Що потрібно знати, збираючись на велосипеді в далеку дорогу

Нетривала поїздка на роботу або приємна велопрогулянка за місто – одна справа. І зовсім інша – далека подорож. Якщо ви ще не маєте такого досвіду, вам знадобляться поради фахівців. Спеціально для вас ми розробили кілька рекомендацій, врахувавши при цьому можливості людини, яка є велосипедистом середнього рівня.

Якщо ви тільки купили засіб пересування на сайті магазину АЛЛО, але керуєте ще невміло, рекомендуємо ще трохи повчитись, поступово збільшуючи кілометраж, і тільки потім здійснювати дальні заїзди.

 

Яким має бути велосипед

Класичні одношвидкісні ровери – не кращий варіант для подібних поїздок. Вони розраховані на поїздки містом з невеликою швидкістю. Звичайно, ненадовго ви зможете розігнатися з 20 до 40 км/год. Але довготривало робити цього не вийде, адже ви через певний час втратите силу. Бюджетні велосипеди, які пропонують купити гіпермаркети, також не підійдуть для поїздки по бездоріжжю. У них досить багато слабких ланок, які не дадуть вам проїхати стільки, скільки на якісному байку.

Оскільки узбіччя доріг зазвичай не ідеальні, для далеких заїздів оптимальним варіантом велосипеда є гревел, який є гібридом дорожніх та шосейних моделей. Звісно, зручним та комфортним є й гірський варіант та хардтейл, що має передню вилку з амотризатором, яка здатна зменшувати навантаження на руки.

Безпека

І по місту неможна їздити без наколінників та шолома, а в дальній дорозі вони будуть просто необхідними. Навіть якщо в планах нема пересувань в сутінках, все одно ровер потрібно оснастити відбивачами світла та ліхтариками. Сам байк і свій одяг додатково можна обклеїти світловідбивними стікерами.

Оскільки від поганого самопочуття ніхто не застрахований, необхідною є аптечка з бинтом, ватою, пластиром, знеболюючими та засобами, що обеззаражують, спреями від сонячних опіків, активованим вугіллям. Для велосипеду можуть знадобитись замки й троси.

Інструмент

Будь-який ровер коли-небудь виходить з ладу. Але куплені велосипеди у Львові від відомих брендів ламаються значно рідше. Та й не будь-які поломки трапляються зненацька.

Найпоширенішою проблемою в дорозі є прокол гуми. Тому запасна камера, невеликий насос та лопатки для розбортування коліс повинні бути під рукою. Також можна прихопити з собою велосипедний ключ, імбусові шестигранники та двосторонню викрутку з хрестовим та пласким шліцами, щітку та мастило для обслуговування трансмісії.

Необхідні речі

Набір залежить від пори року та умов подорожі. В цілому це може бути змінний одяг, інструмент для полагодження несправностей, електроніка (телефон, повербанк). Скласти все можна в рюкзак або в сумку, після чого її закріпити на багажнику.

Обидва варіанти розраховані на середні навантаження. Якщо ж потрібно взяти з собою багато – в нагоді буде сумка типу «штани з бічними кофрами». Наповнюючи її, слід пам’ятати, що багажник повинен витримати таке навантаження, а сама вона – не зачіпати ноги при швидкому педалюванні та не заважати керувати на поганій дорозі.

Маршрут

Під час його прокладання враховуються денне навантаження та місця для ночівлі, щоб у дорозі не було несподіванок. Зупинятись можна як в готелях, хостелах, так і в наметі в чистому полі, якщо дозволить погода і вам буде зручно.

28 травня 2022р.

Теги: велосипед, ровер

НОВИНИ: Різне

01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
» Всі новини