Закарпатський облмуздрамтеатр напередодні відкриття нового театрального сезону

Ще в серпні нинішнього року – одразу після повернення з чергової відпустки – творчий колектив Закарпатського облмуздрамтеатру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв розпочав діяльну підготовку до відкриття нового 66-го театрального сезону.

Закарпатський облмуздрамтеатр напередодні відкриття нового театрального  сезону

Дирекція та художнє керівництво мистецької театральної установи  міста над Ужем, увесь колектив працівників всю свою увагу зосередили на якісне  виконання  поставлених обласною державною адміністрацією  завдань з питань поліпшення обслуговування глядачів у віддалених районах нашої області, а  також  на пожвавлення в другому півріччі гастролей в інших областях та містах України,  з метою успішного виконання та перевиконання планових завдань колективу. Заплановане – успішно здійснюється.
   
У серпні-вересні обслужено міста Виноградів, Чоп, санаторії Сонячне Закарпаття, Карпати, Синяк та Шаян, з 11 по 21 вересня – здійснено успішні гастролі в місто Одесу та Одеську область, згодом, з 4 по 6 жовтня, творчий колектив театру показав кілька вистав у місті Рахові, селищах Ясіня та Великому Бичкові Рахівського району, а з 10 по 20 жовтня  відбулися гастролі в місто Київ та Київську область, де глядачам успішно показано 22 вистави.
 
Зауважимо, що в Південній Пальмірі творчий колектив театру успішно репрезентував щойно поставлену народним артистом України Анатолієм Філіпповим  комедію абсурду за п'єсою відомого одеського драматурга Олександра Марданя „Американська рулетка", а взагалі на виїздах глядачі області та міст України ознайомились з багатьма виставами  діючого репертуару мистецької установи. Серед них – „Наталка Полтавка", „Назар Стодоля", „Мати-наймичка", „Обережно-жінки!" „Куплю чоловіка за бакси", „По ревізії", а також казки для дітей  „Пригода в Карпатах", „Велике жабеня", „Бременські музиканти" та деякі інші.
  
То ж, над постановкою яких нових творів працюватимуть режисери та актори театру міста над Ужем в листопаді-грудні цього року? 
   
Це – всесвітньовідома казка Г.Андерсена „Чарівне кресало" та  легендарна оперета угорського композитора І. Кальмана  „Королева чардашу". Робота над постановкою казки  підходить до завершення (режисер О.Саркісьянц планує провести її прем'єру вже в середині листопада ), у жовтні розпочато також  роботу і над оперетою ( режисер-постановник, народний артист України А.Філіппов ). Вже розподілено між акторами ролі, освоюється музичний і хореографічний матеріал, затверджено основні напрямки роботи художників-постановників, визначено завдання для технічних  цехів з питань підготовки декорацій та сценічних костюмів та інше.
 
Відкриття нового 66 театрального сезону заплановано провести 13 листопада 2011 року показом вистави „Назар Стодоля" Т. Шеченка. А потім – в кінці листопада –  відбудуться короткотермінові гастролі в місто Дрогобич, а також в санаторії Трускавець та Моршин.

Василь  Кобаль, для Закарпаття онлайн

28 жовтня 2011р.

Теги: театр, п'єса, актор

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини