В Ужгороді презентували «Карпатський гонор» та оголосили новий літературний конкурс (Оновлено)

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація збірки Тетяни Грицан «Карпатський гонор» (видавництво «Карпати»). Крім того, у ході засідання журналістам оголосили новий відкритий літературний конкурсу з подальшою публікацією творів переможців.

В Ужгороді презентували «Карпатський гонор» та оголосили новий літературний конкурс (Оновлено)У засіданні взяли участь директор Всеукраїнського державного ордена Дружби народів видавництва «Карпати» Віктор Браславець, головний редактор видавництва Борис Кушнір і поетеса Тетяна Грицан.

Поетична лірика Тетяни Грицан, як зазначено у передмові до збірки «Карпатський гонор», це передусім філософське осмислення нашого життя. У віршах, своєрідних за формою і за сприйняттям буденності є і гордість за наше покоління, і розчарування, і радість, і жаль, але найперше — надія, віра. Поезії вже п’ятої збірки авторки презентують читачеві автора справді талановитого, подекуди епатажного, але загалом глибоко інтелектуального, щирого, по-жіночому відвертого і по-жіночому несподіваного,--таку характеристику дав Тетяні Грицан головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір і підкреслив, що відомий закарпатський поет Петро Мідянка проводить паралелі між закарпатською поетесою із раннім Тичиною.

Сама авторка процитувала журналістам кілька своїх творів і розповіла, що перший її вірш був про тінь. «Вважаю, що людина повинна вийти все ж на світло,»-- резюмувала Тетяна Грицан.

На презентації йшлося й про те, що для молодого автора залишається проблемою видати першу книгу. Спонсорів знайти важко, а чинне законодавство не сприяє розвитку того ж меценатства.

У зв’язку з цим Віктор Браславець і Борис Кушнір повідомили журналістам про непересічну акцію: з 1 травня по 1 серпня 2007 року видавництво «Карпати» проводить відкритий конкурс молодих літераторів регіону на кращу першу книгу у кількох номінаціях (поезія, проза, драматургія, краєзнавство, культурологія) за сприяння обласної організації Національної спілки письменників України, ЗМІ регіону та Ужгородського прес-клубу реформ. Провідною метою літературного конкурсу є передусім підтримка молодих талантів, пошук і відкриття нових імен, залучення до активного літературного і видавничого процесу обдарованої молоді.

Віктор Браславець і Борис Кушнір повідомили про умови проведення літературного змагання, яке повинно завершитися тим, що переможець конкурсу стане автором книги, виданої за рахунок видавництва «Карпати» та спонсорів. До участі у літературному змаганні, назву і девіз якому повинні дати самі учасники, запрошуються молоді літератори віком до 30 років, які пишуть українською мовою.

Для участі у конкурсі кожен учасник повинен надіслати не пізніше 30 липня 2007 року рукопис (роздрукований текст, набраний 14 кеглем), підписаний псевдонімом, на адресу видавництва «Карпати» (пл. Жупанатська, 3, м. Ужгород, 88000) рекомендованою поштою з повідомленням відправника. До рукопису обов’язково крім заяви довільної форми про участь у конкурсу (в окремому конверті, підписаному тим же псевдонімом), потрібно долати електронний варіант твору і дані про автора: справжнє прізвище, ім’я та по-батькові, домашня адреса, дані паспорта, ідентифікаційний код, номер домашнього чи мобільного телефону. Результати конкурсу підводяться до 1 жовтня 2007 року і будуть оголошені через ЗМІ. Спеціальні призи також отримають автори найвдалішого девізу і найкращої назви літературного конкурсу.
02 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини