Юрій Костенко: „У вересні тема червоного прапора може бути знята з порядку денного” (ФОТО)

У п’ятницю у прес-центрі „Закарпаття” пройшла прес-конференція народного депутата України, голови Української Народної Партії Юрія Костенка. Приїзд голови УНП відбувся в рамках його робочої поїздки Україною і зосереджувався на підсумках роботи сесії Верховної Ради.

Юрій Костенко: „У вересні тема червоного прапора може бути знята з порядку денного” (ФОТО)

Перш за все Юрій Костенко торкнувся теми червоного прапора, т.зв. „прапора перемоги" та того інциденту, який піднявся довкола цього питання під час святкування Дня перемоги. За словами депутата, в зв'язку з цим іноземні ЗМІ почали говорити про зародження в Україні неофашизму. „Виходячи зі свого досвіду, – сказав Юрій Костенко, – я звернувся до Конституційного Суду з вимогою дати роз'яснення тим конституційним порушенням, які були зроблені депутатами ВР при ухваленні закону про червоний прапор." Та попри те, що КС доволі оперативно відреагував на подання депутата і своїм рішенням скасував низку положень цього закону, тема червоного прапору до цих пір не закрита. Рішення Конституційного Суду зупинило масштабні провокаційні заходи, які планувалися зокрема у Львові, до 22 червня. „Епопея з червоним прапором, – каже пан Юрій, – буде завершена, коли Верховна Рада розгляне та ухвалить законопроект „Про державний прапор України", який ми ми з депутатами з Української Народної Партії подали ще два роки тому." Голова Української Народної Партії впевнений, що у вересні ц.р. Верхровна Рада таки розгляне поданий законопроект і „тема червоного прапору буде знята з порядку денного."



Тема червоного прапора, чи, як назвав її депутат, політична провокація, виникла як спроба перешкодити доволі успішним переговорам України з європейською спільнотою. „Я маю на увазі домовленості щодо зони вільної торгівлі та асоційоване членство України в Євросоюзі", – сказав Юрій Костенко. І додав: „Саме це і налякало Росію в першу чергу, в тому, що Україна відривається від їх впливів і від її геополітичних інтересів. ...Тема червоного прапора, мови України, героїв українських – це теми, які роз'єднують суспільство і які не дають 20 років зосередитися владі на питаннях економіки та такої політики, яка обертається статками у кишенях українських громадян".

Щодо пенсійної реформи, то голова УНП сказав, що вона була успішною в країнах з умовами економічного зростання, де, на противагу Україні, економіка потребувала дедалі більшої кількості робочих рук. „Те, що уряд називає „економічним зростанням", стосується лише важких галузей виробництва, а це т.зв. „олігархічний капітал", і він не потребує великої кількості робочих рук, ... на відміну від малого й середнього підприємництва", для якого нова податкова реформа обернулася „податковим пеклом".

Ще однією серйозною вадою пенсійної реформи депутат назвав відсутність чіткості у переході на накопичувальну персональну систему. „Всі успішні пенсійні реформи започатковували паралельно процес продовження пенсійного віку і права молодій людині, яка починала трудову діяльність, на своєму особистому рахунку накопичувати власний пенсійний фонд. І в такий спосіб переносити вагу пенсійного забезпечення із загальнодержавного Пенсійного фонду на приватні пенсійні фонди". В Україні в пенсійному законодавстві цей процес чітко не прописано.

Насамкінець Юрій Костенко виокремив тему земельної реформи. На відміну від європейської практики в Україні земельне законодавство не обмежує право власності на землю. „Там, де немає обмежень у праві купівлі-продажу землі, там обов'язково власником стає великий капітал. Часто-густо іноземний." „Я свідомий того, що нинішня більшість депутатів, яка працює виключно в інтересах великого капіталу, буде голосувати за те, що їй напише Кабінет міністрів. Щоб змінити цю ситуацію, треба змінити парламентську більшість", – сказав Юрій Костенко, наголошуючи на важливості майбутніх виборів до Верховної Ради України.

Стосовно законопроекту щодо долі ігрового бізнесу, який було оприлюднено на сайті Верховної Ради (http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=35191), то Юрій Костенко сказав, що в цілому „ми досить іронічно оцінюємо все те, що пов'язано з ігровим бізнесом. ...Це наша реакція вцілому на те, що треба в Україні ігровий бізнес поставити на легальну основу і наслідком цього має стати в першу чергу наповнення місцевих бюджеів."

Говорячи про єдність у країні, Юрій Костенко сказав, що в українців ще дуже сильна ідея об'єднання довкола певної особистості, що на переконання депутата є хибним шляхом до єдності. „Об'єднання під вождями веде лише до негативних наслідків. Треба об'єднуватися навколо великих суспільних інтересів: навколо правої політики (економічних рецептів), навколо лівої політики (соціальних рецептів), навколо ідеї чистого довкілля та ін." Ці об'єднання в нас не практикуються з тієї причини, що ані ЗМІ, ані політики не акцентують на різниці об'єднань і „саме це не дає нам бути успішними. Я за ідеологічне європейське об'єднання".

16 липня 2011р.

Теги: Костенко, прапор, пенсійна реформа, прес-центр "Закарпаття"

Коментарі

2011-07-19 / 23:43:00
михайло, 19.07.2011 19:06
Він ще молодий, він ще огого!

михайло 2011-07-19 / 19:06:00
що розумного нам розповідае цей старий пердун!! нічого дурачок є дурачок !!

2011-07-17 / 21:45:00
...що треба в Україні ігровий бізнес поставити на легальну основу і наслідком цього має стати в першу чергу наповнення місцевих бюджеів.
-----------------
Цілком згоден!

Андрій 2011-07-17 / 21:38:00
Гарні ідеї має пан Юрій. Шкода, але таких у парламенті одиниці. Якщо б з таких як Костенко складалась більшість ми б давно були у Європі і теперішні реалії можна було б побачити тільки в страшному сні.

Андрей 2011-07-17 / 17:55:00
А про футбол, останній фільм про Гарі Поттера нічого не казав? Нє, ну такі ж "актуальні" теми. 2 Хвуст: санкта сімпліцісіта.

Петровцій 2011-07-17 / 11:36:00
Кажут, що виділи Івана Габор у Києві в тот динь.

симпатик 2011-07-17 / 11:33:00
А чому немає вана Габора - голови обласної УНП?
Чи вони не посварилия з Костеном часом?

Хвуст 2011-07-17 / 11:29:00
Поважаю Юря Костенка хоча б за те, що у літні канікули, коли інші депутати печуться на сонці за кордоном, він їздить по Україні і робить патріотичну роботу.
А щодо прапора і кращого життя, то це одне з головних ідейних питань, бо доки комнізм буде у головах політиків, кращого життя не буде в Україні

петро 2011-07-16 / 20:41:00

*********** думай як зробити краще життя для людей!! ,, А не переймайся червоним прапором !! так як більше в країні нема про , що говорити і вирішувати інші питання !!!

2011-07-16 / 12:18:00
Но, ту маєте відповідь про ігровий бізнес!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини