Знахідка японських вчених дала змогу дослідити особливості нересту цих риб у природному середовищі. Отримані знання допоможуть краще організувати розведення вугрів, м'ясо яких високо цінують у харчовій промисловості, без шкоди для їх збереження.
Під час роботи, результати якої опубліковані 1 лютого в журналі Nature Communications, виявлено деякі нюанси нересту вугрів. Зокрема, встановлено, що лептоцефали, тобто вугроподібні личинки, вилуплюються на невеликих глибинах - 150-200 м.
Фахівці сподіваються, що їх дослідження допоможе державниму Агентству з вивчення рибальства налагодити розведення вугрів з ікринок. Минулого року відомство вживало деякі спроби в цьому напрямку, однак його технологія поки не годиться для комерційного використання.
Досі цей вид риб розводили з мальків або дуже молодих особин. Але з 70-х років поголів'я вугрів помітно скоротилося через активний промисел і кліматичні зміни.