Гран-прі на фестивалі “Іван Попович збирає таланти” в Осої отримала дівчинка з Осою

Перші місця у чотирьох із п’яти номінацій на міжнародному фестивалі “Іван Попович збирає таланти”, що розпочався вчора у с. Осій, що на закарпатській Іршавщині, отримали закарпатці.

Гран-прі на фестивалі “Іван Попович збирає таланти” в Осої отримала дівчинка з Осою

У номінації "Естрадна пісня" перемогла Тетяна Марчук з м. Косів (Івано-Франківщина). Гран-прі конкурсу виборола Віталіна Кизляк з с.Осій.

Самого Івана Поповича вразив сценічний образ володарки гран-прі. Слова маестро навіть довели дівчину до сліз. Віталіна була у прозорій вишиванці та подертих джинсах. Народний артист зауважив їй, що "за гроші гран-прі зможе купити собі новий одяг". До слова, сума отриманої винагороди склала 3 тис.грн.

Як розповів Іван Попович, гості дивувалися, як організаторам вдалося забезпечити гарну погоду, тільки- но почався фестиваль — засвітило сонце. За словами співака, він навіть ходив у монастир і давав гроші "на сонце".

Як повідомлялося раніше, аби позмагатися, на батьківщину Народного артиста України з'їхалися люди різного віку (є учасники від 6 до 50 років), із 8-ми областей України: Київ, Луцьк, Івано-Франківськ, Хмельницьк, Волинь, Полтава, Черкаси, а також із кількох сусідніх країн. Конкурс передбачав 5 номінацій: народна пісня, автори-піснярі (виконавці власних пісень), гумор і сатира, популярна естрадна пісня, інструменти. Голова журі — начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба.

10 вересня 2011р.

Теги: Попович, Осій, фестиваль

Коментарі

Mefistofel 2011-09-11 / 23:57:00
Ember-у Zotan-у: правда, Ф.Потушняк - видатна і порядна людина. Щодо В.Кизляк - не знаю. А інші двоє - І.П. і І.П. - перебачте за слово!...

Щодо першого І.П. - то це великий талант будь-якими шляхами "добувати бабло", як правило, не завжди шляхетно. Спитайте цього осіївського "генія", куди він подів не менше 150 тисяч грн, які украв від потерпілих у 1998 році від повені закарпатців?? В кінці січня - на початку лютого 2000 року в Києві в палаці "Україна" був проведений благодійний концерт, всі виручені кошти від якого повинні були бути передані на допомогу потерпілим від повені закарпатцям. Палац "Україна" був переповнений, люди сиділи-стояли у проходах, вартість квитків - від 10 до 50 грн., вмісткісит зали - більше 4000. ...Всі виручені гроші (біля 150000 грн) "геній" прикарманив, а на засідання оргкомітету, який був створений спеціально під цю програму, він не прийшов...Залу палацу було надано безкошьовно, всі артисти виступали - безкоштовно, режиссура (покійний нині Шарварок...).- безкоштовно... 150000 грн на той час (2000 р.) це майже 600 - 700 тисяч грн сьогодні... Іван цї гроші забрав собі! А далі судіть самі, у чому полягає геніальність співака з Осію....

Ember Zoltán 2011-09-11 / 22:08:00
Надо мне когда нибудь в Осий (Сайкофалва) поехать, там творят чудеса, там одни талантливые люди:

Федир Потушняк, Иван Попович, Иван Петровций, и...Віталіна Кизляк.

Виборець 2011-09-11 / 12:26:00
Шкода що влада в брудні ігрища вже давно втягнула й Поповича. Для того фестивалі й проводяться, щоб люди не встигали думати як вони зараз "добре" живуть, чуть попровбує вина чи самогонки й на душі тимчасово легше стає. На другий же день знову мудрує як прожити за пенсію в тисячу гривень, або ж за ту ж тисячку з центру зяйнятості, бо роботи звісно не має. Тому то й будуть проводитись фестивалі типу леквара, косаря, бограча. А Великоберезняни взагалі провели фестиваль - МОЛОЧНІ РІКИ, корів то у них залишилось не більше 50 на весь район. Головна мета фестивалів - ПИЙТЕ Й ВЕСЕЛІТЬСЯ ДУРНІ і менше про "дурниці" думайте. А що таке Попович, це тільки один з елементів, тим більше що він давно владу обслуговує. Хустяни добре пам"ятають як він розкручував ще Жердицького, пізніше разом зі всім Київським Землячеством - Сятиню. Тепер "за просто так" розкручує Деркача, може хлопець й нормальний, але шлях вибраний шарлотанський і вже є сумніви в його щирих намірах. Можна наперед вже сказатии що Хустяни з Іршавцями толк з нього такий будуть мати, як мали з Жердицького з Сятинею.

фестивальний критик 2011-09-11 / 11:39:00
Пан Словянин та що ви говорите, хоча б розумієте? яку народну культуру він популяризує? народ співає вживу! а розкриває рота пізніше ніж плюс пішов! та там навіть Іршавський це народний колектив так під плюс рубали угугу!!! і що ще будете говорити? та йому культура до одного місця! тут головне піар і гроші! виграла то племянниця Поповича, дивно але ж жюрі було непідкупним....
замилювання очей...

Критик-музичний. 2011-09-11 / 10:44:00
Мало поГейкав, мало поКівкав - бабло забрав і поїхав.

Аня 2011-09-10 / 22:19:00
Согласна с Словинином. Очень жаль, что этот фестиваль обошли вниманием наши горе-каналы ТВ, полностью заср...ые разными фабриками и т.д.

Словянин 2011-09-10 / 20:59:00
Іван Попович заслуговує на найвищі державні почесті та регалії, тому що популяризує справжню народну культуру, у той час як "безрідні" магнати вкладають сотні млн. у розкручення взірців антикультури, що повільно вбивають словянську народну душу.

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини