Літературна агенція «Піраміда» представила в Ужгороді збірку еротичних поезій Олександра Гавроша

12 травня в Ужгородському прес-клубі відбулася презентація нового видання закарпатського журналіста Олександра Гавроша — збірки еротичних поезій «Тіло лучниці»

Журналісти зустрілися з представниками літературної агенції «Піраміда», яка видала книгу та займається її розповсюдженням. А також познайомилися із львівським художником Олександром Войтовичем, роботи якого використані у оформленні збірки.

Директор видавничих проектів ЛА «Піраміда» Ірина Школик розповіла, що «Піраміді» — вже понад 10 років, і серед її авторів — такі відомі літератори-сучасники, як Марія Матіос, Юрій Винничук, Василь Габор, Наталя Сняданко, Богдан Жолдак, Василь Шкляр та інші. ЛА «Піраміда», за словами І. Школик, займається не тільки друком книги, а й її рекламою та просуванням на ринок. Серед книг агенції — різнопланова література, зокрема й еротична. Однак вона, за висловом Ірини Школик, обов’язково «вишукана та елегантна». «Порнографію «Піраміда» не друкує, навіть якщо автор пропонує самостійно оплатити тираж, хоча пропозиції поступали неодноразово», — розповідає І. Школик. За її словами, книга О. Гавроша, оформлена ілюстраціями «найвідомішого еротичного художника» О. Войтовича, вже має неабиякий успіх. У львівських книгарнях книга коштує 18 гривень, в Ужгороді — 7. Продавці повідомляють, що ще до поступлення збірки у продаж активні читачки шукали у магазинах «Тіло дачниці», сплутавши назву книжки. Сам автор зізнався, що назву — «Тіло лучниці» — порадив Ігор Римарук, вихопивши фразу з тесту одного з віршів. Він же, зі слів автора, «надихнув» його і на створення вже другої збірки еротичних поезій, зазначивши у передмові до першої, що її автор «небезталанний».

Як розповіла заступник генерального директора ЛА «Піраміда» Євгенія Федишин, на книжковій виставці у Києві книгу О. Гавроша розкупили за один день, багатьом покупцям його ім’я вже було відоме. «Книга має усі передумови, аби стати одним із бестселерів «Піраміди», — вважає Євгенія Федишин.

Олександр Гаврош, пояснюючи, чому друкується у Львові, зазначив: «Біда закарпатських літераторів у тому, що вони не мають змоги вийти за межі регіону (окрім хіба відомого всій Україні Петра Мідянки), систему книгорозповсюдження зруйновано, тому книги, які тут народжується, тут же і помирають». Місцеві видавництва не дбають про літературний PR, каже О. Гаврош. Виданням своєї книги у львівській літературній агенції він також хоче наблизити видавництва України до закарпатських авторів, налагодити між ними контакти. «У Львові зовсім інший підхід до книговидання, аніж у нас, — стверджує Олександр Гаврош. — Автор не шукає гроші на друк книги. Якщо його література — вартісна, витрати бере на себе видавництво, натомість автор отримує відсотки з реалізації книги».

Ірина Школик зауважила, що робота ЛА «Піраміда» спрямована на те, щоб українці зрозуміли — українська література не обмежується Лесею Українкою та Франком: «Є автори, які сьогодні в Україні пишуть літературу світового рівня, справа лише за фаховими літературними агентами».
Ужгородський прес-клуб реформ
15 травня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини