Закарпатська ліга КВН завершила 9-й сезон

Закарпатська ліга КВН завершила 9-й сезон. 19 і 21 вересня в залі СЦД “Ювентус” пройшли дві фінальні ігри, у яких розігрувалися титул Чемпіона і Кубок Закарпатської ліги КВН.

За чемпіонське звання боролися команди “От фонаря до Галуша”, “Перемога” і “Не ПоНяЛ”.

Гра вийшла цікавою, боротьба велася в кожному з п`яти конкурсів, і тільки після домашнього завдання визначився переможець. Чемпіоном Закарпатської ліги КВН сезону 2005-2006 стала команда “Не ПоНяЛ”, котра всього на 0,2 бали випередила суперників. Команди “От фонаря до Галуша” і “Перемога” розділили 2-3 місця.

У фіналі Кубка на сцену вийшли 7 команд: “Вхід у змінному взутті” (гімназія), “Перелом” (медичний ф-т УжНУ), “Тыры-пыры” (економічний ф-т УжНУ), “Карусель” (математичний ф-т УжНУ), “Самогон”, “Піжони” і “Труднощі перекладу” (ф-т РГФ УжНУ).

Гра була яскравою, емоційною і дуже смішною. Команди показали одне загальне привітання, зіграли розминку і домашнє завдання. Члени журі не ставили оцінок, а просто наприкінці гри порадилися й оголосили переможця. Кубок дістався "Піжонам".

Тепер детальніше...

Глядачів на фінал Чемпіонату Закарпатської ліги КВН прийшло дуже багато. Традиційний парад команд учасників вже зірвав купу оплесків, і це не дивно, тому що в фінал вийшли дійсно три найсильніші команди ліги. Створена в цьому сезоні команда “От фонаря до Галуша” (щоправда, створена з КВНників з великим стажем) здобула дві перемоги, “Перемога”, яка була призером минулого фіналу, теж на шляху до фіналу здобула дві перемоги, і команда “Не ПоНяЛ”, яка була теж учасником минулорічного фіналу, здобула три перемоги. Усі три команди дуже амбітні, і усі три підійшли до фіналу з “великими нервами”.

Постійний ведучий КВНу Микола Анброх змінив традиційну зелену сорочку на яскравий, сяючий бордовий фрак, і був як завжди на висоті.

Безкомпромісне жербкування перед грою визначило, що першою свою візитну картку буде показувати команда “От фонаря до Галуша”. Хлопці забули, що на початку треба додати трохи драйву, щоб розворушити глядача, тому їх перший виступ був хороший, але не настільки, щоб виграти привітання. Другими на сцені з’явилися хлопці з “Не ПоНяЛ”, вони ж про драйв не забули, почали з популярної пісні “Коламбія пікчерз...”, яку вони перетворили на “Студія Довженко...”, кілька вдалих жартів на актуальні для Закарпаття теми, кілька гарних картинок і “фіналка” не менш популярного “Бумбоксу” примусили зал вітати їх оваціями. Третьою виступала “Перемога”. Хлопці теж нормально “драйванули”, але трошки недопрацювали з жартами, отож “візитку” виграла команда “Не ПоНяЛ”.

Другий традиційний конкурс на Закарпатському, і не тільки, КВНі – розминка. Кілька вдалих запитань, кілька влучних відповідей і знову першими в цьому конкурсі команда “Не ПоНяЛ”. Найбільших овацій у цьому конкурсі зірвало їх питання: “Правда ли, что парни с нового района возят ночью девчонок на БАМ, чтобы почитать им стихи Пушкина?” Таким чином “Не ПоНял” збільшив розрив, але їх лідерство на цьому конкурсі завершилось.

Третій конкурс був новий для Закарпатського КВНу, він називався КВН-дует, тобто на сцені повинно бути не більше двох чоловік. “От фонаря до Галуша” з “курилкою” у Верховній Раді і “Перемога” з диспетчерською таксі просто розірвали зал. Команда “Не ПоНяЛ” підготувала на цей конкурс відверто слабий виступ, і опинилася на другому місці, попереду на 8 десятих бала опинилася “Перемога”, а на третьому – на 2 десяті – “От фонаря до Галуша”.

Капітанський, четвертий, конкурс був практично рівним, 4 десятих відіграв Мирослав Качур (“От фонаря до Галуша”) у Ростислава Буланова (“Не ПоНяЛ”), а той в свою чергу відіграв 4 десятих у Сергія Кібальникова (“Перемога”). Отож перед останнім конкурсом між командами був незначний відрив усього по 2 десяті. Першими залишилась “Перемога”, другими стали “Галуші”, і на третьому місті опинилась “Не ПоНяЛ”. Всі розуміли що все вирішиться в “домашці”...

П’ятий конкурс – “домашка”, був зіграний практично рівно, трохи кращими виявилися хлопці з “Не ПоНяЛ”. Їхня фінальна пісня – пародія на Діму Білана – зірвала більше овацій, і саме це вивело їх на перше місце, всього на 2 десятих бала.

Емоцій було дуже багато: радість, сльози, розмови про те, що півфінали були кращими... Але, думаємо, фінал теж вдався, можливо не таким яскравим, як від нього очікували, але, все-таки, вдався.

Перше місце – “Не ПоНяЛ”, вони стали чемпіонами вдруге через п’ять років, двічі вони були володарями Кубка Закарпатської ліги КВН.

Не менш емоційно і традиційно у більш домашній обстановці пройшов фінал Кубка. Теж дуже амбітні команди зустрілися на сцені СЦД “Ювентус”. На сцену вийшли 7 команд: "Вхід у змінному взутті" (гімназія) – дуже досвідчена дитяча команда, “Перелом” (медичний ф-т УжНУ) – новачки в сезоні, але з дуже потужним стартом, “Тыры-пыры” (економічний ф-т УжНУ) – вони прийшли на зміну “Тяп-ляп” і теж непогано зіграли сезон, “Карусель” (математичний ф-т УжНУ) – команда без досвіду, але з великим гумористичним потенціалом, “Самогон” – досвідчені КВНівські хулігани, “Піжони”, єдина жіноча команда в Закарпатській лізі і “Труднощі перекладу” (ф-т РГФ УжНУ), нестабільна, але цікава команда КВН.

Розпочалася гра з КВНівської “яєшні”, спільного привітання усіх команд. Цей вступний конкурс пройшов в темпі і оплесках.

На фіналі кубка журі оцінок не ставить, тому їх робота була дещо простішою ніж у фіналі Чемпіонату. Другий традиційний конкурс – розминка, всі команди нервували, тому розминка пройшла не найкращим чином, але все одно було кілька вдалих питань і відповідей.

Третім конкурсом був – фрістайл – довільна КВНівська програма. Ось тут команди й показали весь свій потенціал гумору. Практично всі команди зривали овації, але кращими виявилися “Піжони”. Свій виступ вони переважно зробили у віршованій формі, нарешті їх гумор зал прийняв повністю, тому їх виступ пройшов на “ура”.

Поки члени журі вирішували, кому дістанеться кубок із “справжнього золота”, показовий виступ на сцені показували чемпіони – “Не ПоНяЛ”. Кубок заслужено дістався “Піжонам”.

Також були підведені підсумки сезону і вручені дипломи в декількох номінаціях:
“Кращий актор” – Олексій Фріга (“Перемога”)
“Краща актриса” – Наталка Цифрак (“Тыры-пыры”)
“Кращий капітан” – Олександр Олашин (“Перелом”)
“Команда – відкриття сезону” – “Перелом”
“Зірка надії” – Аліна Возняк (“ВУЗВ”) і Нікіта Кібальников, який має скоро народитися (поки “Піжони”).

Також, найбільш активні учасники КВНівського руху були нагороджені дипломами від міської ради “За вагомий внесок в розвиток молодіжного руху міста”. Вручав їх начальник Управління сім’ї і молоді міської ради Олег Муртазін, який у своїй промові сказав, що не КВН є частиною молодіжного руху, а молодіжний рух є частиною КВНу. Ось імена активістів: Борис Шатров, Сергій Денисенко, Олександр Бонь, Микола Анброх, Ростислав Буланов, Тимур Таштанов, Мирослав Качур.

Десятий сезон Закарпатської ліги КВН стартує в жовтні, отож чекаємо всіх на іграх Закарпатської ліги КВН.
З посмішкою, прес-служба Закарпатської Ліги КВН
26 вересня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини