На цьогорічному BEREG FEST 2011 будуть повітряна куля, власні сувеніри та гурка з лекваром

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція оргкомітету 48-го Міжнародного фестивалю «Дружба без кордонів» BEREG FEST 2011.Організатори розказали про підготовку цьогорічного свята, представили програму фестивалю та презентували сувенірні колекції BEREG FEST 2011.

На цьогорічному BEREG FEST 2011 будуть повітряна куля, власні сувеніри та гурка з лекваром
Володимир Гвоздьо, координатор оргкомітету фестивалю, керівник студії "ARTREK" розповів, що гасло BEREG FESTу — "Це свято, яке ти твориш сам". Цього року численні шанувальники фестивалю самі долучилися до організації свята. Зокрема обирали, яких співаків запросити. "Ми, влаштувавши он-лайн голосування, отримали понад 40 пропозицій запросити різних виконавців та гуртів. Враховували побажання, кого б хотіли бачити шанувальники у нашій програмі. Хедлайнером на концерті буде Руслана. Крім того, виступатимуть гурти "Точка кипіння", "4исла", "Чорний клєвєр", "Elanor" та інші".
 
Традиційною на святі буде урочиста хода з вершниками, лицарями, духовим оркестром з мажоретками), яка розпочинатимуться у центрі Берегова. Минулого року у цій події взяли участь понад 400 осіб. Ще одна атракція, яка особливо тішить гостей фестивалю,--- символічне чавлення нового врожаю винограду у винних діжках дівчатами босоніж.

 

За словами Володимира Гвоздьо, фестиваль матиме 11 майданчиків. Працюватиме угорський гостинний двір, де проходитимуть кулінарні майстер-класи: приготування гурки від гечанських гентешів, леквару від майстрів Берегівщини. Підтримано ініціативу ужгородських петанкістів—у програмі турнір з петанку на кубок "BEREG FEST". Відбудуться також шаховий турнір та фінал кубку Берегівського району з футболу.  Традиційним є також благодійний мистецький аукціон, у 2010 р. на ньому зібрали більше 30 тис.грн., які були порівну розділені між дитячими будинками Берегівщини.
      
Сам фестиваль можна буде також побачити з висоти пташиного польоту. "Повітряна куля підніматиме охочих на символічні 48 метрів,-- зазначив Володимир Гвоздьо.—Ще один символічний задум — за 48 годин до початку фестивалю розпочнеться інтернет-марафон, під час якого інформуватимемо усіх про підготовку та події BEREG FEST 2011. 
 
Цьогорічна новація фесту — власна сувенірна продукція. Про неї детальніше розповів Андрій Зубенко, ужгородський художник, майстер кераміст, автор фестивальної колекції сувенірів з кераміки. Він продемонстрував глиняні окарини (музичний інструмент з глини), дзвіночки, підсвічники, магнітики, медальйони, солянки,  кулончики, які зможуть на паяють придбати гості фесту. Крім того підготовано авторську колекцію футболок (їх дизайн розробив друг фестивалю журналіст і професійний дизайнер Олександр Попович).
 
Серед виробів з кераміки є коник, розписаний традиційним гуцульським орнаментом. Виріб стане подарунком від фестивалю хедлайнеру фестивалю - Руслані.

 

Чігабіга Майшіковний, веселий талісман та святковий дух фестивалю BEREG FEST, теж був присутнім на прес-конференції. Він спілкувався з пресою через скайп. За невеликий відрізок часу Чігабіга назбирав понад 1000 друзів у соцмережах і став справжнім талісманом для оновленого BEREG FEST. Цей "прудкий" персонаж є також героєм казки, яку написала одна з шанувальниць фестивалю.
 
 
Довідка:
Фестиваль "BEREG FEST" було започатковано у 1963 році у рамках святкування днів добросусідства між Українською РСР та Угорщиною як фестиваль "Дружба без кордонів", тодішнім керівником Берегівщини Миколою Семенюком. Протягом майже п'яти десятиліть фестиваль кілька разів змінював формат та місце проведення. У 2010 році, з ініціативи голови Брегівської РДА Ігора Свища та за підтримки Брегівської районної ради у основу його формату було покладено принцип відкритої участі, а головною ідеєю стало відродження давніх народних традицій краю. Разом з тим фестиваль отримав нову назву, символіку та оновлену програму.
15 вересня 2011р.

Теги: BEREG FEST, Гвоздьо

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини