Юні майстри Закарпаття змагаються за призи ІІ Міжнародного молодіжного фестивалю "Опішне-2008"

Другий тур ІІ Міжнародного молодіжного фестивалю "Опішне-2008" проходить у формі творчого практикуму і триває десять днів. Розпочався він 1 липня. Й до цього часу учасники другого туру, які перемогли в конкурсі художніх робіт в своїх вікових групах та номінаціях, проживають на базі Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату "Колегіум мистецтв в Опішному".

Юні майстри Закарпаття змагаються за призи ІІ Міжнародного молодіжного фестивалю "Опішне-2008"

Юні митці віком від 10 до 23 років працюють над створенням конкурсних робіт в майстернях цього колегіуму під керівництвом провідних українських художників і народних майстрів. Вони виготовляють художні твори в тій номінації, в якій виграли І-й етап Фестивалю.
Переможниця в номінації "Декоративно-ужиткове мистецтво" в ІІІ віковій групі, четвертокурсниця Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Юлія Рев’юк розповіла "Новинам Полтавщини" про свої конкурсні вироби. Дівчина на перший етап конкурсу виготовила шкіряну жіночу сумку й посіла перше місце. Зараз працює над створенням ранця. – "Це вже майже готовий виріб, - показує Юля, - залишилося тільки кілька оздоблень. Орнамент на ранці виконаний у гуцульських традиціях кераміки.
Тут поєднані три кольори: зелений, жовтий та коричневий на білому тлі", - розповіла майстриня. Родом Юлія Рев’юк з містечка Тисмениця, що на Івано-Франківщині. У майстерні творчо-виробничої бази колегіуму працювати разом з іншими учасниками дівчині досить складно. – "Добре тим, хто робить, наприклад, аплікації з яєчної шкарлупи, - розповідає майстриня, - тихо, спокійно. А я встаю у 5 годин ранку й починаю стукати з усієї сили молотком… Й сама втомлююся, й іншим заважаю, - посміхається Юля. Зараз дівчині 21 рік. Працювати над виготовленням таких виробів почала, коли вступила навчатися декоративно-прикладному мистецтву на спеціальність шкіра.
На даний час Юлія Рев’юк працює над створенням власної колекції аксесуарів "Радість". До неї вже ввійшли пояси, три нагрудні прикраси, одна на плечі, сумка та новостворений ранець. Юля розповідає, що вже проводила показ своїх виробів. Їй навіть пропонували продати окремі речі, та дівчина поки відмовляється. Цікаво, що сумку, з якою вона стала переможницею І етапу фестивалю, Юля збирається запатентувати. До речі, у цьому Творчому практикумі беруть участь не лише переможці І, ІІ, ІІ вікових груп у кожній номінації з України, а й представники чужоземних країн. За звання кращого у своїй сфері змагаються вихованці з навчальних закладів Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Донецької, Львівської, Запорізької, Закарпатської, Полтавської, Луганської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Черкаської та інших областей України.

"Новини Полтавщини"
09 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

Гість 2012-02-22 / 09:16:19
Яка різниця, Юляна, торбочка гарна, мені подобається.

Юлія Рев'юк 2010-07-26 / 22:17:00
які безграмотні журналісти, що навіть не можуть відрізнити Прикарпаття від Закарпаття!!!!! Івано-Франківськ - це Прикарпаття!!!!!!! на мою думку, в цій статті автор так пофантазував......!!! дуже багато перекручених фактів, а ще більше - видумок!!!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини