Концертний тур молодих виконавців за підтримки Віктора Балоги пройде по всьому Закарпаттю

Ще в далекі радянські часи Леонід Утесов співав "Нам песня строить и жить помогает, она, как друг, и зовет, и ведет, И тот, кто с песней по жизни шагает, тот никогда и нигде не пропадет". Наскільки ці слова актуальні і нині, підтвердили більше 5 тисяч мешканців Перечина, довколишніх сіл і численні гості, які зібралися на перше шоу концертного туру молодих виконавців естрадної пісні Закарпаття. Саме у Перечині 21 вересня, у день великого християнського свята Різдва Пресвятої Богородиці, за сприяння і підтримки лідера Єдиного Центру Віктора Балоги стартувала потужна мистецька акція, яка має на меті підтримати та популяризувати обдаровану творчу молодь.

Наскільки закарпатці співочий народ -- засвідчило започатковане за допомогою обласної організації Єдиного Центру караоке-шоу "Хочеш-співай". Навіть несподівано для організаторів, воно вже вкотре збирає величезну кількість глядачів і охочих показати свій талант у кожному районному центрі Закарпаття. "Нова хвиля Закарпаття" -- ще одна, уже професійна сходинка, можливість зробити "крок до зірок" для молодих талантів краю.   

Такої величезної, сучасної, професійної і "навороченої" сцени маленьке містечко Перечин досі не бачило. І навіть не всі досвідчені артисти - учасники концертного туру мали змогу бодай раз виступати на такій, а що вже казати про молодих місцевих виконавців.

Власне з Перечинщини було майже половина учасників чотиригодинного концерту. Скажімо, Мирослава Кухар робить на естраді лише перші кроки. Значно більш багата досвідом творча біографія Тетяни Кречко. Ірина Білець співає свої ж пісні, володарка І премії конкурсу "Вечори над Латорицею", учасник фестивалю ім. Машкіна. Захоплено глядачі вітали переможця телешоу "Караоке на Майдані", учасника конкурсу "Травневий зорепад", жителя села Сімер поруч з Перечином, Володю Мучичку, учасницю дитячого Євробачення і численних пісенних конкурсів у Німеччині, Санк-Петербурзі Тетяну Андріїв. І, звичайно, нікого не залишила байдужим ще маленька Даринка Степанюк - вона уже кілька років акапельним співом підкорює українські і закордонні сцени, є лауреатом численних конкурсів.

Початкуючі виконавці мали змогу одразу ж переймати досвід, вчитися поборювати сценічне хвилювання у більш "загартованих" естрадою колег - віце-містера у конкурсі талантів світу Степана Гіги-молодшого, солістки рок-опери берегівчанки Людмили Кручак, ужгородця Едуарда Ільницького, дуету "Камелія" -- авторки і виконавців колискової, що звучить на обласному телебаченні Тетяни і Сергія Раховських, заслуженого артиста України Олександра Садварія. "З-пів обороту" заводив глядачів, які запрудили усю центральну площу і скверик Перечина, й учасник телепроекту "Шанс" хустянин Іван Пилипець. Крім сольного виступу, він допомагав і отаману Карпат - Івану Поповичу.

Корифея, народного артиста України, як і годиться, організатори приберегли насамкінець програми. І чи то так було домовлено, чи Іван Дмитрович, який уже й не пам'ятає, коли мав змогу виступати у Перечині, сам розійшовся, та він не поїхав після 2-3 пісень, а виступав більше години. Сольно і з метром заспівали й дівчата - помічниці Поповича Олеся та Катерина. Катруся, родом із Донецька, навчається в Києві в Академії естради, а співала пісню ромською мовою та світовий хіт мексиканки Веласкес, яким починали свою кар'єру "Бітлз", співали Пласідо Домінго, Луї Армстронг, Елвіс Преслі, Елла Фітцджеральд - "Бесаме мучо" ("Цілуй мене міцніше").

Вітання від імені лідера Єдиного Центру Віктора Балоги глядачам передав керівник секретаріату обласної організації партії Володимир Шкріба. Впродовж туру по всьому Закарпаттю буде відкрито багато нових імен виконавців і закарпатських авторів тестів та музики. Скажімо, навіть в репертуарі відомого дуету "Камелія", який теж бере участь в турі, є пісня перечинки Мирослави Пекар.

-- Благословенна Закарпатська земля дала Україні та світову багатьох обдарованих, геніальних людей, - співаків, композиторів, артистів, спортсменів, громадських діячів,  які прославили  і нині прославляють свою Батьківщину.  А скільки юних талантів ще підростають у наших містах і селах! Вони заслуговують, щоб про них дізнався широкий загал, оцінивши мистецькі здібності кожного. Допомогти їм зробити вагомий крок на шляху до визнання й покликана "Нова хвиля Закарпаття", - переконаний голова обласної організації Єдиного Центру Іван Балога. - Разом з постійними благочинними проектами, покликаними підтримати найбільш нужденних жителів краю - самотніх, літніх людей, ветеранів, інвалідів, багатодітні та малозабезпечені родини,  Єдиний Центр особливу увагу приділяє й організації та проведенню різноманітних культурно-мистецьких заходів - концертів, фестивалів, конкурсів. Вони спрямовані на підтримку та популяризацію непересічних самобутніх талантів, народних традицій, організацію змістовного дозвілля молоді. Адже одним із своїх найголовніших пріоритетів Єдиний Центр вважає відродження та збереження національної культури, духовності нації, звичаїв нашого народу. І "Нова хвиля Закарпаття" є ще одним підтвердженням цієї щоденної кропіткої роботи.     

Завершився перший концерт "Нової хвилі Закарпаття" у Перечині чудовим феєрверком. Та учасники і глядачі не прощалися -- наступний концерт у рамках великого регіонального  туру -- 27 вересня 2009 року о 18.00 на центральній площі Великого Березного.

ЗІА "Простір"
22 вересня 2009р.

Теги: "Нова хвиля Закарпаття", концертний тур, Віктор Балога, молоді виконавці, Перечин, Великий Березний

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини