тому і зайняла 7 місце.

- Які промо-акції ти збираєшся організовувати, адже щоб заручитися підтримкою глядачів необхідно про себе заявити?

- Звичайно, перш за все я шукатиму підтримку на своїй рідній землі - на Закарпатті. Хотілося б організувати декілька концертів, залучити до них відомих виконавців, але на все свій час. Зараз важко щось говорити, бо всі зусилля спрямовані на підготовку концертного номера.

- На яку аудиторію розраховані твої пісні?

- У моєму репертуарі багато пісень, розрахованих на публіку різних вікових категорій. Зараз я хочу зайняти своє місце у шоу-бізнесі, створити щось нове. Я багато перепробувала стилів та жанрів і вважаю, що моя аудиторія - це молоді люди мого віку, переважно дівчата (сміється – авт.).

- Зараз телевізійні канали заполонили різноманітні талант-шоу. Чи не хотілося тобі взяти участь в якомусь із них?

- Можу сказати, що на "Шоу № 1" мене не взяли, не знаю чому, можливо, я просто не їхній формат. На "Х Фактор" я пройшла, на "Фабрику Зірок" також проходила багато турів. Від участі відмовлялась, бо вже тоді в мене була домовленість з інвесторами, що я не буду брати участь у різних шоу. І я жодного разу не пожалкувала, що відмовилася, адже зараз я працюю з такими людьми, що дай Бог всім талантам таких інвесторів, як у мене.

- Чи віриш ти у об'єктивність національного відбору?

- Ну зараз, мені здається, у чесність будь-якого конкурсу мало хто вірить. Дуже багато грошей потрібно, щоб потрапити на «Євробачення».

- Як ти вважаєш результати минулорічного відбору були чесними?

- Взагалі, виконавці беруть участь у таких конкурсах для того, щоб стати відомими, щоб тебе помітили відомі продюсери, композитори, полюбила публіка. Для мене «Євробачення» це величезний досвід і можливість спробувати власні сили і нерви на міцність (сміється – авт.).

Я часто спілкуюсь з Мікою Ньютон, ми товаришуємо з дитинства. Можу сказати, що вона багато зусиль доклала під час підготовки до відбору та агітації, але її пісня "Angel"- не в форматі «Євробачення». На мою думку, пісні Джамали і Злати Огнєвіч - саме те, що треба фанатам «Євробачення». Вважаю, перевагою минулорічного відбору було те, що з одного номера можна було відправити безліч смс, у цьому ж році зараховуватиметься тільки 1 смс-повідомлення з одного номера, тому перемогти буде важче.

З 15 по 20 січня у Києві проходитиме прослуховування вокалістів, які подали заявки на участь у національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення – 2012». Члени журі визначать 20 кращих пісень, виконавці яких змагатимуться за можливість представляти Україну на Міжнародному конкурсі.

10 лютого у прямому ефірі на Першому Національному каналі відбудеться фінальний концерт. Кожен виконавець представить на розсуд журі та всієї країни свою вокальну композицію. За результатами голосування (журі + інтерактив) буде визначено пісню-переможця, який і представить Україну на «Євробаченні – 2012».

Закарпаття онлайн бажає Ренаті Штіфель успіху і закликає закарпатців підтримати нашу співачку під час голосування. 

Пісня "Малая"

Фоторепортаж зі зйомок кліпу на пісню "Малая"

Ілля Ямчук, для Закарпаття онлайн

18 грудня 2011р.

Теги: Рената Штіфель, Євробачення, пісня

Коментарі

Ілля 2011-12-19 / 17:00:26
Дякую Юлія)) Дуже хвилювався, бо це моє перше інтерв'ю)))

Юлія 2011-12-19 / 00:33:57

Ілля, ти молодчинка! Дуже круто!))) От і поспілкувався з Ренатою))

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини