Експерт: Україна заграє з Угорщиною, ігноруючи загрози

Українська влада намагається загравати з Угорщиною по всіх можливих напрямах. Причина одна - в 2011 році ця країна, як відомо, головує в ЄС, а тому, «прогнувшись» під угорців, Київ сподівається отримати дивіденди від Євросоюзу і вирішити питання введення безвізового режиму з «європейцями».

Експерт: Україна заграє з Угорщиною, ігноруючи загрози

Саме в цьому контексті слід розглядати велелюбні заяви начальника Генштабу ЗС України генерал-полковника Григорія Педченка, який в даний момент перебуває з офіційним візитом в Угорщині (візит тривав з 22 по 24 червня - редакція Закарпаття онлайн ). Розповідаючи про величезні перспективи україно-угорського військового та військово-технічного співробітництва, Педченко заявив: "Між Угорщиною і Україною немає жодних проблем, які б заважали розвитку двосторонніх відносин". Ці та їм подібні заяви українських посадових осіб слідують в контексті аналогічних запевнень кінця 2010 року, що прозвучали під час зустрічей Президента України, українського прем'єра і глави Верховної Ради Україні з вищим угорським керівництвом - президентом і прем'єром країни, а також головою Державних Зборів Угорської Республіки.

Разом з тим, нинішня політика Угорщини щодо сусідніх країн і, зокрема, України, створює напруженість у регіоні та суперечить українським національним інтересам, - заявив керівник Центру військово-політичних досліджень, головний редактор інтернет-проекту "ФЛОТ2017" Дмитро Тимчук . Зокрема, на сьогодні Угорщина демонструє яскраво виражений курс на підтримку співвітчизників в сусідніх країнах, аж до ініціації питання автономії місць їх компактного проживання.

Показовим у цьому плані, за словами експерта, є прийняття 26 травня 2010 змін до закону Угорської Республіки про угорське громадянство. Цим законом Угорщина запропонувала зарубіжним співвітчизникам приймати разом з нинішнім громадянством також і угорське громадянство (що для мешканців України, як і у випадку з румунським громадянством, є перепусткою для вільного пересування по ЄС). При цьому угорська влада фактично проголосили курс на підтримку боротьби угорців у сусідніх державах за автономію та протидії асиміляції, а також проголосили активізацію культурної експансії в Карпатському регіоні. При цьому на подібну діяльність Угорщина в 2011 році значно збільшила фінансування з держбюджету.

За словами Дмитра Тимчука, така політика є прямою загрозою національній безпеці України, враховуючи кількість проживаючих на її території етнічних угорців, зокрема, на Закарпатті. При цьому інші країни, що володіють куди меншим військово-політичним потенціалом, ніж Україна, не бояться адекватно реагувати на цю загрозу. Наприклад, Словаччина, попри всі наміри нинішньої словацької влади нормалізувати відносини з Угорщиною, з прийняттям зазначених змін до угорського закону екстрено зібрала свій парламент і прийняла закон Словацької Республіки "Про державне громадянство", спрямований на протидію угорської експансії.

Україна ж явну загрозу просто ігнорує. Більше того: в спробі підмазати до ЄС, Київ замість проявити хоч якусь заклопотаність твердить про велику дружбу з Угорщиною і "відсутність проблем, які б заважали розвитку двосторонніх відносин".

Хвиля

25 червня 2011р.

Теги: Угорщина, автономія, громадянство

Коментарі

Rusyn Val 2011-06-27 / 12:34:00
Сер - ти вже 20 років на жопі сидиш,а мадярів садити хочеш."Хотєлка" хоч виросла?

Сер 2011-06-27 / 12:14:00
Вже пора за 20 років посадити тих мадярів нажопу, бо вони взагалі думають шо Закрпатття їхнє.

Петя 2011-06-27 / 12:12:00

Продажна влада дограється, а мадяри роблять шо хочуть і ніхто нічого їм не каже(**********).

Це я 2011-06-27 / 00:41:00
То такий експерт як я раввін.

2011-06-26 / 18:58:00
Дмитро Тимчук - цей так званий "експерт" - може і фахівець, але вже точно, що не з питань украно-угорських відносин, а стосовно Подкарпаття взагалі ...

2011-06-26 / 15:27:00
Да-а-а, закордонна інтернет-аґентура не спить. Строчить, без вихідних, сеґінятко... :)

2011-06-26 / 15:11:00
В ситуации возникшей на Украине и частности Закарпатьи, очень важна взвешенная политики Мадьярского правительства.
Украина в состоянии агонии. Сменяющие при власти друг друга криминальные кланы довели страну до состояния коллапса. Катаклизма нет, только по той причине, что "запросы" украинцев очень низкие и не превышают элементарных требований физиологического выживания, но и этот порог может быть "преодолен".
Всякие аналогии Украины и Словакии мягко говоря абсурдны.
В складывающейся ситуации, Закарпатье не имеющее собственных ресурсов, реально сможет рассчитывать только на Мадьярщину.
Продовольствие украинского производства уже дороже чем в ЕС, на Закарпатьи эти цены следует увеличить минимум на 30% /+ доставка/ и что в итоги - голодуха не за горами.
Поэтому если перефразировать слова "эксперта" :
"Отсутствие политики добрососедства со стороны Мадьярщины может стать угрозой национальной безпеки Украины", если только в Киеве на Закарпатье "не забили", типа выживайте как хотите, а мы разве что деньжат подкинем чтоб "граница с ЕС была на замке".
Что будет тогда думаю не сложно спрогнозировать.

2011-06-26 / 13:51:00

Попередній пост про що? Про який сайт мова, про які клони? Про який вітер?

Споглядач 2011-06-26 / 12:39:00
Чи не забагато уваги та ворожнечі щодо угорців на конкретно взятому сайті і його клонах????? Випадковість чи закономірність? Вітер з Мукачева.......і за прогнозами синоптиків буде ще більше посилюватись в цьому напрямку....обіцяють місцями невеликі опади, а в гірській місцевості можливі грози.....

ембер 2011-06-26 / 00:41:00

Обвинувачую Мадярщину"


"УКРАЇНСЬКИЙ НАРОДЕ!


Я, син Твій, подаю скаргу перед Тобою на народ мадярів, -


який від віків веде боротьбу проти Твоєї свободи й самостійности, -


який віками нас душить. Мадяри протягом століть тримали над нами свої залізні руки, жили з нашого поту, це народ, якого кожна сторінка в історії Закарпаття, наші предки - діди і батьки, матері й діти, називають вбивцями духа і тіла тисячів і тисячів синів Закар­паття. Я один з тисячів тих, що в новій неволі після тюрми, кон­центраційного табору і поліцейського нагляду, стаю до нової бо­ротьби проти Мадярщини, в надії здобуття волі, і в ім'я замучених кладу скаргу на народ мадярів за всі побої, за рани і за кров, у вірі, що український народ заступиться за своїх синів.


Перед тобою. Український Народе, обвинувачую Мадярщину:


- за розбиття руського князівства наших предків Закарпаття і вбиття князя Лаборця,


- за поневолення українського народу Закарпаття,


- за закріпачення українського народу Закарпаття,


- за мучення українського народу Закарпаття на будовах замків, фортець, каштелів і латинських костелів,


- за продавання закарпатських кріпаків у неволю,


- за вигнання з міст Закарпаття українського населення,


- за ліквідацію руських церков у містах, за заборону руси­нам оселюватись у містах Закарпаття,


- за нищення й фальшування документів про Закарпаття,


- на насильне переводжування русинів на протестантизм і проголошення русинів протестантами,


- за ув'язнення єпископа Василя Тарасовича і вигнання його з його монастиря та за знущання над іншими мукачівськи­ми Єпископами,


- за недотримання пунктів договору про заключення Унії,


- за погірдливе відношення до мукачівських руських єпископів, за покладання їх суфраганами латинського єпископа,


- за заборону руським єпископам Закарпаття висвячувати руських священиків і будувати нові руські церкви,


- за побори десятини від русинів латинськими плебанами і протестантськими пасторами,


(...)


- за окупацію Карпатської України, розбиття самостійної, не­залежної держави закарпатських українців у 1939 році й нове поневолення народу,


- за розстріли полонених оборонців волі Карпатської Украї­ни, ограбування трупів полеглих, за вбивання свідомих ук­раїнських інтелігентів і селян, за ув'язнення тисячів,


- за переміни шкіл на тюрми, за побої, за відвезення ув'язне­них в концентраційний табір,


- за насильну експортацію з Хуста єпископа Діонизія Нярадія, та насильне вивезення з Закарпаття оо. Василіян,


- за закриття українських гімназій, горожанських шкіл, тор­говельної академії й народних шкіл, за перемінення їх на мадярські,


- за палення українських книг з бібліотек Закарпаття,


- за матеріальну експлуатацію Закарпаття протягом років оку­пації, за причинення шкоди Закарпаттю в висоті понад три і півміліарда долярів,


- за персекуцію населення в роках окупації перекладуванням інтелігенції в глибину Мадярщини, за ув'язнення, му­чення у в'язницях, розстріли й вішання,


- за знищення пам'ятників карпатоукраїнських будителів Митрака і Добрянського в Мукачеві і Ужгороді,


- за план виселити закарпатських українців із Закарпаття.


Народе мій!


Це уведені лише найголовніші точки обвинувачення. Мадярів обвинувачує кожна сторінка нашої історії, тому, -


суди їх у своїй справедливості,


суди їх у своїй величі, як вільний і самостійний народ, народ з великою історією боротьби за свободу й самостійність,


суди їх гідно великих вчинків твоїх великих синів,


суди їх твердо й по-лицарськи, -


й відплати їм за все, що настраждали Твої сини й дочки, за час довгих


віків поневолення, - відплати їм і за побої, і за рани, і за кров!"


http://zakarpattya.net.ua/comments-news-77599/page/0.html

2011-06-25 / 18:38:00
"Експерта" меньше всего интересует ассимиляция венгров или кого-то другого.
Вопрос в другом.
Если Вы заметили "голубые" и "оранжевые" единым фронтом выступают против "гимна", "двойного гражданства" и других инициатив венгров.
Любому незаангажированному человеку понятно, что и то и другое элементы интеграции Украины в ЕС.
Возникает вопрос почему так.
Ответ простой, ни те ни другие в действительности в интеграции не заинтересованы, им выгоднее "ловить рыбку в мутной воде". Себя они уже давно интегрировали во всех отношениях и по сути живут в ЕВРОПЕ, пользуются всеми благами, но хотят "высасывать" из соотечественников водя "козла на поводке".
На первый фланг "борьбы" с мадьярами выталкивают маргиналов, так называемых патриотов, как пушечное мясо.
Закарпатье не вписывается в их "структуру" отношений на Украине Восток-Запад, отсюда и эти "блошиные" укусы.

P. jegyző 2011-06-25 / 17:56:00
Запитайте у пана "експерта" Тимчука: "протидія асиміляції" це в його розумінні негативна риса нації ?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини