Закарпатська "Свобода" закликає владу Закарпаття не вивішувати в День Перемоги червоні прапори

Заява Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Закарпатська "Свобода" закликає владу Закарпаття не вивішувати в День Перемоги червоні прапори

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звертається
до голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди, голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги та до всіх органів місцевого самоврядування на Закарпатті із вимогою не допустити вивішування 9 травня поряд з Державним Прапором України червоних прапорів. Синьо-жовтий державний прапор і червоне окупаційне знамено ніколи не можуть бути разом. Адже перший – прапор державності та національної гордості, другий – символ потоплення в крові України та рабства українців.
               
Закарпаття вперше в повній мірі відчуло на собі всі принади радянського режиму, коли на зміну угорсько-німецькій окупації прийшла нова, не менш жорстока окупація – совєцька. Ще в 1939 році тисячі наших земляків, втікаючи від угорського терору, перейшовши кордони з СРСР, були заарештовані і відправлені у концтабори собіру, де більшість з них знайшла свою смерть або каліцтво.У 1944 році "червоний" окупант, який отримав повну владу над Закарпаттям , розпочав свою імперську політику. Почалися колективізація і вивезення на сибір для сотень тисяч українців, репресії зв'язаних з ОУН та УПА закарпатців, репресії щодо національних меншин Закарпаття —угорців, німців та ін, яких десятками тисяч запроторювали до концтаборів і де більшість із них загинула. Тотальних репресій зазнала греко-католицька церква на Закарпатті. Після вбивства єпископа греко-католицької церкви Теодора Ромжі, в жорна тоталітарної системи на Закарпатті потрапило близько 170 греко-католицьких священиків: 18 із них померло під час допитів, 147 — вивезено на заслання, 40 із них загинуло в концентраційних таборах;  паралельно піддалися репресіям тисячі вірників.  В  підсумку греко-католицька церква на Закарпатті була повністю ліквідована і змушена була перейти в підпілля. Репресій зазнали і православна та протестантські церкви. Відбиралися монастирські землі, закрилося більшість монастирів, св'ященників арештовували, розстрілювали, примушували до співпраці з КДБ,... До цього додайте русифікацію і культурне закріпачення, і будемо мати лише частину колонізаторської політики радянської Москви щодо Закарпаття. І все це робилося саме під червоним прапором.
      
Зважаючи на вище наведені аргументи ВО "Свобода" вважає недоцільним, антиукраїнським і антигуманним використання символіки ворога українського народу і всіх вільнолюбивих народів світу, символу узурпаторів і імперіалістів - червоний прапор зі зображенням серпа і молота. Дозволяючи вивішувати прапори тоталітарного режиму в часи ХХІ ст., ми показуємо Європі не тільки своє історичне невігластво, а й свою неповноцінність як нації. В ці дні жодна вільна європейська нація не дозволить офіційної пропаганди окупаційних символів. Це заборонено резолюціями Європарламенту та Ради Європи. Навіть у країні, що програла другу світову війну - Німеччині - не буде подібного публічного приниження. То чому ж Україна повинна принижуватися?
      
Слід раз і назавжди зрозуміти— червоні прапори на вулицях України у травні 2011 року – це відвертий історичний реванш. Це ознака продовження окупації України. - історичної, духовної, мовної, культурної, інформаційної, економічної, політичної. Це намагання закріпити комплекс меншовартості і винуватості вже у нових поколінь українців, які народилися поза "совєтським" окупаційним рабством. Це пряме і брутальне
зазіхання на державність. Бо з історії знаємо: коли сьогодні є червоний окупаційний прапор, то завтра не буде синьо-жовтого національного стягу. Не може бути співжиття між злом, яке отримало поразку, та добром яке засвідчило свій тріумф 24 серпня 1991 року.
      
Тому, ніхто ніколи не відбере в Українців право та обовязок боронити свою національну честь і гідність. В Україні є один символ державної незалежності, гідності і
перемог – синьо-жовтий стяг. Його потрібно захищати усіма засобами. Для кожного українця є неприйнятним публічне вивішування в Україні будь-яких окупаційних символів. Органи державної влади та місцевого самоврядування, які ухвалюють подібні рішення – не лише брутально порушують Конституцію України, чинні судові рішення, глумляться над національною честю та гідністю, а й вчиняють державну зраду. Рано чи пізно за це їх буде притягнено до кримінальної відповідальності. Кожен свідомий українець повинен не допустити жодної публічної демонстрації та розміщення в Україні символів окупації. А червоні ганчірки, слідом за большевицькою імперією, давно мають бути на смітнику історії.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"

29 квітня 2011р.

Теги: Свобода, перемога, прапор

Коментарі

Рома 2011-05-01 / 11:40:00
....
Звичайно, якби тут існувала реальна опозиція, вона б устигла до 9 травня зробити десятки тисяч прапорів, плакатів, транспарантів, які стали б гарною, ядучою і зрозумілою контрагітацією проти червонопрапорної совєтчини.

Але політичної опозиції в Україні (крім як у телестудіях) немає. А намагання "зривати червоні ганчірки" – це дія за сценаріями провокаторів.

Утім, спроба відсидітися, відмовчатися теж передбачена цими сценаріями як перший крок до капітуляції. Що ж робити? Часу на роздуми майже не залишилося...

Сергій Грабовський,

Читайте на УП

василь 2011-05-01 / 09:56:00
стецько, 01.05.2011 00:33

ВО "Свобода"-Українська права партія,
зареєстрована в 1995, однак
діяла з перших років
здобуття незалежності. Програма ВО "Свобода" є
Програма захисту українців

Основні напрямки програми:
визнання голодомору та
репресій геноцидом українців,
захист української мови,
визнання ОУН-УПА,
національна та соціальна справедливість

а ти хто, і як тебе звати?

стецько 2011-05-01 / 00:33:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

2011-04-30 / 20:10:00
Гaличина - дивізія героїв!, Мельник, Бандера – герої України, Шухевич, Бандера – герої України!, Пам’ятай, чужинець, тут господар – українець!, Твоя байдужість – твоє рабство!, Бандера прийде, порядок наведе!

Sічове Sтрілецтво 2011-04-30 / 20:09:00
Галичина воювала проти червоної армії, проти польських та словацьких комуністів (партизан). А тому, ЗА УКРАЇНУ.
Військова колегія Дешена після міжнародних слухань у 1984-86 роках виправдала всіх бійців "Галичини". Ветеранам "Галичини" запропонували на вибір громадянство Канади, Великобританії, Австралії, США.
Воювати проти комуністів - не злочин. І не важливо, чиєю зброєю.

анонім 2011-04-30 / 17:38:00

http://korrespondent.net/ukraine/politics/1212482-vo-lvove-sostoyalsya-marsh-pamyati-divizii-galichina

Нацюки, чевствуйте вашу "СС Галичина" и кричите heil Bendera, heil Shuchevitch, heil OUN-UPA, heil Fürer (Adolf).

справедливість 2011-04-30 / 14:03:00

Крім хамства і образ сказати більше нічого? Адмін

2011-04-30 / 11:24:00
москалі організовують у львові 9 травня провокацію - хочуть пронести вулицями великий червоний прапор. організатор - москальська партія "родіна". кажуть, що найняли охорону. свободівська влада заборонила акцію. цікава буде подія

василь 2011-04-30 / 11:16:00
пропоную кожному, хто має дієву громадянську позицію 9 травня зірвати ту червону ганчірку і нікуди не втікати до приходу міліції. якщо так зробити в кожному населеному пункті, ніхто нам нічого не зробить

Злий дядько 2011-04-30 / 02:16:00
Думав прийду з работи й спати лягу -а не тут то було:) - цікава тема

Ембер -:) -знову ти тут?? деколи радує що ти не вподобаєшся таким як Гентош, не малюєш собі різні ніки і висловлюєш свою думку в одному векторі. Але!!!

Magyar Ember, 30.04.2011 00:18
оппоненты, нацюки, не способны ответить на том же уровне. ------------???????
Це ти шо бовкнув?? Хочеш діалогу??? -навчись спочатку слухати, а так -це просто звучить як проплочений монолог в одні ворота.

Да й в загалі -тема тут не про Ембера:) - а про комуняк та їх маразм з прапорами які вже пора забути, просто в них ще конвульсії, ну ніяк вони не хочуть сприйняти що живуть вони вже в Україні а не в СРСР, Нічого:) -час люстрації вже близько:) -нервуйтеся комуняки!!!

тарас 2011-04-30 / 00:23:00
Magyar Ember, 30.04.2011 00:18
оппоненты, нацюки, не способны ответить на том же уровне.

Ти про кого? Який у тебе "уровень", гаджов проплачений.

Тобі такий "уровень" потрібен ?????????

Magyar Ember 2011-04-30 / 00:18:00

"Хоч і суперечить "Правилам коментування", залишу, як є, щоб усі бачили рівень деяких коментаторів, чиї пости видаляються)). Адмін" (ц)


Подобного я в жизни не писал, однако ⅔ моих комментариев удаляются, так как оппоненты, нацюки, не способны ответить на том же уровне. Вот по-этому своим надо помочь!


2/3 ваших коментарів видаляються? БРЕХНЯ. Адмін

тарас 2011-04-30 / 00:03:00
Ember Zoltán. Я тебе прошу. Ну якщо ти правдивий угорець, і цим пишаєшся, то я тобі щиро заздрю, і хочу, щоб всі українці були якнайменше схожі на тебе в своїх національних почуттях. Але, яке відношення має Україна до СРСР з його "победою" у другій світовій війні? Чим твій Советский Союз був для нас кращий ніж гітлерівська германія чи наприклад гортіївська угорщина? Ми мали свою армію, яка боролася і проти одних, і проти других. Наша "війна" не закінчилася ще й сьогодні. Які прапори?????????

Ember Zoltán 2011-04-29 / 22:37:00
С одной стпрпоны полностю согласен с Свободой и подписываюсь по каждым словом Гуцула.
Но: карсный флаг (которого я ненавижу!) официалный флаг Советского Союза, который и был одним из победителей. Нельзя вывешивать среди победителей допустим украинский прапор, это будет изкажение истории. Историую надо знать, но ни в коем случае нельзя искривлять.

тарас 2011-04-29 / 22:25:00
Адмін, я тебе прошу, не видаляй коменти цих уродів. Це заводить і надихає!!!!!!!!!!!!!!!!

тарас 2011-04-29 / 22:23:00
михайлику, я тебе...

тарас 2011-04-29 / 22:21:00
фрол, ти нервуєш. і це радує. чекайте в гості 1-го і 9-го мая

михайло 2011-04-29 / 21:51:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

гуцул 2011-04-29 / 21:30:00
Червоний Прапор це шмат тряпки,Під Якою Сосітсткі війська забрали у наших Закарпатських людей,газдів,- Ваших Бабусь і Дідусів,-Хати,Землю,свободу,маетки,їх послали на шахти Донбасу,і в Сибір!!І Ми Закарпатці маємо вішати такі Прапори???Майте Совість хлопці!!Не кощунствуйте перед памяттю предків!!а коменти пишуть діти і внуки прийшлих "освободітелей" котрі занесли свої шмотки в наші хати ,і там до сих пір живуть і бояться звідти піти Гетьт!!

русын 2011-04-29 / 18:50:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини