Спорт для неспортсменів пропагує Центр фізичного здоров'я в Ужгороді

Протягом року в Ужгороді у складі управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді працює міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". Про призначення та перші підсумки діяльності цієї установи розмовляємо з її директором Сергієм Шпонтаком.

— Призначення Центру сконцентроване в його назві — "Спорт для всіх". Тобто ми прагнемо створити сприятливі умови для занять фізкультурою і спортом усіх охочих — від дітвори до людей похилого віку, причому якнайближче до місць проживання і в місцях масового відпочинку. Це так званий вуличний або ж дворовий спорт.
Насамперед Центр опікується школярами, котрі не зайняті в спортивних секціях. Наша мета — забрати їх із вулиці. Тому, окрім того, що ми допомагаємо їм в облаштуванні майданчиків чи приміщень у мікрорайонах для занять спортом, проводимо й різного роду спортивні поєдинки. Так, цьогоріч відбулися змагання на першість міста зі стрітболу, міні-футболу та волейболу, в яких кращими стали міні-фут-болісти з мікрорайону Радванка, котрих на громадських засадах тренує вчитель фізичної культури економічного ліцею Р. Харін; волейболісти з району 8-го ЖРЕРу (директор І. Зе-лінський) та стрітболісти з Радванки (В. Звурський). А ще діти стали учасниками змагань "Нумо, хлопці", а влітку ті, хто відвідував літні оздоровчі табори, взяли участь у "Веселих стартах". Подібні заходи, до всього, допомагають виявляти дітей, здібних до спорту, тож триває свого роду природний відбір до спортивних шкіл. Відрадно, що в цій справі ми не одні. Нашими надійними партнерами по всіх масових заходах є директори ЖРЕРів №№ 5 та 8 Надія Петрішка й Іван Зелінський. Хотілося б мати й від інших їхніх колег таку саму підтримку.
У найгустонаселеніших районах міста працюють 7 дитячих тренажерних майданчиків та на території ЖРЕРу № 6 — дитячий спортивний майданчик. Три з них — на Оноківській, перед Падіюном та в "новому" районі — під опікою Центру, інші — ЖРЕРів. На жаль, два з них (при ЗОШ №№ 12 та 15) у дуже поганому стані й потребують серйозного ремонту. Непокоїть нас і ситуація зі спортмайданчиками. Нещодавно ми провели їхній опис і побачили доволі невтішну картину: якщо не брати до уваги ті, що на територіях освітніх закладів, то в місті всього 2 футбольні поля та 1 волейбольна площадка. Тож порушуватимемо питання про облаштування нових.
Оскільки наш девіз "Спорт для всіх", то своїми заходами ми охоплюємо й інші категорії ужгородців. Так, для родин провели змагання "Тато, мама, я — спортивна сім'я"; для
підопічних Територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян — змагання з шашок, шахів та доміно. Загалом же в цьогорічному активі нашого Центру 85 змагань різного роду. Зокрема, 30 —з футболу, 15 — з баскетболу, 5 — з волейболу, 20 — із шахів, 15 — з шашок, 2 — з доміно. Адо Дня міста плануємо показові виступи з авіамоделізму та рукопашного бою.

Олена Макара, Ужгород
30 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини