На "Дуже творчому вечорі 2" «тусувалися» дуже творчі люди (ФОТО) (ВІДЕО)

Другий "Дуже творчий вечір" відбуся недільного вечора 11 вересня. Зібрав творчі таланти паб "Кактус", атмосфера якого надихала та налаштовувала на приємний лад.

На "Дуже творчому вечорі 2" «тусувалися» дуже творчі люди (ФОТО) (ВІДЕО)
Відкрив творчий вечір чудовий жіночий вокал, що лунав у супроводі двох гітар. Це був гурт "BAILEYS", котрий виконував акустичний рок. Після музичного вступу свою "депресивну" (як висловилась сама авторка), але дуже чуттєву й емоційно насичену поезію зачитала дебютантка Наталія Шандра. Далі відбувся дуже контрастний виступ Таші Ігнатьо, котра здивува всіх своєю прозою, розповідаючи про буденні речі надзвичайно цікаво і своєрідно. Одразу за нею перед публікою постала вже доволі відома письменниця Інна Мочарник, котра зачитала свої нові вірші. Розбавив читання та декламацію Василь Лавер, який заграв на акустичній гітарі та заспівав кілька пісень.
 
Другий блок письменників розпочала Аліна Ганько, котра, щоб зачитати свої твори, прийшла на творчий вечір одразу з потяга. Наступною читала свої ліричні вірші Ірина Левіна, яка захопила всіх справжньою жіночою поезією. Продовжив вечір хлопець з Виноградова, Роберт Тиводар, котрий завів публіку своїми позитивними, веселими пісеньками.
 
Справжніми родзинками, які залишили на кінець, стали Іван Петровцій та Сергій Федака. Поет, перекладач і власник чудової книгарні Іван Петровцій зачитав вірш-пораду для молоді, який він переклав, а автор — Віктор Гюго. Не зважаючи на вік (67 років) Іван Петровці припав до душі молодій публіці, бо відчув себе на їхній хвилі. Далі виступили організатори "вечора" Андрій Федорішко та Василь Лавер.
 
Закінчив читання поезії Сергій Федака, який спочатку зачитав вірш свого товариша Івана Пертовція, потім кілька своїх, серед яких і вірш, що його він написав перед виступом.
 
Завершили "Дуже творчий вечір 2" учасники гурту "MY LAST DANCE", які відспівали кілька своїх найкращих пісень.
 
Накінець організатор Андрій Федорішко подякував всім учасникам і присутнім за насправді дуже творчий вечір.
 
Щоб порівняти враження учасників з різних поколінь, інтернет-видання Закарпаття онлайн звернулося за коментарем до Ірини Левіної та Сергія Федаки:
 
Які враження від другого "Дуже творчого вечора"?
 
Ірина Левіна: — Я думаю, що він вдався. Хоча все відбувалося не зовсім так, як я хотіла, бо я дуже сильно розхвилювалась наприкінці свого виступу, якось важко було, тому що все-таки це мій перший виступ за тривалий час, але я думаю, він був вдалий. До того ж, обстановка "Кактусу", якось розслабляє, а відомі лиця із плакатів додають впевненості.
 
Сергій Федака: — Страшенне тепло йшло від "юпітерів", тому було дуже спекотно. А стосовно "вечора", то молода поезія запалює і додає молодої енергетики. Я почувався як вампір, який тягне енергію від молоді. Приємно було те, що з'являються дуже цікаві тексти у молодих і сюжетні замальовки з побутового життя, є дуже багато соціальної тематики. Я з подивом виявив, що ми люди різних поколінь, але у нас дуже схожі оцінки, образи...Приємно, що я не є якимось ретроградам, а мої бачення співпадають з баченнями двадцятилітніх.
 
— Про що зазвичай пишета і які твори Ви сьогодні читали?
 
Ірина Левіна: — Ну, більше про кохання, звичайно, і трохи соціальної тематики. Саме кілька таких віршів я сьогодні й зачитала.
 
Сергій Федака: — Вірші у мене - це дуже збірна "солянка". Я читав і зі старих виданих збірок, і ряд віршів написаних прямо сьогодні до нинішньої теми, і соціальної тематики, і духовно-автобіографічні, і любовна, і десь політична...Тобто, намагався охопити всі аспекти своєї творчості та пердставити їх.
 
— Що найбільше схвилювало чи сподобалось не "вечорі"?
 
Ірина Левіна: — Чесно кажучи, я дуже довго думала, бо не знача чи Сергій Федака та Іван Птровці будуть виступати до мене чи після. Насправді, було важко налаштуватися, оскільки після таких "зубрів" важко чимось вразити публіку. Але їх, як родзинку, залишили під кінець і вони виправдали очікування.
 
Сергій Федака: — Тяжко щось виділяти. Виступи були у різних категоріях: хтось публічно виступав уперше, як Наташа Шандра, хтось уже має величезний досвід, як Таша. Ну, Таша мене здивувала своїми прозовими текстами. Дуже цікаві у Іри речі, несподівані. У неї якась така феміністична поезія. Хоча, скоріше не феміністична, а з таким жіночим поглядом, прискіпливим і шикарним. Інна вже має книжку, але зачитала нові свої вірші. Приємно, що вона не зациклилась на тематиці проблемного роману, а вона йде далі, освоюючи нові теми. У Аліни теж багато несподіваних речей, нові аспекти відкрились...Крім поетичних декламацій, була ще й поезія співана. Мене дуже вразив Василь Лаверіз своїи піснями і цей, виноградівський хлопець із таким собі оригінальним, місцевим шансоном.
 
Для мене це був вечір відкриттів.

 

12 вересня 2011р.

Теги: творчий, Кактус, поезія, Федака

Коментарі

Пан Баклажан 2011-09-15 / 00:15:00
Так, Таша, я навіть по "Тисі" бачив, що дівчина на прізвище Лєвіна читала вірші російською.

А хлопець співав (на уря) щось про "копала крумплі, прийди до мене в коргаз" тощо.

Загалом, враження від побаченого по ТБ - слабенько це все, надто вчорашньо і провінційно. Але, як прийнято втішатись в таких випадках - краще, ніж нічого. Побажаємо усім успіхів у творчості...

спектейтор 2011-09-14 / 23:17:00

Флуд. Коментар видалено. Адмін

Таша 2011-09-14 / 13:43:00
"Федака вводить" пхахаха)))
по-перше, і Федаку і Петровція "ввели" в "коло молодих і креативних" організатори Дуже творчого вечора. По-друге, Петровцій сам кого хоч введе в будь-яке із кіл Закарпаття.
А по-третє, який ідіот сказав вам, що усі оті люди, що були на вечорі "україномислячі", і що це за взагалі термін такий? Типу "неологізм"? Так невдалий, я вам скажу.
=р бебебе

сорри 2011-09-13 / 10:05:00
Справді незрозуміло, для чого пан Федака вводить цього україноненависника і просто непорядну особу в коло молодих, цікавих, креативних і українськомислячих людей? Для чого легітимізувати цю особину, а разом з нею розносити ту пошесть, носієм якої вона є?..

77 2011-09-13 / 09:40:00
Яка може бути дружба з українофобом Петровцієм? Почитай україножерські статті цього маразматика і ти зрозумієш, чому його ніхто не поважає.

Словянин 2011-09-12 / 20:19:00
Те, що Федака та Петровціїй талановиті люди, питань не викликає. Головна "фішка" у такій старій призабутій речі, як дружба народів. Петровції себе ідентифікує русином, Федака - українцем, і це не заважає їм плідно співпрацювати. Вони показали приклад українсько-русинської дружби (можливо 11 вересня колись стане цим святом). На відміну від політично хворими людьми по обидва боки барикад.

молодь 2011-09-12 / 18:09:00
петровція до молоді на кілометр підпускати не можна...

НЕпоет 2011-09-12 / 16:25:00
Справді було круто!обстановка, люди, творчість, музика...все було просто супер!!! Дякуємо Федорішку, "Кактусу" і всім учасникам, особливо Петровцію і Федаці, молодці, що підтримали молодь!)

Адмін 2011-09-12 / 11:39:00
На сайті Закарпаття онлайн анонс був. Читайте Закарпаття онлайн)))

Сергей 2011-09-12 / 10:49:00
А почему инфы о вечере нигде небыло? Я бы тоже пошел. Судя по фото горяче было. А почему Гавроша не пригласили?

Андрей 2011-09-12 / 09:30:00
Круто!!! От Федака отжег!!!!

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини