У Мукачівській міській картинній галереї відкрилась персональна виставка Аттіли Коприви

Минулого тижня в міській картинній галереї відбулося відкриття персональної виставки полотен Аттіли Коприви.

У Мукачівській міській картинній галереї відкрилась персональна виставка Аттіли Коприви

Мукачівський живописець та мистецтвознавець після закінчення Ужгородського училища прикладного та декоративного мистецтва, навчався у Львівській академії мистецтв, яку закінчив у 1997 році. З 1997 року викладач Мукачівського технологічного інституту, засновник школи моделювання та дизайну одягу, а у 2004 році він став ініціатором створення музею прикладного мистецтва Закарпаття при МТІ. З 2005року завідувач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатського художнього інституту, кандидат мистецтвознавства. У 2006 році його прийнято до Національної спілки художників України, а у 2007 році стає членом Угорської академії наук.
Присутній на відкритті виставки, секретар Мукачівської міської ради Золтан Лендьєл відзначив вклад митця у виховання молодого покоління художників, його багатогранний талант та високий професійний рівень.
- Як художник він має уже свій власний почерк. Композитор із семи нот створює гамму звуків і від того, як ця композиція створена, ці звуки полонять душу людини, викликають високі почуття. Із семи кольорів веселки, художник підбираючи ці кольори створює відповідні полотна і від того, на якому духовному та професійному рівні він може це зробити – ці полотна нас вражають більше або менше. Аттіла Тіберійович має вже свій власний почерк в образотворчому мистецтві. Він знайшов ті кольори веселки, які притаманні тільки йому і які радують нас, палких поціновувачів живопису. Я бачу велике майбутнє цієї людини, яка дуже творчо і науково підходить до вибору свого напрямку у цій галузі мистецтва, і тому мені залишається тільки єдине, побажати цій молодій людині великих творчих успіхів, щоб він прославляв наше місто та державу далеко за її межами, щоб його творчість надихала інших людей, щоб він сповна використав ті таланти , які даровані йому Богом, - підкреслив Золтан Золтанович.
Великий шанувальник та знавець творчості Аттіли Коприви О.Ю.Галай підкреслив самобутність молодого мукачівського митця, його постійний пошук. – Найбільше ціную в Аттілі, що він як митець не закостенів, не зупинився на досягнутому. Видно як він і далі продовжує розвиватися, постійно удосконалюючи свою техніку. Додаючи все нових граней та штрихів, які відрізняють його від інших майстрів пензля Аттіла Коприва впевнено досягає нових вершин у малярському мистецтві. Він постійно у пошуку, а це значить , що нас кожного разу чекає щось нове у його творчості. Не дивно, що роботи художника зустрічаються у багатьох серйозних колекціонерів, його уже знають не тільки в нашій країні, але й за кордоном. Це не дивно, адже він активний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок, пленерів.
Багато теплих слів пролунало на адресу мукачівського живописця та мистецтвознавця від колег, зокрема, голови Закарпатської організації Національної спілки художників України, заслуженого художника України Бориса Кузьми, академіка Національної академії мистецтв України, народного художника України, лаурета премії ім..Т.Шевченка Володимира Микити, який, до речі, давав рекомендації Аттілі Коприві при вступі до Національної спілки художників України, а також від проректора Закарпатського художнього інституту, кандидата мистецтвознавства Михайла Приймича та народного художника України Золтана Мічки.
Присутні на відкритті виставки отримали велику насолоду від творчості митця, зокрема, його картин. А всі бажаючі духовно та творчо збагатитися мають чудову нагоду зробити це відвідавши міську картинну галерею.

Іван Лендьєл, м.Мукачево, ЗІА «Простір»
04 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини