Правозахисник, якому помстилися армією закарпатський військком і очільники силовиків, на Львівщині потрапив під ракетний обстріл

Правозахисник і волонтер Віталій Грегор понад годину тому потрапив на Львівщині під жорсткий обстріл ворожими ракетами.

Правозахисник, якому помстилися армією закарпатський військком і очільники силовиків, на Львівщині потрапив під ракетний обстріл

Це сталося в районі Яворівського полігону.

Станом на тепер життю В.Грегора нічого не загрожує.

Як повідомили у цьому контексті Львівська обласна військова адміністрація та ряд інших джерел, російські окупанти випустили 8 ракет по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району  Львівської області. Інформація щодо потерпілих встановлюється.

За уточненою інформацією Закарпаття онлайн, під час ракетного бомбардування ворогом військового полігону в с.Старичіна Яворівщині , яке відбулося о 5:50 - 6:15, всього було зафіксовано понад 30 ударів. Як наслідок, 35 людей загинули, 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Редакція Закарпаття онлайн з міркувань дій в умовах воєнного стану не оприлюднює відомі їй інші обставини цієї події.

Як раніше повідомив у соціальній мережі Фейсбук журналіст Олег Диба, В.Грегор має серйозну ваду зору - зовсім не бачить на одне око і погано - на інше. А попри те його у п'ятницю, 11 березня, у форсованому режимі - буквально за лічені години, було обстежено медкомісією і, попри застереження медиків, оформлено у бойовий підрозділ 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади та відправлено на Львівщину.

За інформацією Закарпаття онлайн з джерел у Закарпатській ОДА, відбулося це спільними зусиллями очільників Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Ярослава Колесника, УСБУ України в Закарпатській області Івана Рудницького та Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Музиченка, які були об'єктами публікацій В.Грегора. Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита самоусунувся. Як наслідок, конфлікт набирає обертів. 

До форсованого оформлення В.Грегора на військову службу було залучено працівників поліції і здійснювалося незаконне зовнішнє спостереження, про що свідчить оприлюднений на маргінальних ресурсах відеосюжет з цього приводу. 

Формальним приводом до розправи над правозахисником стало те, що він і його колеги-журналісти впритул наблизилия до теми висвітлення теми зловживання керівництвом облвійськкомату конфіскованими автомобілями, виділеними на потреби війська. Очільники вказаних структур вимагали від В.Грегора видалити відповідну публікацію у соціальній мережі Фейсбук, однак той відмовився.

Частково вказану тему висвітлено в публікації "В Закарпатті правозахисника з вадою зору відправили на війну через критику корупції під час війни" журналістами незалежного медіа-проєкту "ПравдаЄ".

Після В.Грегора аналогічну спробу розправи запущено і щодо головного редактора одного з найстаріших і найавторитетніших ЗМІ Закарпаття - інтернет-порталу Закарпаття онлайн Олега Диби.

Редакція Закарпаття онлайн розцінює ці дії як безпрецедентну спробу тиску на журналістську діяльність з кінцевою метою повного знищення популярного ЗМІ, яке системно і безкомпромісно з часу свого створення стояло на сторожі інтересів України. В умовах війни і засилля ворожої пропаганди такі дії окремих представників влади прирівюються, фактично, до державної зради.

Закарпатські журналісти готують публікації на вказані теми. Інформацію доноситься до центральних органів влади.

13 березня 2022р.

Теги: Музиченко, Грегор, Диба, корупція, розправа

Коментарі

Владимир Форсюк 2023-08-11 / 14:15:41


Я іржу з себе, як коняка. )))) Які б ліки мені не прописував психіатр, я втихушку змиваю їх в унітаз


Владимир Форсюк 2022-10-09 / 15:13:29


Мой лечащий врач говорит, что болезнь прогрессирует. По сути я уже безвозвратно идиот, вот только осознать єто для меня проблематично :(


Владимир Форсюк 2022-10-09 / 11:22:18


У меня осеннее обострение: я сам себе нагоняю страсти и сам от этого тащусь. Болезнь, шизофрения, что поделаешь?


Владимир Форсюк 2022-10-04 / 21:31:34


Ничего не поменялось: моё осеннее обострение продолжается. Боюсь, это уже никогда не кончится :( Простите меня, люди!


Владимир Форсюк 2022-06-14 / 19:57:01


Я идиот. Простите меня, пожалуйста


Читатель 2022-06-04 / 19:29:47


Я, Владимир Форсюк, в Фейсбуке - Vladimir Gitarist, - идиот. Простите меня, пожалуйста


пенсіонеру 2022-03-13 / 23:38:06
Таке міг написати лиш прикоритник

Пенсіонер, ви дебіл? 2022-03-13 / 20:07:16
Корупція під час війни - це злочин. Ви беретесь оцінювати, який злочин важчий - мародерство чи військові злочини загарбника? Що є важчим? Чи є зміст в цьому? Це злочин. І тут крапка. Немає індульгенції на злочини у воєнний час, це лише обтяжуюча обставина, що спричиняє підвищення санкції за його вчинення в воєнних умовах.

пенсіонер 2022-03-13 / 16:54:59
Царство Небесне загиблим і Вічна пам"ять.
А корупцію залиште на після війни. Тепер держава у небезпеці, треба її захищати і не на сайті Закарпаття онлайн, а в окопах під Києвом. Доста піаритися.

ВІКу 2022-03-13 / 16:29:37
Ви тут нам задачі не нарізайте. І не нагадуйте про правові способи вирішення подібних ситуацій. Тут стаття про зловживання службовим становищем з метою ОСОБИСТОЇ помсти у воєнний час правозахиснику, який в спільних інтересах відстоював належне постачання технікою ЗСУ.
А СБУ, яка за законом про правоохоронний орган спеціального призначення повинна розслідувати такі явища, бездіє (в кращому випадку), колаборує з орбанівцями та відверто бореться із патріотами. Чи допустимо таке в Україні під час війни?!

Вік 2022-03-13 / 14:47:21
Згоден не коментар, але якщо не буде цього складеться враження, що немає ніякої інформації про корупцію, а є просто голослівне звинувачення , і це підриває віру людей у щирість правозахисників і журналістів. Тому це треба робити і показувати людям і публікувати.
А мета статті хіба не звернути увагу на корупцію ? Але і при цьому має бути хоч один приклад можливої корупції

журік 2022-03-13 / 12:54:46
Вік

Зробити розслідування на цю тему - це не коментар написати. Ця інформація мала зовсім іншу мету. А тему про машини в ній тільки окреслили.

Далі буде

Вік 2022-03-13 / 12:39:44
Тема по конфіскату не розкрита : давайте всю інфу-які машини де стоять фото в чому саме порушення, плюс думку голови ода, який очолює військову адміністрацію і має право впливати на ці питання. Тобто нормальне розслідування з конкретикою, на скільки це відомо журналістам. А так поки не дуже зрозуміло : зрозуміло , що тема авто потенційно корупційна, але щоб людину звинувачувати треба конкретику, а не слова. Плюс: редакторе як маєте дані про хабарі , то пишіть заяви в дбр, хай розбираються, знову ж, без заяви це просто слова. І про публікацію грегора, що вимагали видалити: знову ж пишіть конкретику - хто коли де вимагав, що говорили , плюс де заява про тиск на журналіста у такому випадку? Без цього це теж просто слова. І правозахисники мають після а говорити і головне робити б.

пенсіонер 2022-03-13 / 12:29:50
Тобто захищати молодому та здорову хлопцю Україну від ворога, це помста воєнкомату??? А як сотні тисяч українців, котрі добровільно ідуть на війну??? Де інші активісти цікаво, Пересоляки, Павлови, Ступачки, Данацки?? Панове наступив ваш зірковий час, ану покажіть як Батьківщину любите.

ніка 2022-03-13 / 12:19:45
корумповане утворення

ужгородка 2022-03-13 / 11:58:41
Грегор-мужик, попри вади все таки пішов. А де Павлов заховався? не має вад, лиш засвітився разочок з гуманітарною в Києві і все, щоб потім цим фото козиряти. Де він є, херой, всрався? за Оксаною своєю ховається як завжди))))) а пересоляк? теж зник, в мами й жона під спідницею сидять? Де вони є? чому їх не беруть?

Варош 2022-03-13 / 11:42:56
Пропоную зробити список мажорів що не служили в армії.!

злий 2022-03-13 / 11:36:40
12345, чого акцентуєш тільки на вихідцях з інших регіонів. Щоби розколоти україну?
А наші мажори і мажоренята, що у цього воєнкома відкупаються від війська, чим кращі?

12345 2022-03-13 / 11:29:42
Чому багатенькі біженці, здорові мужики відсижуються в нашій області, а корінні жителі Закарпаття їдуть на фронт??? Захищати Україну необхідно всім! Давайте наведемо порядок в області! Хай спочатку їдуть ті, щт повтікали. Ніхто не виганяє жінок і дітей, але здорові мужлани хай їдуть на фронт

Адмін 2022-03-13 / 11:20:55
до "Люди"

Закарпаття онлайн - інформаційний ресурс про Закарпаття, про закарпатців і для закарпатців. То чого дивуватися, що акцент робиться саме на закарпатцях в епіцентрі тих чи інших подій.

А інше інформаційне тло вималюване повністю, як тільки стали відомі деталі - кількість поранених і загиблих тощо.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини