Закарпатці поїдуть на «Кубок Світу»

16 квітня в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, на якому йшлося про участь та здобуті нагороди делегації Закарпатської області у міжнародному конкурсі-фестивалі виконавських мистецтв «Кубок Євразії», що дає перепустку талановитим закарпатцям на участь у Всесвітньому конкурсі «Кубок Світу», який відбудеться у м. Лос-Анжелес, США.

Як стало відомо, юні закарпатці привезли ряд високих нагород з конкурсу «Кубок Євразії», утому числі й гран-прі. Крім того, Берегівщина отримала естафету проведення міжнародного конкурсу-фестивалю «Кубок Євразії» для країн Карпатського регіону, що відбуватиметься з 17 по 23 вересня цього року у номінаціях вокал, хореографія, моделінг, конкурс краси. Про це повідомила керівник студії естетичного виховання «Грація» відділу культури Берегівської райдержадміністрації Мар’яна Борисевич. Вона також розповіла, що закарпатська делегація вразила конкурсантів із 15 країн автентикою та бережливим ставленням до традицій. Інші учасники під впливом репертуару закарпатців навіть змінювали конкурсну програми, замінюючи естрадні поп-пісні більш змістовним серйозним матеріалом. Найвищу нагороду — Гран-прі у номінації «вокал» здобула 9-річна мешканка с. Порошково Перечинського району Дарина Степанюк, яка співала акапелло, а увесь зал аплодував їй стоячи. Крім того, закарпатці здобули 6 золотих медалей (вокал, інструментальний жанр, моделінг, театр-шоу), 4 срібні та 4 бронзові медалі. Андріана Сабов, завідувач відділу культури Берегівської РДА розповіла, що по приїзді на Закарпаття діток урочисто зустрічали односельці.

Конкурс здружив дітей різних національностей, — розповів Володимир Рудейчук, директор Центру народної творчості Закарпатської області. Він також запросив усіх талановитих закарпатців до конкурсу «Кубок Євразії», що проходитиме в Берегові. Охочі можуть звертатися за телефонами 8241 2 21 50, Мар’яна Борисевич та Андріана Сабов) або 36035 (Центр народної творчості). «Кубок Євразії», за словами В. Рудейчука, відзначається об’єктивним оцінюванням та високим професіоналізмом журі. На Закарпаття приїдуть 3 професорів галузей хореографії, культурології та вокалу.

Юрій Глеба, начальник управління культури Закарпатської ОДА зізнався: «Я сподівався в душі, що без нагород делегація не повернеться, але навіть не очікував такого оберемку нагород!». Юрій Глеба також пообіцяв берегів чанам допомогу в організації фестивалю, що є серйозною подією для краю, адже презентує принади Закарпаття представникам багатьох різних держав. «На Закарпатті не бракує талановитих дітей, однак потерпаємо від давньої проблеми — браку фінансування для їх участі у різноманітних конкурсах». Тому організатори фестивалю запрошують спонсорів та висловлюють вдячність меценатам, які допомогли здійснити поїздку до Одеси: голові Демократичної спілки угорців України п. І. Гайдошу, народному депутатові України п. О. Кеменяшу.
16 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини