Земля для "боксерів". "Ужгородський балаган" в трьох діях

В обласному центрі Закарпаття "боксерська" організація, за якою тягнеться виразний кримінальний шлейф, намагається привласнити землю, котра, за законом, мала би бути прибудинковою територією

Земля для "боксерів". "Ужгородський балаган" в трьох діях

Дія перша: Тихий шурхіт

Був собі двір, колись зі спортивними майданчиками, наразі досить занедбаний і привабливий для всяких невлаштованих громадян. У дворі стояла котельня, як і багато де ще по місту. В цю котельню, як і багато куди ще по місту, тихцем пробралася організація "Федерація боксу Закарпатської області", яка спочатку взяла котельню в оренду, а згодом, на підставі "невід‘ємних покращень" у вигляді пластикових вікон та цеглин, викупили котельню у приватну власність нібито під створення спортивного залу. Далі – більше: громадська організація, яка, на словах, готує спортсменів, звернулася до депутатів міста з проханням дати їм дозвіл на оформлення проєкту землеустрою за цільовим призначенням "для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами розважальної та ринкової інфраструктури...".

Звісно, що людям, які живуть навколо двору, у такому вигляді нове сусідство виглядає геть небажано з двох причин: чому якісь незрозумілій організації раптом дають у власність землю всередині земель загального користування громади міста, і чому їм погоджують таке цільове призначення, яке вочевидь означає, що посеред двору виросте багатоповерхівка, а процес її будівництва створить купу дискомфорту і негативного впливу на здоров'я людей у вигляді шуму, пилу, неможливості гуляти в дворі і так далі. Крім того, незрозуміло, чи можна взагалі будувати багатоповерхівку на болоті, засипаному шлаком і будсміттям і чи це не призведе до руйнування навколишніх будинків.

Межі земельної ділянки, на які погодилися жильці. Але які не було взято до уваги

До речі, пошук інформації про "ФБЗО" нічого путнього, крім інформації про установчі дані, не дає, ніяких спортсменів, ніяких чемпіонів, жодної активності організації та її керівника в публічному інформаційному просторі не знайшлося. Натомість, за організацією, в числі бенефіціарів якої є ряд "резонансних" особистостей, тягнеться виразний публічний кримінальний шлейф - наприклад Михайла Данила було затримано за звинуваченням  в організації замаху на вбивство начальника Управління захисту економіки у Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Андрія Іванківа, а Андрій Стрижак, за даними Офісу Генерального прокурора та ЗМІ, був затриманий як організатор схеми торгівлі автомобілями, викраденими в ЄС.

Скрін про організацію нижче:

Наразі на сайті Ужгородської міської ради є тільки один протокол земельної комісії, де фігурує заявник "ФБЗО", – скріншот протоколу №66 від 20.07.2022 цій організації давали 0,4785 га в нашому дворі під будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку..."

Про всякий випадок – є ще одна організація з подібною назвою, просимо не плутати: Федерація боксу в Закарпатській області:

Дія друга: мікро-скандал і танці з бубнами

Завдяки чуткам і людям про наміри "ФБЗО" зі Стрижаком в засновниках жителі будинків навколо двору, в якому стоїть котельня написали вісім звернень на ім‘я голови військової адміністрації області Віктора Микити і міського голови Богдана Андріїва. Результатом звернень став різкий сплеск активності міського голови, який особисто двічі відвідав двір і зустрівся з людьми, які живуть у будинках, що безпосередньо межують з двором. Спочатку міський голова приїхав у двір з колегами, потім зустрівся з активом жильців і представником "ФБЗО" у міській раді, після цього жильці пішли на земельну комісію, де пояснили свою позицію, на що члени комісії дружно запевняли, нібито вони підтримають позицію жителів будинку (ОСББ Добролюбова 6), і не будуть підтримувати невідомо кого, коротше сесія одночасної клоунади, націлена на заспокоєння людей. Наступного дня міський голова, представники активу, спеціалісти міськвиконкому та інші учасники зібралися ще раз у дворі, де разом подивилися на "старі" межі ділянки навколо котельні і домовилися, що в цих межах і буде надана ділянка "ФБЗО". Нібито все нормально, землевпорядник змінив межі, зміни було подано на розгляд земельної комісії, чекаємо комісію. Наступна земельна комісія (14.09) не відбулася, ще наступніша (21.09) комісія відбулася, актив, який прийшов на комісію "попросили" почекати у коридорі, щоб, увага, "не створювати балаган". На комісію "дозволили" зайти "комусь одному", але зайшли два представника ОСББ, хоча засідання комісії мають проходити у безперешкодному доступі жителів міста.

На комісії нам сказали, що наше питання вже вирішено, при цьому нібито так, як ми просили. Коли ж ми попросили показати, що саме вирішено, виявилося що питання "вирішено" в межах, які нас геть не влаштовують і які не відповідають домовленості, досягнутої у дворі.

Ліричний відступ про земельну комісію:

Голова комісії – Мильо Володимир Володимирович;
Слуга народу

Заступник голови комісії – Ковальський Анатолій Володимирович;
Батьківщина

Секретар комісії – Смірнов Віталій Володимирович;
Рідне Закарпаття

Члени комісії:

Глагола Віталій Ярославович;                                                                                          Рідне Закарпаття

Козак Василь Андрійович;                                                                                               Батьківщина

Маєрчик Павло Степанович;                                                                                            ОПЗЖ

Прозор Євгеній Ігорович;
Партія твого міста

Сідун Юрій Васильович;                                                                                                   Партія твого міста

Тарахонич Вікторія Юріївна,                                                                                            Європейська солідарність

Окремо хочу відзначити, що найбільше "відстоювали" права "ФБЗО" в порядку спадання активності: пан Смірнов, пан Ковальський, пан Глагола і, звісно, пан Мильо. Тут трішки про голову земкомісії:

Цікаво, що пан Ковальський дуже нахваляв здобутки "ФБЗО" з підготовки спортсменів і чемпіонів, чим, мабуть, хотів довести, що організація заслуговує на отримання ділянки під забудову багатоквартирного будинку. Не розумію зв‘язку: громадська організація має на меті спортивний розвиток, підготовку спортсменів і спортивні здобутки, до чого тут багатоквартирний будинок, спитає нормальна людина. Також пан Ковальський намагався налякати представницю ОСББ тим, що ведеться запис засідання комісії, тож тепер ми принаймні знаємо, що запис ведеться, і щоб перевірити правдивість цих слів можна попросити переглянути запис.

Загалом згадані члени комісії не дуже приязно поводять себе з громадянами, які відстоюють свої інтереси, що теж наводить на певні висновки щодо чистоти їх депутатських думок.

Дія третя (завершальна): бабло чи добро?

Підсумок: на сесію в першій декаді жовтня йде питання виділення землі "ФЗБО" площею 0,19 га, що є неприйнятним для жителів навколишніх будинків, а також за неприйнятним призначенням "для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об‘єктами розважальної та ринкової інфраструктури...".

Ми не хочемо, щоб невідомо хто невідомо для чого забирав землю, якою ми користуємося.

Ми не хочемо, щоб в нашому дворі будували багатоповерхівку. Є чинний генплан міста, на якому нема позначеної багатоповерхівки на місці колишньої котельні.

Є стаття 42 ЗКУ, яка говорить, що земля, про яку тут йдеться, має бути надана ОСББ. Чому ж тоді члени земкомісії так вперто проштовхують питання "ФБЗО"?

Стаття 42. Земельні ділянки багатоквартирних будинків

{Назва статті 42 із змінами, внесеними згідно з Законом № 417-VIII від 14.05.2015}

1. Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.

Наталя Волошин

29 вересня 2022р.

Теги: земля, ділянка, бокс, Стрижак, Данило

Коментарі

два глаголи 2023-01-09 / 20:41:06
А з іншого боку згаданого подвір'я на місці дитячого садочка під ковальським наглядом для андріївозабудовниці
вже виросла чотириповерхівка. І це ще не кінець. Боршовський не встигає кліпати.

Антибіотик Лексусович 2022-10-02 / 11:45:34
Афера набирає політичного забарвлення. Засвічені "герої" - потенційні колаборанти,які визнають лише силу. Чекайте - обов'язково прилетить.

Адмін 2022-10-02 / 10:07:48


Читачу, не вводьте в оману: в тексті чітко вказано, що М.Жолтані очолює іншу, не причетну конкретно до цієї афери боксерську організацію


Читач 2022-10-02 / 09:01:23
Головою цієї боксерської організації є Жолтані Микола, власник мережі магазинів "Зіна". Ось і все зрозуміло.

Ужгородка 2022-10-01 / 21:24:21
Міська влада має дослухатися до мешканців. Кримінал треба зупинити !

правда 2022-10-01 / 18:08:25
Маєрчика позбавити мадата. Немає такої партії.

Вік 2022-10-01 / 02:20:33
Цікаво: мер постійно плаче, що місто немає грошей на то на се, біда чорна. І у той же час хочуть просто так (типу) , ну для міста звичайно, не для депутатів і ,,бідного,, мера, без аукціону безплатно віддати мутній канторі,типу спортивній, де фігурують бандити і кончені риги, ділянку в 19сот для будівництва багатоквартирного будинку і комерційної нерухомості. Це бл нікого не дивує настільки, щоб піти і зробити так цим депутатам і меру щоб ніколи не хотілось такої хер….ю страдати. Тобто зробити явно не правовими, але дуже народними методами? Чи у нас їх застосовують лиш при заказняках. А , ну і не забудьте про доблесні органи- прокуратуру сб поліцію. Без їх погодження , мовчазної згоди це би не було, чи не так? Чим купили: квартирки обіцяли чи ,,катлєтку,, маленьку заслали?

Тибі 2022-09-30 / 18:44:01
Такаж ситуація із славнозвісними громадськими благодійниками(спорт лідер, Захист і т д) по вулиці Василя Комендаря(джамбула) 30 - котельню взяли під спортивний заклад а в подальшому приватизували з призначенням : для багатоквартирний дім та розважальні заклади!!!

Бабло 2022-09-30 / 17:35:41
Но, та шо там не зрозумило? Там землі хватає іна двори, на велодоріжки, і на ОБ'ЄКТИ цільового призначення, парковки, на все, крім багатоповерхівки! Багатоповерхівка одна ні до чого.

ужгородка 2022-09-30 / 15:17:23
Ніхрена сє комісія! Покидьок на покидькові сидить і покидька підганяє

ддд 2022-09-30 / 10:28:40
де сбу де дбр - непочатий край роботи,вже ПОРА ПОЧАТИ БО НАРОД НЕ ВИДЕРЖИТЬ а ЗСУ ПОМОЖУТЬ НАРОДУ

пенсіонер 2022-09-30 / 09:16:34
Чекайте мало під..., вернуться хлопці з фронту, будете ся телепати на смереках.
Бо поки бійці 128 бригади, "Карпатської січі", "сонечка" та всіх ЗСУ гинуть відстоюючи незалежність України, в тому числі і Закарпаття, прокремлівські мародери крадуть все що бачать.

Лохам 2022-09-30 / 08:40:29
Вибралисьте нас тепер сосі. Ть

За долги 2022-09-30 / 06:28:52
Зипинiть цих кримiнальникiв!

loci 2022-09-30 / 02:40:10
прозор трактор у комісї тот бройлер нарішае
небіда скоро здохне дихати уже небируе
діточок чекать то шо він робив покидьок

суддя Дредд 2022-09-29 / 23:46:40
Під час воєнного стану деребанщики вже стають мародерами

Ужгородці 2022-09-29 / 23:32:56


Анонімне хамство. Коментар видалено. Адмін


Ужгородець 2022-09-29 / 23:19:05
Раджу боротися з цими злодіями і шулерами!!!
В країні війна, а ця ганебна влада міста дерибанить в час військового стану землі міста,
і їх нічого не цікавить, окрім бабла, вибачте!!!
Звертайтеся усім двором до голови військової алміністрації, адже він голова партії Президента України, хто, як не він повинен стати на бік правди!!!

ужгородка 2022-09-29 / 20:23:27
Глагола тут як тут. Його ніс чітко винюхує велике бабло.

Де обіцяні під час виборів гучні розслідування земельних афер міської влади, "журналіст"?!. :)

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини