В Ужгороді з журналістами зустрілися організатори фестивалю "Березневі коти"

Вчора з закарпатськими журналістами зустрілися організатор Міжнародного фестивалю сучасного еротичного мистецтва "Березневі коти" Вік Коврей та куратор фотовиставки Валентин Кузан.

В Ужгороді з журналістами зустрілися організатори фестивалю "Березневі коти"

За словами Віка Коврея, фестиваль з кожним роком еволюціонує і стає все більш глобальним. Так, "Березневі коти" проводяться вже не лише для естетичного задоволення, але й на користь суспільства загалом.

Цьогоріч "Березневі коти" будуть тривати три дні. Програма фесту є дуже насиченою та включає 19 різноманітних заходів серед яких, еротичні читання мачок (жіночі читання), мацурів (чоловічі читання), боді-арт, кіносеанси та вечірки. 

Першого дня відкривається фото-художня виставка. Фото, живопис, інсталяції будуть експонуватись в музеї Йосипа Бокшая. Організатори "Березневих котів" до проведення фотовиставки підійшли як завжди в нетрадиційній манері. Так, роботи будуть роздруковані на матеріалах, з яких виготовляються рекламні щити. Тож виставка може отримати назву "Реклама".
Куратор фотовиставки Валентин Кузан привідкрив завісу таємничості перед журналістами. Так, глядачі побачать роботи київського фотографа, який працює в жанрі "ню", Оллександра Задираки, роботи Володимира Павлишина-молодшого та власне – Валентина Кузана. До слова, зараз в музеї проходить виставка Володимира Павлишина-старшого. В рамках фотовиставки Олександр Задирака проведе майстер-клас з "еро-фотосесії". Також, за сприяння та під кураторством Оксани Гуранич демонструватиметься проект з фотографіями вагітних жінок.

В кав’ярні “Під замком" ("Снек") одночасно з виступом білоруських поетів буде проводитись виставка фоторобіт цих митців пера. Особливо Валентина Кузана вразила робота одного з білоруських поетів – Віталя Рошкова, який торік виграв у Закарпатті літературний поетичний слем. Загалом, на "Березневі коти V" завітає солідний десант білорусів. Так, до нас приїдуть фотограф, видавець та укладач.

В рамках фестивалю буде видана власна еротична антологія "Березневі коти", яка побачить світ і буде презентована 26 березня. До антології увійдуть роботи 53 найкращих з найкращих авторів усіх "мацур фестів". За допомогою фотоілюстрацій можна побачити якими були "коти".

Країною-гостем "V котів" є Польща, митці якої проведуть окремий літературний вечір. Тож можемо долучитись до поезії не лише метрів української літератури, але й сусідів. Організатори обіцяють цікаву і церемонію нагородження в рамках якої відбудеться вручення першої премії "За потенцію еротичного мистецтва". Окрім того, нагороду отримає Юрій Винничук – відомий львівський письменник, який також проведе великі літературні читання за участі кращих з кращих. 

В програмі фестивалю – демонстрація відеопоезії від британців, поляків, німців та безумовно українців. Не обійдеться і без гарячих дискусій. Так, відбудеться "круглий стіл" на тему: "Еротика в житті, мистецтві та її вплив на суспільство" участь в роботі якого візьмуть лікарі, священники та безумовно представники мистецтва. Але найепатажнішою родзинкою фесту стане вже традиційний слем.

Чекайте. "Березневі коти" вже поруч, а разом з ними і весна…

19 березня 2010р.

Теги: Берзневі коти, фестиваль, Коврей

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини