День захисту дітей Закарпатський народний хор відзначить авторським проєктом "Зіркове майбутнє Срібної Землі" (ФОТО)

4 червня о 16.00 у внутрішньому дворику Ужгородського замку (Краєзнавчий музей ім.Тиводара Легоцького) колектив представить свій арт-проєкт «Зіркове майбутнє Срібної Землі».

День захисту дітей Закарпатський народний хор відзначить авторським проєктом "Зіркове майбутнє Срібної Землі" (ФОТО)

Вже шостий рік поспіль Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук залучає до цього унікального проєкту талановитих дітей краю. І навіть повномасштабна війна в країні не стала на перешкоді реалізації цієї ініціативи, бо зараз, як ніколи, наші діти потребують турботи, захисту, забезпечення їх базових потреб. Серед інших – вчитися чомусь новому, можливості розвивати свої таланти, зростати в атмосфері любові до народної пісні, танцю, традицій і звичаїв рідного краю. А нагода виступити на одній сцені з професійними виконавцями – дуже цікавий і цінний досвід для початківців. 

Створений у 2018 році, проєкт «Зіркове майбутнє Срібної Землі» вже став творчою майстернею для сотень дітей з різних куточків Закарпаття – юних співаків, танцюристів, музикантів, акторів. І тут ідеться не лише про вихованців різних дитячих студій і творчих шкіл, а навіть про малюків. Зокрема, наймолодшою учасницею в історії проєкту стала Меланія Матилчак: їй ще й трьох років не виповнилося, коли вона підкорила серця глядачів на минулорічному «Зірковому майбутньому Срібної Землі». Порадує своєю появою ця зіронька і цього разу. Серед наймолодших буде також вихованець «Творчої майстерні Ігоря Білика» Артем Поп (4 роки, м.Мукачево). 

А загалом у проєкті візьмуть участь: Анна Шпонтак і Богдан Бобуський, учениці Ужгородської музичної школи №1 Каріна Корнута та Валерія Стулішенко (викладач – М.Мудранинець); Ужгородську школу мистецтв представлять Антон Радік (викладач – І.Халус), зразковий ансамбль народного танцю «Карічка» (керівник – заслужена артистка України Л.Вайзер) і фольклорний ансамбль «Музики» (керівник – Тетяна Федурця); чаруватимуть своїм співом вихованки Мукачівської школи мистецтв ім.І.Мартона Євгенія Карпович і Трініті Попович (викладач – Ігор Білик). До проєкту також долучаться вихованці Студії музичного розвитку Перечинського КЗ «Центру культури і дозвілля» (керівник – Леся Магада); дитячий гурт сопілкарів «Дударик» і зразковий аматорський фольклорний гурт «Родина» Тур’є-Реметівської школи мистецтв, що на Перечинщині (викладач – Ольга Мицька); Валерія Попадинець із Хустської школи мистецтв (викладач – Неля Деяк); ужгородська учениця-волонтерка Анна Гринь; танцювальний колектив Свалявської школи мистецтв (керівник – Лілія Дулішкович). А юні учасниці Закарпатської школи моделей «A'Star» (керівник – Анна Феєр) під музичний супровід артистів Закарпатського народного хору продемонструють фешн-шоу у народних строях «Із роду в рід». Доповнить все дійство пара юних ведучих – Наталка Чепурна та Назар Майданець (дитяча театральна студія «Бавка»).

У програмі – твори із діючого репертуару колективу, що є однією з умов проєкту. Концерт присвячений Дню захисту дітей і спрямований на підтримку ЗСУ. Також буде вшановано пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Своєю майстерністю з талановитими дітьми ділитимуться народний артист України Петро Матій, заслужена артистка України Яна Садварій, Ольга Свида, Вікторія Тимко та ін. Крім відомих закарпатських народних пісень будуть виконані яскраві танцювальні композиції. Завершиться свято «Червоною калиною», яка стала символом незламності українського духу. 

 

 

Таїсія Грись

01 червня 2023р.

Теги: майбутнє, концерт, хор, Срібна Земля, діти

НОВИНИ: Культура

15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
» Всі новини