Владне "замовлення" на закарпатських актикорупціонерів розтиражували через агентурні канали окупантів

Брутальний текст і відео, що їх було замовлено та розміщено в чорному сегменті закарпатського інтернету з метою дискредитації правозахисника Віталія Грегора та головного редактора інтернет-порталу Закарпаття онлайн Олега Диби, викликали шквал обурення закарпатців.

Владне "замовлення" на закарпатських актикорупціонерів розтиражували через агентурні канали окупантів

Для того, аби протистояти йому в першоджерелі публікації – сторінці «Балоган» у соціальній мережі  Фейбук, авторам «чорнухи» довелося створити кілька ботів, які, втім, виявилися безсилими перед потоком емоцій обурених користувачів цієї соцмережі.

З-поміж усіх закарпатських ЗМІ до передруку вказаних тексту та відео звично опустився виключно марґінальний сайт, редагований виноградівським ресторатором Миколою Старостою. Останній раніше обслуговував місцевих «регіоналів» та антимайданівців.

Натомість, у дещо більшому масштабі тему підхопили телеграм-канали, що входять до агентурної мережі, створеної так званим 85 Головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил Російської Федерації.

Перелік цих каналів з усіма агентурними взаємозв’язками свого часу було опубліковано на офіційному сайті Служби безпеки України.

Усі тексти, розміщені на вказаних каналах, абсолютно ідентичні, що справді вказує на їх координацію з єдиного центру, розміщеного, як вказує СБУ, на території підконтрольної Росії «ПМР» – Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі».

Як наголошується, розміщення матеріалів в цій мережі є платним. За інформацією СБУ, «вартість розміщення публікацій становить від кількох сотень у регіональних і до 25-30 тисяч гривень на всеукраїнських каналах». Відповідно, вартість розміщення замовних публікацій, спрямованих на дискредитацію В.Грегора та О.Диби лише в трьох побіжно виявлених всеукраїнських каналах названої агентурної мережі окупантів, мала би обійтися її закарпатським замовникам в суму від 75 до 90 тисяч гривень. А з огляду на інфляцію гривні, яка відбулася останнім часом, ймовірно і більше.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн у публікації Правозахисник, якому помстилися армією закарпатський військком і очільники силовиків, на Львівщині потрапив під ракетний обстріл, йдеться про спробу зачистки інформаційного простору Закарпаття від незалежних активістів, правозахисників та журналістів, чия діяльність не влаштовує окремих осіб у владі Закарпаття.

Зокрема, як раніше повідомив у соціальній мережі Фейсбук журналіст Олег Диба, В.Грегора, який має серйозну ваду зору – зовсім не бачить на одне око і погано – на інше, у п'ятницю, 11 березня, у форсованому режимі – буквально за лічені години, було обстежено медкомісією і, попри застереження медиків, оформлено у бойовий підрозділ 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади та відправлено на Львівщину. Де він, у підсумку, мало не загинув, потрапивши під масований ракетний обстріл окупантів.

За інформацією Закарпаття онлайн з джерел у Закарпатській ОДА, відбулося це спільними зусиллями очільників Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Ярослава Колесника, УСБУ України в Закарпатській області Івана Рудницького та Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Музиченка, які були об'єктами публікацій В.Грегора. Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита в цій ситуації самоусунувся, що спричинилося до розгортання конфлікту. Хоча інші джерела, навпаки, вказують його як координатора вказаних дій.

До форсованого оформлення В.Грегора на військову службу було залучено працівників поліції і здійснювалося незаконне зовнішнє спостереження, про що свідчить долучений до замовної публікаціїї відеосюжет

Формальним приводом до розправи над правозахисником стало те, що він і його колеги-журналісти впритул наблизилися до висвітлення теми зловживання керівництвом облвійськкомату конфіскованими автомобілями, виділеними на потреби війська. Очільники вказаних структур вимагали від В.Грегора видалити відповідну публікацію у соціальній мережі Фейсбук, однак той відмовився.

Висвітлення вказаної теми анонсовано в публікації "В Закарпатті правозахисника з вадою зору відправили на війну через критику корупції під час війни" журналістами незалежного медіа-проєкту "ПравдаЄ". А тим часом, одного з авторів проекту, журналіста Станіслава Данка, за дивним збігом обставин так само було «запрошено» до військкомату.

Аналогічну спробу розправи в той самий час було запущено і щодо головного редактора одного з найстаріших і найавторитетніших ЗМІ Закарпаття – інтернет-порталу Закарпаття онлайн Олега Диби.

14 березня 2022р.

Теги: Грегор, Диба, Данко, корупція, розправа

Коментарі

Анекдот 2023-08-06 / 20:17:29


Проходит Владимир Форсюк медкомиссию в ТЦК. - Владимир! Подробности о себе расскажите. - Ну, я, это... Никто. Строчу комменты... - Так! Запишите! Призывник не умеет читать но умеет писать!


Читатель 2022-05-05 / 13:57:59
Да, еще забыл сказать. Я дебильная русня. ))) И мозгов нет у меня .
На бутылке я сижу ))) Жопу путлеру лижу.
Сру в комментах просто так, ведь совок я и мудак.

Мудак 2022-04-26 / 13:28:24


Я, Владимир Форсюк, - совок и идиот. Простите меня, пожалуйста ((


Читатель 2022-04-21 / 14:35:56


Я идиот. И абсолютный совок. Простите меня, пожалуйста


Читатель 2022-04-16 / 14:55:06


Я идиот. Простите меня, пожалуйста


Читатель 2022-04-11 / 18:46:56
Я дебильная русня, мозгов нету у меня.

Читатель 2022-04-07 / 19:21:43


Я, Владимир Форсюк, - совок и идиот. Простите меня, пожалуйста ((


Ужгородець 2022-03-21 / 14:51:01
путін хуйло

правда 2022-03-20 / 13:47:23
А в Ужгороді , що буде з ОПЖ в світлі рішення РНБО. Де піде аферист Маєрчик і Ко , чи далі буде кошмарити Ужгород.

Читатель 2022-03-15 / 20:09:47


Прошу у всех прощения. Я идиот ((


Читатель 2022-03-15 / 11:45:24


Зі своїми фантазіями з приводу Грегора і "вилизуванням" чинної влади Ужгорода - на інші ресурси, де таке толерується. Закарпаття онлайн співпрацює виключно з тими людьми, які відповідають нашим високим вимогам. Видалено 3 коментарі одного автора. Адмін


Наталка Майстренко 2022-03-14 / 21:26:51
Прочитала коменти і бачу, хто ховається за ніками "пенсіонера" і т. зв. Чітатєля. Так, Андрій Андрійович і Станіслав Борисович, умийтеся, витріть слину і не заздріть, що не про вас, в за Грегора частина закаорпатської громади воює

Наталка Майстренко 2022-03-14 / 21:19:13
Не усунувся Микита, а свідомо брав участь у цій гидотній історії. Хамив та не прсто підвищив голос, а істерично кричав із застосуванням ненормативної лексики на журналістку, яка "посміла" його присоромити за таке нице "дійство" як голову штабу. І це питання ми будемо і надалі просувати. Прикритися воєнним станом не вийде. Ясно, що вони Конституцію не знають, тому плювати хотів В. Микита на повноваження, встановлені Законом України "Про місцеві державні адміністрації", зокрема не знає і не відомо йому, що навіть в умовах воєнного стану рот журналістиці затикати не допускається. Репресивні методи чекістського спрямування в Україні в цей час не допускаються до практикування. Хіба проти кожного з нас ці особи будуть фабрикувати наступні брудні провадження.

злий 2022-03-14 / 19:38:43
пенсіонере, Грегор якраз і стояв постійно на сторожі інтересів держави. Воєнком Музиченко - пёяниця і злодій, який своїми идіями дискредитує владу і ослаблює державу. Про це Грегор, на тприкладі виділення машини, і написав. І вижав із воєнкома іншу машину, на якій на фронт поїхали сапери 128-ї.ь А ти, пиз*юку, що зробив для України, окрім вибілювати злодюг?

злий 2022-03-14 / 19:34:45
Те, що ти весь час вилизуєш владу казнокрада Андріїва, ми вже в курсі. Відповідно, Грегор тобі нєпріятєн, бо пиз*чить таких злодюг, як ви з Андріївим. За те і упрятали подалі з Ужгорода.

Ну і говори українською, нарешті, або йди нах*й за рассійскім ваєнним карабльом. Нажерлися ми вашої москальщини. Кровёю відхаркуємо

Ден 2022-03-14 / 16:31:31
Перед призовом всі мають бути рівні! Особливо активісти!

Читатель 2022-03-14 / 16:23:43


Коментар видалено. Адмін


Читатель 2022-03-14 / 16:15:46


Коментар видалено. Адмін


ІВАН 2022-03-14 / 15:07:53
Хто такий В. Грегор знаємо з часів Майдану та Революції. А хто такий "пенсіонер" теж уже знаємо (згідно римського прислів"я "скажи, хто твій друг (ворог), скажу, хто ти!") - "ватянське чмо", щонайменше.

пенсіонер 2022-03-14 / 14:30:26
Не робіть із працівників військомату ворогів, а із Грегора - Ісуса. Може про нього там щось і пише Староста, може Староста і сепар. Не знаю. Але трохи знаю Грегора. Безграмотне, нагле і хамовите чувирло, що лізе в очі. Багато закарпатців рвуться у бій добровольцями, багато уже на війні. Там давно воює 128 бригада, дам давно воює підрозділ ПС "Сонечко". Закарпаття уже простилося із десятком наших загиблих захисників. А ви ліпите із Грегора жертву. Одна справа писати на чиновників, може інколи і справедливі статті, а інша справа стати на захист держави, де убивають. Ну був нанесений удар по Яворову, так там крім Грегора були сотні резервістів, з яких 35 загинуло, а понад сотню поранено. Слава Богу, що Грегор залишився цілим, але не робіть із нього мученика. Краще поспівчувайте сиротам та вдовам наших загиблих воїнів, та допомагайте ЗСУ. Бо не приведи Господи саранча долізе до Закарпаття, в чому я сумніваюся, всім може бути погано.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини