У Закарпатському "Єдиному центрі" обговорили негативні наслідки політичної та економічної кризи в Україні та шляхи їхнього подолання

В секретаріаті Закарпатської обласної організації Єдиного Центру відбувся круглий стіл, де обговорили актуальну для мільйонів наших співвітчизників тему «Негативні наслідки політичної та економічної кризи в Україні та шляхи їхнього подолання»

У Закарпатському "Єдиному центрі" обговорили негативні наслідки політичної та економічної кризи в Україні та шляхи їхнього подолання

 Своїми думками з цього приводу поділилися представники територіальних організацій Єдиного Центру, громадсько-політичних  організацій, експерти, провідні фахівці в області права, економіки, психології, а також працівники окремих державних структур, зокрема з питань працевлаштування, соціального захисту населення. Наскільки реальними є побоювання громадян, які наслідки матиме криза для робітників, селян, приватних підприємців, працівників бюджетної сфери намагалися визначити під час «круглого столу».

 За словами керівника секретаріату обласної організації Володимира Шкріби, світова фінансова криза та суттєві прорахунки українського уряду поставили багатьох наших співвітчизників перед нелегким запитанням: «Як жити завтра?»

  Єдиний Центр має за мету виробити прості, доступні кожному, але водночас дієві рекомендації щодо дій в умовах фінансової кризи. Приміром, як бути коли вас звільняють з роботи, виникли проблеми з виплатою кредиту чи  підприємство заборгувало вам зарплатню. Хвилює багатьох і питання як достроково забрати депозит з банку або якомога раціональніше використати кошти.

 На переконання члена Президії обласної організації Єдиного Центру Олексія Кіндрата, українцеві зараз як ніколи потрібна віра у себе, у своїх співгромадян, у свою державу, у нашу здатність вирішити всі проблеми у власних інтересах. Хай відбувається зниження купівельної спроможності гривні, але якщо цей процес контролюється державою  і супроводжується бодай частковим соціальним захистом людей, тоді все це можна пережити і врешті-решт подолати.

 Голова Виноградівської районної організації Єдиного Центру Олег Любімов відзначив, що нині важливо донести до співвітчизників таку істину: не панікуйте, бо паніка лише погіршить ситуацію. Адже дуже часто за подібних умов спрацьовує ланцюгова реакція: скажімо, якщо ви слідом за сусідом побіжите в банк знімати гроші з вкладу, за вами побіжить весь будинок, потім вулиця, район і місто. Таку атаку більшість банків навряд чи витримає.

 Варто пам’ятати: в Україні працює Фонд гарантування вкладів і якщо у банка будуть проблеми, ви зможете повернути свої гроші. Фахівці також радять зараз, по можливості, не продавати нічого, бо в умовах кризи всі товари на ринку коштують набагато менше своєї вартості. Не зайвим буде прислухатися і до такої поради, озвученої в ході «круглого столу»: під час кризи зберігати гроші треба лише в найбільш ліквідних інструментах. Іншими словами, зберігати готівкою або на дебетовій пластиковій картці (банкомати працюють цілодобово).

 Голова Мукачівської міської організації Єдиного Центру Михайло Лабош вважає, що громадяни мають більш наполегливо відстоювати свої права. Дієвим може виявитися  звернення за консультацією до юристів, які, в свою чергу, допоможуть написати скаргу чи позовну судову  заяву. Це стосується випадків незаконного звільнення з роботи, затримки заробітної плати, необґрунтованих вимог банків щодо кредитного договору чи процентної ставки.

          Наприклад, за словами правників, мало хто з клієнтів знає: якщо  банк, згідно угоди, має право підвищити проценти за кредитом, тоді він зобов’язаний надати вам детальне пояснення, що входить в реальну вартість кредиту (реальна вартість: процентна ставка за кредитом плюс сума, яку Ви сплачуєте за послуги банка плюс інші витрати).  Банк також повинен навести обґрунтовані підстави, згідно яких він збільшує відсоткову ставку, інакше Ви не зобов’язані сплачувати нові проценти за кредитом. Якщо банк надіслав Вам Додаткову угоду до раніше укладеного кредитного договору банку, в якій повідомляє про підвищення процентних ставок за кредитом, пам’ятайте: Ви не зобов’язані підписувати таку угоду, якщо Ваш договір з банком не передбачає права банку змінювати процентну ставку за кредитом. Тому уважно передивіться текст договору.

          Подібні круглі столу найближчим часом заплановано провести в усіх територіальних організаціях Єдиного Центру, а вироблені фахівцями рекомендації через місцеву пресу донести до жителів області, повідомили з прес-служби обласної організації Єдиного Центру.

ЗІА "Простір"
17 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини